Eveniment-Social

Începe o investiție uriașă, în zona Copou din Iași, de 14 milioane de euro! Iată cum va arăta imobilul care va avea o destinație specială (EXCLUSIV GALERIE FOTO)

Publicat: 19 feb. 2021
Imagine aeriană, de pe Corpul B al Universității
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iași investește 14 milioane de lei din fonduri europene pentru a realiza cea mai modernă bibliotecă din oraș! Este vorba despre implementarea proiectului de reabilitare a Corpului O (Olga Bancic).

La Iași, chiar în Copou, se fac ultimele pregătiri pentru demararea unui șantier care vizează o investiție uriașă, de 14 milioane de lei! Cotidianul BZI vă prezintă imagini și video, în premieră, despre cum va arăta imobilul căruia proprietarul a decis să-i dea o utilitate specială

În zona Copou a orașului Iași se fac ultimele pregătiri pentru demararea unui șantier ce vizează o investiție spectaculoasă de 14 milioane de lei! Proprietarul, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, va realiza cea mai modernă bibliotecă din oraș! Este vorba despre implementarea proiectului de reabilitare a Corpului O (Olga Bancic), prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Aici, săptămâna aceasta a fost lansată achiziția pentru servicii de dirigenție de șantier pentru lucrări de consolidare și refuncționalizare a clădirii în valoare de 114.019,00 lei, fără TVA.

Corpului O (Olga Bancic) al UAIC, prin consolidare și refuncționalizare, va deveni cea mai modernă bibliotecă din Iași

 

Așadar, conform Caietului de Sarcini, în calitate de diriginte de șantier, prestatorul asigură supravegherea lucrărilor în acord cu condițiile contractului de lucrări. Prestatorul are obligația să asigure personal calificat în număr suficient pentru acoperirea tuturor exigențelor contractului de lucrări.

„Astfel, raportat la categoriile de lucrări ce vor fi realizate, este necesară asigurarea următoarelor specializări/funcții: diriginte de șantier – autorizat în consolidare și restaurare monumente istorice toate categoriile de importanță și cu atestare de la Ministerul Culturii privind restaurare arhitectură, restaurare structuri istorice, urmărirea comportării în timp a monumentelor istorice. Serviciile de dirigenție de șantier vor fi prestate continuu în perioada de execuție a lucrărilor – 24 luni. Cei interesați pot depune cereri până pe 25 februarie 2021″, arată conducerea UAIC.

Modernizarea totală a unei celebre clădiri cu destinația bibliotecă modernă, dintr-o zonă specială a Iașului, făcută de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Așadar, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a câștigat finanțarea de peste 14 milioane de lei prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„E o bucurie pentru comunitatea noastră academică obținerea finanțării pentru reabilitarea Corpului O, întrucât reușim astfel să readucem la viață o altă clădire din patrimoniul Universității. Astfel, și această investiție este inclusă în programul nostru amplu de investiție în infrastructură și clădiri ale noastre la care se adaugă și Casa Universitarilor, Corpul E, Observatorul Astronomic sau Stațiunile de Cercetare pe care le avem în toată România”, a completat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității
„Cuza” din Iași.

Creșterea atractivității ofertei educaționale a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive

Scopul proiectului Universității „Cuza” constă în creșterea atractivității ofertei educaționale a instituției de învățământ superior din Iași în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive. Asta, prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale ca rezultat al consolidării și refuncționalizării clădirii Corpului O, până la 31 decembrie 2023, pentru a crea o bibliotecă și o arhivă care să valorifice fondul de carte al instituției. Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 metri pătrați, aflată în gestiune proprie și care se prezintă într-o stare de degradare avansată. Totul prin lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și prin dotarea spațiilor în vederea înființării unei biblioteci care să adune fondul de carte al filialelor facultăților, într-un singur spațiu, pentru a deservi cititorilor săi.

Valoarea totală a investiției este de 14.524.034,78 lei, fără TVA, termenul de execuție fiind de 28 de luni. Corpul O, situat pe Bulevardul Carol I, nr. 24, a fost construit în anul 1924, având destinația de „Cămin de Fete” pentru studentele Universității „Alexandru Ioan Cuza”. În decursul timpului, clădirea a fost extinsă si modificată pentru a satisface exigențele funcționale. Însă este dezafectată de aproximativ 10 ani.

Comentarii
Adauga un comentariu