Prima pagină » Local » Începe proiectarea noului drum care va face legătura cu Aeroportul Internațional Iași. Guvernul României a dat acceptul – FOTO

Începe proiectarea noului drum care va face legătura cu Aeroportul Internațional Iași. Guvernul României a dat acceptul – FOTO

13 mai 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Primăria poate începe demersurile privind proiectarea noului drum care va face legătura cu Aeroportul Internațional Iași

Recent, Guvernul României a adoptat o hotărâre privind trecerea unei suprafețe de teren de 1.070 de metri pătrați din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Iași.

Începe proiectarea noului drum care va face legătura cu Aeroportul Internațional Iași

O nouă arteră care va servi accesului autoturismelor la Aeroportul Internațional Iași va fi realizată în perioada următoare. În ședința de joi, 9 mai 2024, Guvernul a adoptat o hotărâre privind trecerea unui teren de 1.070 de metri pătrați din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Iași, în vederea proiectării străzii Aeroportului, în conformitate cu o Hotărâre a Consiliului Local adoptată în anul 2023.

Predarea-preluarea părții din imobilul menționat se va face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naționale și municipiul Iași în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, iar municipalitatea va avea la dispoziție maxim cinci ani pentru a realiza investiția. Traseul propus pornește din strada Aurel Vlaicu, urmează traseul străzii Holboca, strada Aeroportului, drumul de exploatare adiacent RA Aeroportul Iaşi SA și Aerostar SA Utilitară și se încheie în drumul Aeroportului, utilizat, în prezent, ca o cale principală de acces către Aeroportul Iași.

Astfel, Primăria Municipiului Iași poate începe demersurile pentru proiectarea și construirea unui drum spre aeroport, cu acces din strada Aurel Vlaicu. Contractul pentru serviciile de proiectare a fost semnat încă din luna martie 2024.

O firmă din Iași va proiecta noul drum spre Aeroportul Internațional Iași

SC Trust AVB SRL este firma care se va ocupa de serviciile de proiectare și elaborare a studiului de fezabilitate al infrastructurii rutiere pentru drumul spre Aeroportul Internațional Iași. Contractul valorează 226.000 de lei, fără TVA, acesta a fost atribuit, pe data de18 martie 2024, prin încredințare directă, de Primăria Iași. Societatea este administrată de Vasile Abalașei, pentru prestarea serviciilor de proiectare, faza documentații și avize, studii de teren topografice și geotehnice, expertize tehnice, studiu de fezabilitate și verificarea tehnică pentru infrastructura rutieră. Este important de știut faptul că strada Aeroportului este amplasată în zona de versant, asigurând legătura între cartierul Tătărași și Aeroportul Internațional Iași.

„Traseul studiat pornește din strada Aurel Vlaicu, urmând traseul străzii Holboca continuând de strada Aeroportului către Aeroportul Internațional din Iași. Drumul studiat are lungimea de circa 2.827,60 de metri liniari și lățimea părții carosabile de circa 7,00 metri liniari”, se mai arată în documentele publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

SC Trust AVB SRL, firma care a primit contractul prin încredințare directă, are timp 3 luni pentru îndeplinirea obligațiilor. În cadrul documentației de proiectare se va regăsi și un sistem de colectare și dirijare a apelor pluviale. Este important de știut faptul că obiectivul proiectului este destinat transportului civil către Aeroportul Internațional Iași. Artera nou înființată va funcționa ca o alternativă pentru drumul de acces către aerogară.

Începe proiectarea noului drum care va face legătura cu Aeroportul Internațional Iași. Guvernul României a dat acceptul pentru trecerea unui teren de 1.070 de metri pătrați în domeniul municipiului Iași.

Comentarii
  • Probabil, legatura cu centrul se va face tot prin strada Ciric-Eternitate deja strangulata la maxim in orele de varf.

  • Nu faceti prostia cu actualul manager aeroport sa-si bage nasul iese un t4 cu prostiile aferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *