Titlurile zilei

Inconștiență dusă la extrem în clubul Fratelli din Iași! Sute de petrecăreți s-au înghesuit la concertul artistei Irina Rimes, iar mulți s-au pozat în toiul distracției, fără mască, lipiți unul de altul! Patronii dau din umeri: „Nu suntem stăpânii clienților”

Publicat: 05 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inconștiență dusă la extrem în clubul Fratelli din Iași Sute de petrecăreți s-au înghesuit la concertul artistei Irina Rimes iar mulți s-au pozat în toiul distracției fără mască lipiți unul de altul Patronii dau din umeri Nu suntem stăpânii clienților
Zeci de ieșeni înghesuiți, fără mască și distanțare socială, la concertul Irinei Rimes de la clubul Fratelli din Iași

Vineri, la clubul Fratelli din Iași, sute de persoane s-au adunat la concertul artistei Irina Rimes. Din fotografii reiese cum grupuri de persoane stau înghesuite fără a purta mască și fără a păstra distanțarea fizică. În timp ce spitalele suport COVID-19 din Iași nu mai au locuri pentru internarea pacienților cu COVID-19, patronii clubului de fițe încurajează răspândirea infecției cu coronavirus

„Țara arde și baba se piaptănă”, aceasta ar fi concluzia ultimului concert desfășurat la clubul Fratelli din Iași. În timp ce medicii din spitale sunt îngrijorați de creșterea numărului de cazuri de coronavirus și a lipsei de locuri disponibile pentru pacienții diagnosticați cu această boală, la clubul Fratelli din Iași petrecerile se țin lanț. La ultimul concert de vineri seară, unde a fost invitată artista Irina Rimes, s-au prezentat sute de persoane. Din fotografiile postate chiar pe pagina oficială de facebook a clubului de fițe, reiese faptul că petrecăreților nu le-a mai păsat de pandemia de COVID-19 și de contextul actual. Grupuri de persoane erau afișate în forografii fără a purta mască și fără a păstra distanțarea fizică. Patronii dau pasivi din umeri și spun că nu pot controla acest haos de răspândire a infecției cu COVID-19.

Bogdan Gheorghiu, patron Fratelli: „Noi nu suntem stăpâni pe clienți. Ce le putem face?”

Vineri seară, sute de ieșeni au participat la concertul Irinei Rimes organizat la Clubul Fratelli din Iași. Fotografiile făcute în timpul evenimentului evidențiază inconștiența tinerilor, dar și a patronilor acestui club de fițe. Zeci de persoane înghesuite, fără mască, dar cu chef de distracție, s-au cuibărit în clubul de fițe, sfidând efortul autorităților de a stopa răspândirea infecției cu COVID-19.

„Era în aer liber concertul. Puteau să stea și fără mască, mai citiți protocoalele. Dacă trebuiau să poarte mască, trebuiau să respecte acest lucru ei. Noi nu suntem stăpâni pe clienți. Ce le putem face? La concert au participat, în medie, 100 de persoane, și la masă erau câte 3 persoane”, spune Bogdan Gheorghiu, unul dintre patronii clubului Fratelli din Iași.

Gagicile din Iași, adunate într-o poză, fără mască și distanțare, cu un tort în brațe

Rezervările pentru concertul artistei Irina Rimes s-au epuizat încă din primele zile de după lansarea anunțului că aceasta va veni la concert. Patronii spun că, la rezervarea biletelor, clienților li s-a spus că trebuie să stea doar câte 3 la masă. Nimeni nu a luat în considerare faptul că, la un concert desfășurat într-un club, petrecăreții nu se vor putea abține să nu se îngrămădească în fața scenei. Din fotografii reiese că un grup de tinere sărbătoreau o zi onomastică și, fericite, cu tortul în mâini, se pozau fără sfială, fără distanțare și fără măști, pentru a captura momentul. Deși patronii afirmă că în mare parte s-au respectat măsurile de protecție împotriva COVID-19, autoritățile ieșeane fac lumină în acest caz.

Dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași: „Lumea este inconștientă din ceea ce observ. Nu se poate să încalci orice regulă de evitare a răspândirii infecției cu COVID-19”

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași explică unde s-a greșit în desfășurarea concertului Irinei Rimes de vineri seară, în clubul Fratelli din Iași. Conform protocoalelor de organizare emise la nivel național, persoanele care participă trebuie să poarte măști și să păstreze distanțarea socială. Singura excepție se face în cazul în care persoanele care participă la eveniment sunt așezate la masă. La Fratelli nu a fost așa.

„Pe terasă, poți să stai la masă fără a purta masca de protecție. În ceea ce privește, însă, organizarea unui concert, unde riscul aglomerației este mare, participanții trebuie să poarte măști de protecție și, totodată, să păstreze distanțarea de cel puțin un metru jumătate. Lumea este inconștientă din ceea ce observ. Având în vedere epuizarea locurilor din spitalele suport COVID-19 din Iași, dar și a epuizării cadrelor medicale, nu se poate să încalci orice regulă de evitare a răspândirii infecției cu COVID-19. Organele de Poliție ieșene sunt în măsură să dea amenzi celor care nu respectă măsurile de protecție”, spune dr. Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică din Iași.

În luna iulie, în plină pandemie de COVID-19, sute de ieșeni s-au îngrămădit la clubul Fratelli pentru a participa la concertele unor artiști celebri din România

Nu este prima dată când clubul Fratelli din Iași sfidează cu desăvârșire efortul autorităților de a stopa răpândirea infecției cu COVID-19. În luna iulie, timp de câteva zile, petrecerile la acest club de fițe s-au ținut lanț. Și atunci, ca și acum, patronii au dat din umeri și au permis ca petrecăreții să stea înghesuiți ore în șir fără a păstra măsurile de distanțare. Trei zile de petreceri cu pericol de infecție COVID-19 la Fratelli Iași. Încă de vineri seara, pe data de 3 iulie, patronii Catălin Leahu și Bogdan Gheorghiu au dat drumul petrecerilor de la Fratelli, unde s-au îngrămădit o mulțime de ieșeni.

Vineri a fost organizat un concert al trupei Vama. Cu toate că tinerii au intenționat să păstreze distanțarea socială obligatorie, acest lucru nu a fost posibil din cauza aglomerației. Sâmbătă noaptea, pe 4 iulie, și mai multe persoane s-au îngrămădit la show-ul organizat la clubul Fratelli din Iași. La concertul artistei Delia, situația a fost și mai gravă în ceea ce privește distanțarea socială. Duminică, 5 iulie, la concertul susținut de Smiley a fost aceeași situație, iar organizatorii Cătălin Leahu și Bogdan Gheorghiu nu au respectat nici de această dată regulile impuse de Guvernul Orban în Starea de alertă provocată de coronavirus.

Adauga un comentariu