Local

Începe vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor de 5 ani, cu serul Pfizer!

Publicat: 17 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Începe vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor de 5 ani cu serul Pfizer
Începe imunizarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani! Până în acest moment, la Iași, numărul vaccinărilor în rândul minorilor este unul foarte mic

De miercuri, 26 ianuarie 2022, va fi posibilă imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani! Programările se pot face la centrele de vaccinare dedicate, de pe 13 ianuarie 2022. La Iași, numărul minorilor imunizați împotriva Covid-19 este unul foarte mic, iar rata de infectare e în creștere

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinați împotriva Covid-19 începând de miercuri, 26 ianuarie 2022! De la debutul campaniei de imunizare împotriva Covid-19 a minorilor și până ieri, la Iași a fost înregistrată o rată foarte mică a numărului de doze administrate în rândul copiilor. Părinții refuză în continuare să-și vaccineze copiii. Duminică, 16 ianuarie, doi minori erau internați în Secția ATI a Spitalului „Sfânta Maria”, din Iași.

„Începând de pe 26 ianuarie 2022, copiii cu vârste între 5 și 11 ani pot primi vaccinul împotriva Covid-19. Programările pentru imunizarea minorilor au început de pe 13 ianuarie 2022. Programările se pot realiza doar în centrele de vaccinare dedicate acestora, regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. În rândul minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, numărul imunizărilor până acum este unul foarte mic. Nu avem o statistică exactă, dar se cunoaște faptul că rata e una foarte mică, deoarece părinții refuză să-i vaccineze pe cei mici”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Câți elevi s-au infectat de la începutul anului școlar 2021-2022

De la începutul anului școlar 2021-2022 și până în prezent, la Iași au fost confirmați pozitiv peste 1.000 de elevi și 124 preșcolari / antepreșcolari! Dintre cei 1.671 de elevi infectați, 27 au fost cazuri nou-confirmate vineri, 14 ianuarie 2022. Până în prezent au fost confirmate cazuri de infectare și în rândul studenților, mai exact 125. În rândul cadrelor didactice au fost raportate 439 de infectări.

La finele săptămânii trecute, potrivit raportărilor DSP Iași, în aproximativ 90 de clase din Iași, cursurile au fost suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus. În unitățile școlare în care există clase cu elevi ce au cursurile suspendate, s-au luat următoarele măsuri: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea și dezinfecția spațiilor unităților școlare, reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul măștii de protecție.

Procesul de imunizare – același ca la adulți

Vaccinul administrat este Comirnaty, produs de compania Pfizer / BioNTech, iar schema de vaccinare prevăzută pentru această categorie de vârstă este de 10 micrograme / doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Amintim că imunizarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani a început în luna iunie 2021. Medicii au susținut imunizarea în masă a minorilor, deoarece aceștia pot fi o sursă importantă de transmitere a virusului.

Adauga un comentariu