International

Incredibil! Un italian, care a trăit mai bine de treizeci de ani pe o insulă pustie, a fost evacuat

Publicat: 26 apr. 2021

Un bărbat italian va părăsi insula pe care a locuit mai bine de 30 de nai după ce a fost somat de autorități. Mauro Morandi, în vârstă de 81 de ani, s-a mutat la Budelli, în nordul Sardiniei, în 1989.

Anul trecut, totuși, Mauro Morandi a spus că proprietarii insulei, renumită pentru plaja sa roz, au vrut să se mute.

„Voi pleca sperând că în viitor Budelli va fi protejat așa cum l-am protejat timp de 32 de ani”, a scris el duminică pe Facebook.

Vorbind la BBC Outlook în 2018, fostul profesor de educație fizică a spus că „a fost întotdeauna un pic rebel”.

„Eram destul de sătul de multe lucruri despre societatea noastră: consumerismul și situația politică din Italia”, a spus Morandi.

„Am decis să mă mut pe o insulă pustie din Polinezia, departe de orice civilizație. Am vrut să încep o nouă viață aproape de natură”.

După ce și-au început călătoria pe mare, el și mai mulți prieteni au ajuns pe arhipelagul italian La Maddalena, unde au planificat să lucreze și să câștige bani pentru a-și finanța restul călătoriilor. Dar, după ce a ajuns pe Budelli și a întâlnit tutorele insulei, care era pe punctul de a se retrage, dl Morandi a decis să rămână – și a rămas de atunci, îngrijind insula și vorbind cu turiștii.

Cu toate acestea, el s-a confruntat cu o serie de amenințări de evacuare de-a lungul anilor. În 2020, președintele Parcului Național La Maddalena, Fabrizio Fonnesu, a declarat pentru CNN că Morandi a efectuat modificări ilegale la coliba sa, un fost post de radio datând din cel de-al doilea război mondial.

O petiție care solicită guvernului italian să-i permită să rămână a adunat mai mult de 70.000 de semnături. Dar duminică, Mauro Morandi și-a anunțat decizia de a pleca, spunând ziarului The Guardian că se va muta într-un mic apartament de pe insula din apropiere La Maddalena: „Viața mea nu se va schimba prea mult, voi vedea totuși marea”

Adauga un comentariu