Local

Indivizii care au omorât 17 oameni în perioada pandemiei luptă pentru libertate! Încearcă să scape de pușcărie, însă își vor petrece sărbătorile după gratii

Publicat: 24 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Indivizii care au omorât 17 oameni în perioada pandemiei luptă pentru libertate Încearcă să scape de pușcărie însă își vor petrece sărbătorile după gratii
De la ucidere din culpă la omor calificat

Indivizii care au omorât 17 oameni în perioada pandemiei luptă pentru libertate. În frunte cu arabul Ahmed Saud, alți doi bărbați acuzați de omor au contestat decizia magistraților ieșeni în ceea ce privește prelungirea măsurii arestului preventiv. Arabii care au vrut să dea un tun pe perioada pandemiei de Coronavirus rămân în spatele gratiilor

Arabii care au omorât 17 oameni, după ce au comercializat spirt contrafăcut, se luptă pentru libertate. Însă, recent, magistrații au prelungit arestarea preventivă a celor trei indivizi acuzați de omor.

„Instanța admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în sensul prelungirii măsurii arestării preventive dispuse cu privire la inculpații Zuhair Abdel Nabiali Dawoud, zis «Zaher», Fuad Ahmed și Abdul Satar Dawoud, zis «Abed». Dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive față de inculpații Zuhair Abdel Nabiali Dawoud și Fuad Ahmed pentru o perioadă de 30 de zile”, menționau magistrații.

De la ucidere din culpă la omor calificat

Inițial, cei trei au fost anchetați sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, însă lucrurile s-au schimbat. Astfel, anchetatorii au dispus schimbarea încadrării juridice pentru cei trei arabi suspectați în acest caz. De la ucidere din culpă, acum, Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis „Zaher”, Ahmmed Fuad și Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”, sunt cercetați pentru omor calificat. În urma vânzării de spirt contrafăcut, 17 oameni au murit, după ce au consumat lichidul toxic.

De asemenea, în cazul lui Ahmmed Fuad se fac cercetări pentru omor calificat (17 decese), înșelăciune (trei acte materiale), falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. În cazul lui Dawoud Abdul Satar se fac cercetări pentru omor calificat (17 decese), înșelăciune (trei acte materiale) și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Cum au intrat oamenii legii pe fir

La începutul lunii mai 2020, polițiștii ieșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au efectuat patru percheziții în cadrul unui dosar penal, inițial, pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Așa a izbucnit scandalul spirtului contrafăcut, „Sante Med”.

„Pe 3 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat patru percheziții domiciliare la sediile unor firme din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal. Polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 15-24 aprilie, în județul Iași au fost înregistrate zece decese, care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic. S-a constatat faptul că o firmă din municipiul Iași a achiziționat alcool sanitar din municipiul București, iar ulterior l-a distribuit mai multor societăți din județul Iași”, au afirmat atunci anchetatorii.

Au folosit alcool metilic și au omorât 17 oameni

Oamenii legii au identificat firmele și au fost ridicate sticlele cu spirt. În urma analizelor efectuate, în substanță a fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. După percheziții au fost ridicate mijloacele materiale de probă, mai multe persoane fiind audiate.

În județul Iași, alcoolul toxic a fost distribuit de firma Viosim Impex Junior SRL, potrivit anchetatorilor. Oamenii legii au adăugat că, în urma înghițirii spirtului contrafăcut, denumit „Sante Med”, au murit 17 oameni pe parcursul câtorva săptămâni.

Adauga un comentariu