Local

Incredibil! Un ieșean cere despăgubiri de 1.000 de lei pe zi de la vecinii de bloc. Motivul este unul halucinant

Publicat: 21 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un bărbat din Iași și-a pus vecinii de bloc într-o situație de-a dreptul incredibilă. Acesta a dat în judecată asociația de proprietari din care face parte și a solicitat despăgubiri de 1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere. Ieșeanul a cerut în instanță rebranșarea blocului la rețeaua de încălzire centralizată a orașului după ce vecinii săi, care au centrale individuale de apartament, au hotărât deconectarea completă a imobilului

Un ieșean a recurs la un gest de-a dreptul incredibil după ce imobilul a fost deconectat de la rețeaua de termoficare centralizată a orașului. Proprietar al unui apartament din strada Cuza Vodă, Ștef Spetimiu era singurul consumator din bloc racordat la rețeaua de termoficare centralizată, ceilalți vecini având toți centrale individuale de apartament. Având restanțe de peste 3.000 lei și penalități de întârziere de aproape 1.700 lei, operatorul de termoficare a decis debranșarea completă a blocului din strada Cuza Vodă, nr. 8. Din zecile de proprietari care locuiesc aici, ieșeanul Ștef Spetimiu a fost singurul care s-a trezit că nu a fost informat de aceste proceduri și, drept urmare, a acționat în instanță asociația de proprietari pentru a reface contractul cu Veolia Energie Iași.

Mai mult, acesta solicită ca pentru fiecare zi de întârziere a livrării de agent termic să i se plătească daune cominatorii de 1.000 lei pe zi de întârziere. Acesta a susținut că reprezentanții Asociației de Proprietari Cuza Vodă 8-12 refuză să semneze contractul de furnizare energie termică cu Veolia și au refuzat să comunice în timp util locatarilor branșați la sistemul centralizat faptul că s-a decis unilateral debranșarea blocului.

Era singurul consumator branșat la sistemul centralizat de termoficare

Asociația a semnat contractul de furnizare a energiei termice nr. 395 din data de 03.04.2015 cu Veolia încă de la preluarea serviciului. Din cauza restanțelor adunate însă de locatarul branșat la sistemul centralizat, Veolia a decis să îl debranșeze pe acesta, iar pentru că era singurul consumator din bloc, a deconectat tot imobilul.

„Furnizorul SC Veolia Energie Iași SA a sistat serviciul de alimentare cu energie termică pentru nerespectarea clauzelor contractuale, respectiv art. 6 alin. 10 lit. a – neachitarea facturilor emise pentru consumul de energie termică. Doar reclamantul mai beneficia de servicii de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, toți ceilalți proprietari au instalate centrale termice”, au pecizat reprezentanții Asociației de Proprietari Cuza Vodă 8-12.

Nu și-a plătit facturile vreme îndelungată

Datoriile acumulate care reprezintă energia termică totalizează 3.879 lei debit și 1.523 lei penalități de întârziere, iar aceste datorii revin exclusiv ieșeanului Ștef Septimiu care a solicitat despăgubiri de 1.000 lei pe zi pentru fiecare zi de întârziere.

„Din lista de plată rezultă că reclamantul este singurul care are restanțe la plata cheltuielilor de întreținere, aceasta fiind și cauza pentru care Veolia a sistat serviciul de alimentare cu agent termic, iar toată suma pe care asociația de proprietari o are de achitat cu titlu de facturi agent termic către Veolia este datorată de reclamant”, au mai precizat reprezentanții Asociației de Proprietari Cuza Vodă 8-12.

Conform regulamentelor, furnizorul, Veolia Energie Iași în această situație, are dreptul legal să întrerupă furnizarea energiei termice în cazul depășirii termenului legal pentru achitarea facturilor. Acest lucru s-a întâmplat și în această situație ca urmare a restanțelor acumulate.

Adauga un comentariu