Actualitate

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, în „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE despre provocările legate de Ardeal și „atacurile” anti-românești

Publicat: 01 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incisivul jurnalist Iosefina Pascal în Dezbaterea Zilei - BZI LIVE despre provocările legate de Ardeal și atacurile anti-românești
Iosefina Pascal, în "Dezbaterea Zilei" de la BZI LIVE

Iosefina Pascal a explicat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre declarația lui Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, care a afirmat zilele trecute că UDMR consideră că viitorul este comun cu cel al românilor în această ţară şi este partener în conceptualizarea şi implementarea acelor proiecte de ţară care îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi a cetăţenilor acestui stat, indiferent de etnie: „propunem ca, în cazul în care vom avea o nouă Constituţie, în acest stat, minorităţile naţionale să fie definite ca factor constituant al acestui stat. Celor care suspectează, ca şi doamna senator (Şoşoacă – n.r.) mereu cu un scop ascuns şi planuri secrete ale maghiarilor din Transilvania, le transmitem că se înşeală amarnic, iar supoziţiile nefondate şi aceste vociferări îngreunează gândirea comună, planificarea şi posibilitatea identificării soluţiilor corecte”.

Iosefina Pascal, în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Iosefina Pascal a explicat mesajul controversat și oarecum alarmant al liderului UDMR, Csoma Botond, de zilele trecute. Incisivul jurnalist a subliniat faptul că nu poți veni ca și politician ales în Guvernul României, să faci astfel de afirmații, ca mai apoi, să nu participi, invitat fiind, la Ziua Națională de 1 Decembrie.

„Am ajuns la ultima flegmă dată românilor de 1 decembrie, în afară de paradă. A lipsit UDMR-ul, care a declarat că nu va participa, deşi a fost invitat. Nu se poate aşa ceva, deşi au oameni în Guvern, miniştri.

Primul context ce trebuie luat în seamă este cel că acum două zile, înainte de Ziua Naţională pe care nici nu s-au sinchisit să o onoreze, băi, da ei nu onorează fiind membri ai guvernului? Botond vine şi spune că trebuie să modificăm Constituţia, şi să spunem că minorităţile sunt parte constituentă a României. Este o golănie!

Minorităţile fac parte din populaţia României, indiferent ce nație este. Este o aberaţie juridică! A început Șoșoacă să ţipe la el… problema e că AUR a ieşit din sală.. şi ce au făcut trădătorii? Au oprit şedinţa. În loc să se ducă la tribună şi să spună ceva, au oprit şedinţa că a urlat Șoșoacă. Întotdeauna când se întâmplă astfel de lucruri, ăştia profită de moment şi închid subiectul. Şi în loc să vorbească despre ce prostii a zis ăla, aia au prezentat doar că a ţipat Șoșoacă.

Al doilea context, e că Ciucă venise în Parlament cu o prostie, asta cu armistiţiul, între putere şi opoziţie… dar rămâi sidera, vine preşedintele PNL şi zice vrăjeli şi apoi zice UDMR că Ardealul nu e al românilor, etc…

Mesajul a fost, istoric vorbind, nu românii sunt proprietarii Ardealului, ci minorităţile. E noaptea minţii ce e în coaliţia asta. Şi UDMR-ul nici nu vine la Ziua României.

Nu se poate să ajungem aşa şi nu poți să îi laşi pe ăştia să facă astfel de lucruri”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Avem o problemă de siguranţa naţională!”

Invitata ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 1 decembrie, consideră suspect faptul că nimeni din presă sau mass-media nu a comentat gestul făcut de UDMR, cel de a nu onora invitația la ceremonia de Ziua Națională a României.

„Nu am văzut o televiziune sau publicaţie care să zică ce grav e că UDMR nu au fost prezenţi la Ziua României. Păi tată, faci parte din Guvernul României şi trebuie să vii acolo!

Faptul că nu a fost taxat acest Botond mă deranjează mult, pentru că a fost o instigare gravă! Afară de la guvernare, pentru că nu poți să spui astfel de gogomănii

Botond este parte din comisia SRI, care trebuie să cheme la raport SRI-ul. Păi ce să cheme el? Unii fac scandal că Ținutul Secuiesc e autonom… Avem o problemă de siguranţa naţională în mai multe rânduri!

Botond e cel care a zis că vaccinarea trebuie să fie obligatorie, deci individul promovează discriminarea nu doar pe criterii etnice. Şi nu l-a taxat nimeni. Sunt foarte multe lucruri care trebuiau taxate de premierul României, dacă era asumat şi nu era un gogoşar umflat”, a conchis Iosefina Pascal.

Incisicul jurnalist Iosefina Pascal a discutat și despre culisele paradei de Ziua Națională a României.

Adauga un comentariu