Sport

Înfrângere pentru Politehnica Iași în Liga Națională de Rugby! Meci greu pe o căldură insuportabilă cu RC Grivița

Publicat: 23 mai 2022
Imagine din jocul echipei de Rugby Politehnica Iași
Politehnica Iași a pierdut în Liga Națională de Rugby, jocul disputat cu RC Grivița, la București, în etapa a cincea a Grupei B

Politehnica Iași a pierdut jocul disputat în etapa a cincea din Liga Națională de Rugby, Grupa B, disputat în compania echipei RC Grivița UNEFS București. Rugbiștii Politehnicii au cedat cu scorul de 17-10, după o partidă destul de echilibrată

Primele victorii în actualul format al Ligii Naționale dădeau speranță tinerilor rugbiști ai Politehnicii să pornească spre Capitală cu gândul la o nouă victorie, care să le ofere un ascendent moral pentru partea secundă a campionatului, când își vor măsura forța cu echipele din a doua grupă valorică a rugby-ului românesc.

Politehnica Iași s-a deplasat la București pentru un joc în Liga Națională de Rugby

Meciul de pe stadionul Arcul de Triumf a debutat în forță pentru ieșeni, care, după ratarea loviturii de pedeapsă a lui Vaman din minutul 2, au înscris primele trei puncte prin Michiduță, care a transformat o altă lovitură de pedeapsă (0-3). Jocul dezinvolt al ieșenilor a determinat pe bucureșteni să reintre în joc mai determinați, Marinca reușind, în minutul 12, primul eseu al partidei, care însă nu a fost urmat de transformare (5-3). Scorul s-a mărit în favoarea echipei gazdă cupă ce Pătrașcu a transformat prima lovitură de pedeapsă din cele trei transformate (8-3).

Echilibru în prima parte a disputei cu echipa din Capitală

Ultimele 15 minute al primei reprize au aparținut din nou echipei ieșene, care s-a năpustit cu toată forța pachetului de înaintare spre terenul de țintă al grivițenilor, reușind, în minutul 28, un eseu prin Giușcă, care a fost transformat de Michiduță (8-10). Încrezători, ieșenii au continuat presiunea în terenul grivițenilor și doar neșansa a făcut ca aceasta să nu se concretizeze printr-un un nou eseu,  pe care studenții l-ar fi meritat.

Jucătorii Politehnicii au căzut fizic după pauză

Pauza s-a dovedit a nu fi fost de bun augur pentru ieșeni. Jucătorii echipei RC Grivița, cu o experiență competițională mai mare, au început să practice în a doua repriză un joc mai în forță, cu mai puține greșeli individuale. Mai mult, au trecut și la un joc pragmatic, și, după un dropgol realizat de Pătrășcanu în minutul 42 (11-10), nu au mai jucat la mână sau în margine penalizările primite,  preferând să le transforme prin același jucător, Pătrășcanu (17-10), care a fost declarat și omul meciului. A fost un joc frumos, cu angajament din partea ambelor echipe, dar și cu greșelile individuale. Din păcate, în partea a doua a jocului, echipa ieșeană a resimțit atât căldura amiezii, cât și efortul depus în prima repriză, fapt care a dus și la apariția mai multor acte de indisciplină, prompt sancționate de arbitrul meciului. În etapa anterioară, Politehnica a câștigat acasă jocul disputat cu CSM Galați.

Locul 4 în Grupa B pentru echipa de rugby a Iașului

Echipa ieșeană, pregătită de Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a jucat în următoarea formulă – linia I: Dinu (’67 Vieru−Găină), Goncear (’61 Matei), Platon; linia a II-a: Vasilache, Giușcă; linia a III-a: Baboiu, Arariței (’42 Fânariu; ’77 Holbocianu), P. Chiriac; mijlocași: Vaman (cpt.; ’73 Husdup), Michiduță; linia de trei sferturi: Nicuță (’41 Ignea), Curcan (’74 Bălan), Neagu, M. Chiriac; fundaș: Matveev. Echipa a disputat și alte meciuri în Liga Națională, ceea ce face ca în clasamentul grupei B, Politehnica Iași (5 jocuri) ocupă locul 4, cu 11 puncte, devansată fiind de Steaua București (4 jocuri), 14 puncte, RC Grivița (4 jocuri), 13 puncte, și Dinamo București (3 jocuri), 10 puncte. Etapa viitoare, a 6-a, echipa ieșeană stă, pentru ca următoarea întâlnire să aibă loc pe 4 iunie, când, la aniversarea a 70 de ani de rugby la Iași, va întâlni pe Steaua București.

FOTO: Dan Mihai Grigoraș
Adauga un comentariu