Local

Îndemnul unui consilier local le poate face mari probleme locuitorilor din Ceplenița! Dumitru Laiu: „Riscăm să nu mai avem medic de familie niciodată!”

Publicat: 04 ian. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Îndemnul unui consilier local le poate face mari probleme locuitorilor din Ceplenița Dumitru Laiu Riscăm să nu mai avem medic de familie niciodată
Începând cu anul 2023, medicul Daniela Leuștean nu dorește să mai profeseze în comuna Ceplenița

Deoarece, începând cu anul 2023, dr. Daniela Leuștean nu dorește să mai profeseze în comuna Ceplenița, consilierul local Vasile Bejenariu i-a îndemnat pe pacienții înscriși la aceasta să-și găsească un alt medic în apropiere, pentru a putea beneficia în continuare de serviciile medicale

Inițiativa consilierului local i se pare lui Dumitru Laiu, primarul comunei Ceplenița, total nepotrivită. Primarul a precizat că în Ceplenița sunt deja extrem de puțini pacienți, iar dacă unii dintre aceștia aleg un alt medic de familie, se va reduce și mai mult numărul pacienților asigurați CAS și, din cauza veniturilor mici, niciun medic nu va mai vrea s-o înlocuiască pe dr. Daniela Leuștean.

dsp iasi
Toți pacienții înscriși la dr. Daniela Leuștean vor rămâne în grija medicului Georgeta Anca Lazăr, astfel încât să nu fie nevoiți să se înscrie la un medic dintr-o localitate învecinată

Care este îndemnul unui consilier local, după ce pacienții din Ceplenița au rămas un timp fără medic de familie!

 primar Dumitru Laiu
Dumitru Laiu a precizat că în Ceplenița sunt deja extrem de puțini pacienți, iar dacă dintre aceștia unii aleg un alt medic de familie, se va reduce și mai mult numărul pacienților asigurați CAS

Consilierul local Vasile Bejenariu i-a îndemnat pe locuitorii din comuna Ceplenița să-și găsească un alt medic de familie, după ce dr. Daniela Leuștean a ales să nu mai profeseze în localitate.

„Având în vedere că nu mai este medic de familie în satul Ceplenița, vin cu o recomandare pentru cei înscriși la fostul medic să meargă să se înscrie la alt medic de familie cu activitate în zonele apropiate pentru a beneficia de servicii medicale, bilete de trimitere, adeverințe. În satul Ceplenița, județul Iași, medicul de familie Leuștean Daniela și-a încheiat activitatea ca medic de familie în comuna Ceplenița. Persoanele înscrise la acest medic nu au fost informate cu privire la încetarea activității în zonă, totodată creând un disconfort persoanelor cu probleme medicale care au nevoie de bilete de trimitere la medici de specialitate. Cum e de procedat ca acest disconfort să fie eliminat. Menționez că eu personal nu sunt înscris la acest medic, dar am fost contactat de persoane care sunt înscrise la acest medic în calitate de consilier local în Consiliul Local Ceplenița”, a transmis, prin intermediul rețele sociale, Vasile Bejenariu, consilier local în comuna Ceplenița, județul Iași.

Dumitru Laiu, primarul comunei Ceplenița, a precizat că, în perioada imediat următoare, Daniela Leuștean va fi înlocuită cu un alt medic de familie. Acesteia i-a expirat contractul în data de 31 decembrie 2022 și își dorește ca pe viitor să profeseze în municipiul Iași.

„Noi am avut-o pe doamna doctor Leuștean, dar s-a transferat la Iași. Am fost și am vorbit la Direcția de Sănătate Publică Iași și avem o doamnă doctor tânără, care a terminat acum. Urmează să-și pună la punct toate documentele organizatorice și să vină pe postul de medic de familie în comună. Doamnei doctor Leuștean i-a expirat contractual pe 31 decembrie 2022.

Cum să îndemni oamenii să meargă la alt medic? Și așa e o mânuță de pacienți, iar dintre aceștia sunt și fără asigurare. Asigurare au numai pensionarii, salariații și copiii. Dacă îi îndemnăm și pe aceștia să plece la alt medic de familie, riscăm să nu mai avem medic de familie niciodată”, a declarat Dumitru Laiu, primarul comunei Ceplenița.

Dr. Corina Gîscă: „Georgeta Anca Lazăr va prelua toți copiii și toate urgențele”

Daniela Leustean
Consilierul local Vasile Bejenariu i-a îndemnat pe locuitorii din comuna Ceplenița să-și găsească un alt medic de familie

Dr. Corina Gîscă, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, a precizat că, până la venirea unui alt medic de familie, toți pacienții înscriși la dr. Daniela Leuștean vor rămâne în grija medicului Georgeta Anca Lazăr, astfel încât să nu fie nevoiți să se înscrie la un medic dintr-o localitate învecinată.

„Deja se discută despre venirea unui alt medic în comuna Ceplenița. Toate contractele medicilor de familie se încheie la data de 31 decembrie, iar apoi se continuă în anul următor. Doamna doctor Daniela Leuștean nu va mai fi în comună, iar doamna doctor Georgeta Anca Lazăr va prelua toți copiii, toate urgențele și tot ce este nevoie de pe lista doamnei Leuștean până la venirea unui nou medic.

Sunt deja discuții cu un medic tânăr, primarul din comună îi va oferi toate condițiile, sediu, locuință de serviciu și tot ceea ce va solicita dumnealui. Deocamdată nu am primit nicio solicitare de autorizare, dar, în cazul în care acel medic se hotărăște să încheie un contract, noi vom trata cu prioritate toate documentele care trebuie să fie eliberate”, a declarat dr. Corina Gîscă, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

Dr. Corina Gîscă a adăugat că în cursul zilei de miercuri, 4 ianuarie 2023, Dumitru Laiu va purta discuții atât cu reprezentanții DSP Iași, cât și cu cei ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, astfel încât să fie găsită o rezolvare în cel mai scurt timp. Prin urmare, pacienții încă nu au motive să urmeze îndemnul consilierului local Vasile Bejenariu.

Comentarii
  • Domnul Bejenariu ar fi bine să se abțină să comenteze în plus! Câți bătrâni care nu se pot deplasa fără ajutor sau persoane care abia au bani de medicamente sunt în Ceplenița? Cine asigură suport acelor persoane? Se pare că am uitat că Ceplenița este comună, se fac învestii doar în satele adiacente din câte văd! Care este interesul de fapt?

  • Este greu sa lucrezi in Ceplenita.
    Este dificil de facut naveta iar daca vrei sa stai acolo nu exista locuinta de serviciu.
    Nu prea se preocupa nimeni de asistenta medicala in Ceplenita, se vrea medic dar nimeni nu face nimic sa atraga pe cineva acolo.

Adauga un comentariu