Boli si tratamente

Indulcitorii declanseaza diabetul de tip 2

Publicat: 23 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Indulcitorii declanseaza diabetul de tip 2

Indulcitorii produc diabet. Îndulcitorii pe care mulți îi consuma în speranța de a pierde în greutate pot crește riscul de diabet de tip 2, avertizează o noua cercetare australiana. Acești îndulcitori ar putea încuraja, de asemenea, creșterea în greutate, exact opusul dorit de consumatori.

Profesorul Peter Clifton de la Universitatea din Australia de Sud spune că consumul de îndulcitori a crescut cu 200% la copii în ultimii 20 de ani și cu 54% la adulți. Acești îndulcitori sunt folosiți pentru a înlocui fructoza, glucoza și zaharoza. Se spune că industria de îndulcitori generează venituri uriase în fiecare an.

Indulcitorii produc diabet

Profesorul Clifton amintește că un studiu american de șapte ani realizat pe aproximativ 5.200 de adulți a descoperit că cei care au consumat cantități mari de îndulcitori au câștigat mai mult in greutate decât alții.

Utilizatorii de îndulcitori nu reduca neapărat aportul total de zahăr, a spus el într-un comunicat; mai degrabă, consumă ambele produse spunând că utilizarea lor de îndulcitori le permite să consume alimentele preferate fără disconfort.

Îndulcitorii ar modifica, de asemenea, microbiota intestinală, adaugă el, crescând riscul creșterii în greutate și a diabetului de tip 2. Alte studii au legat băuturile îndulcite cu un risc crescut de deces, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și demență la adulții mai în vârstă. Rezultatele acestui studiu sunt publicate în jurnalul medical Current Atherosclerosis Reports.

Adauga un comentariu