Local

Inconștiență pură! Un tânăr s-a urcat beat la volanul unui TIR și a intrat într-un cap de pod! S-ar fi putut întâmpla o tragedie!

Publicat: 17 mart. 2020

Un inconștient s-a urcat beat la volanul unui cap-tractor și s-a oprit într-un cap de pod. Tânărul a fost rănit, însă a scăpat cu viață. Când a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare uriașă. Pe numele său a fost deschis un dosar penal și riscă să ajungă în spatele gratiilor

Un accident rutier ce ar fi putut avea urmări extrem de grave s-a produs la Iași. Duminică seara, un apel al numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un accident rutier s-a petrecut în comuna Erbiceni din județul Iași. Un tânăr în vârstă de 29 de ani din Erbiceni s-a urcat băut la volanul unui cap-tractor. El conducea pe DJ 282 dinspre Erbiceni către Podu Iloaei. A pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod. Impactul a fost extrem de violent, iar TIR-ul s-a răsturnat. Nici nu este de mirare că s-a petrecut un astfel de incident având în vedere că șoferul era beat peste măsură.

„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un accident rutier soldat cu victime omenești s-a petrecut pe raza comunei Erbiceni. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 29 de ani a pierdut controlul volanului pe fondul consumului de alcool și s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu un cap de pod. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de peste 0,40 miligrame alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Riscă să ajungă la pușcărie

Andrei Șorîngă este tânărul care și-a pus viața în pericol. El a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare. Cel mai probabil, după ce va fi externat, tânărul va fi reținut de către polițiștii ieșeni și riscă să ajungă după gratii. Valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost uriașă, de 0,99 miligrame alcool pur în aerul expirat.

„Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic, să adopte o manieră preventivă de condus, să efectueze fiecare manevră rutieră după o temeinică asigurare și să nu se angajeze în depășiri neregulamentare. De asemenea, le recomandăm să păstreze o distanță corespunzătoare în mers față de vehiculul care circulă în față, astfel încât să poată opri în condiții de siguranță și să respecte limita legală de viteză, neadaptarea vitezei la condițiile de drum fiind a doua cea mai importantă cauză generatoare de accidente rutiere în anul 2019. Nu în ultimul rând, șoferii sunt sfătuiți să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Reamintim faptul că, în anul 2019, 50 de accidente rutiere au fost produse din cauza conducerii sub influența alcoolului”, au mai precizat reprezentanții IPJ Iași.
Adauga un comentariu