Titlurile zilei

Îngerii pierduți ai glodului. Priviți aceste imagini surprinse la Iași. Zeci de copii se scufundă în indiferența unui primar îndrăgostit de voturi – FOTO-VIDEO

Publicat: 17 feb. 2023
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Îngerii pierduți ai glodului. Priviți aceste imagini surprinse la Iași. Zeci de copii se scufundă în indiferența unui primar îndrăgostit de voturi  FOTO-VIDEO
Zeci de copii sunt nevoiți să înoate prin noroi pentru a ajunge la școală, în comuna ieșeană Țibana

Situație incredibilă într-o comună din județul Iași. Un fost drum județean arată ca după bombardament, iar autoritățile locale nu mișcă un ac pentru a remedia această situație. Miercuri seara, mai mulți locuitori ai satului Runcu au așteptat câteva ore pentru a putea ajunge acasă

Situație incredibilă într-o comună din județul Iași. Miercuri seara, mai mulți localnici din satul Runcu, comuna Țibana, au rămas împotmoliți în noroi, pe un fost drum județean, ajuns comunal. Pe câteva sute de metri, noroiul ajungea aproape până la genunchi. Localnicii spun că s-a ajuns la această situație din cauza primarului comunei, Gheorghe Rotaru.

„Aici parcă suntem rupți de lume. Dacă, Doamne ferește, era un incendiu, lua foc tot satul. Nu putea să ajungă o mașină de pompieri, o ambulanță, ceva. Am cerut ajutor primarului de nenumărate ori, dar el spune că localnicii din satul Runcu nu l-au votat. Copiii înoată în noroi, noi ne rupem mașinile în două pe acest drum. Plătim taxe, impozite… Chiar nu contăm?”, a spus unul dintre localnici.

Copiii înoată prin noroi pentru a ajunge la școală

Ieri dimineață, reporterii BZI au mers în comuna Țibana. Din câte se pare, microbuzul școlar s-a defectat, iar copiii au fost nevoiți să meargă pe jos, kilometri întregi, până la școală.

„Ce să facem? Să nu-i mai trimitem la școală? Merg cu papuci de schimb… Aia este. La noi, ca la nimeni. Nu știu cum domnul primar nu se gândește la ei. La noi, ăștia mari, înțeleg, dar la ei”, a spus un alt localnic.

Drumul ce duce spre satul Runcu și mai apoi spre Vadu Vejei este de pământ. Cândva au mai fost pus puse pietre, dar nu atât de multe încât drumul să devină practicabil pe toată perioada anului.

Primarul, pus la zid de către localnici

Reporterii BZI l-au contactat ieri pe primarul comunei, însă acesta a spus că este în pădure și nu are semnal. Locuitorii comunei Țibana spun că alesul nu s-ar implica prea mult în gospodărirea comunei.

„Eu nu pot să înțeleg cum el, ca primar, nu încearcă să obțină fonduri, să se implice mai mult. Drumul ăsta comunal e varză, dar cu un pic de interes ar putea fi îngrijit. Nu este interes, asta e problema. Domnul primar e îndrăgostit de voturi, de oameni nu prea”, a completat un alt localnic.

Cert este că, în comuna Țibana, lipsurile sunt extrem de multe. Dacă în alte comune există asfalt până și pe cele mai uitate ulițe, canalizare, iluminat inteligent sau monitorizare video, la Țibana nu se regăsește nimic din toate acestea.

În orice caz, problemele de la Țibana nu se vor rezolva prea curând. Este nevoie de multă implicare și efort.

„Dacă este o problemă în comună, vine vicele sau primarul și se apucă de urlat, de parcă e comuna lor, nu a noastră. Nu înțeleg de ce există această atitudine. Este discriminare ce fac cei de la conducerea comunei. Pentru rudele și prietenii lor, totul este bine, pentru restul nu se face nimic”, a mai spus un localnic.

Rămâne de văzut cât timp vor mai rătăci îngerii pierduți ai glodului pe drumurile de la Țibana.

Comentarii
  • Primarul comunei Tibana, Gheorghe Rotaru , nu are nici liceul terminat insa deține o diploma falsa de facultate si se semnează ca economist.

  • Nu are nicio relevanta articolul, locuitorii sunt fericiți, se bea bine, se fac copii mulți, votul vine, soceeaaaaluul vine și el odata pe luna. Totul e bine. Totul e cum trebuie, nu e nevoie de apa, canalizare, lumină, gaz, curățenie, fonduri europene pentru dezvoltarea localității, se poate trai ca un animal, murdar, bețiv, prostie, promiscuitate. Chiar nu vrem nimic. La vot vom alege tot acest tip de primar. E cel mai bun primărel al nostru.

  • Sa vina la primaria din Iasi sa vada primar indragostit de voturi, avere si dosare penale.
    Chirica le poate da lectii motivationale multor primari din Romania. Si la noi in cartierele marginase lutaria este ca la ea acasa, nu numai in mediul rural, dar cu-i sa te plangi ? Unui om care are treaba mereu la DNA sau DIICOT ? Sa fim serios. Asteptati campaniile electorale, toate se vor face atunci.

  • România lucrului bine făcut! O Românie Liberală, ca afară! ,,Guvernul meu!”, cum spunea marele mut și vânzător de țară! Nu că alții sunt mai breji, nicidecum! Toată clasa politică e formată numai din gunoaie și e pusă numai pe golanii! Nu există că nu se poate! Există doar incompetență și infracțiuni!

  • Buna ziua, ma adresezi in primul rand Institutiilor competente pentru anchetarea acestui primar, DNA,DGA , Curtea de Conturi , DIICOT, nimeni nu vrea sa ancheteze furturile facute de aceasta cloaca din aceasta primarie? Nimeni ? Politia economica unde e? Furturile se fac din banutii nostri , se fura ca in codru , piatra , marerialele de constructii aduse pt reparatie sunt transferate in propria afacere a primarului si revandute de acesta de sotie oamenilor din zona, procesele verbale pt amenzi rutiere primite la Politia din comuna , sunt duse la primar si facute nevazute , incasandu-se banii direct de primar fara chitante, transportatorii din comuna nu platesc taxele la primarie ci direct in buzunarul primarului , cei din primarie cand au nevoie de banii se servesc bine merci din caserie fara a da cu subsemnatul, baiatul consilierului Valica Spita , a fost angajat la primarie prin concurs aranjat cu nota 4-5 , sunt fff multe nereguli , nu stiu de ce nu vede nimeni cand toate problemele sunt vizibile ?

  • De 30 de ani se tot face regionaluzare !! Dar cine sa o faca? Avem in tara asta comune (cu primari , consilieri , secretari etc) cu cateva sute de locuitori. Toate comunele sub 3000 , cel putin , de locuitori ar trebui desfiintate plus cam tot atatea comune din zonz mitropolitana , arondate la orase.Dar platim o gramada de puturosi si mai doresc si pensii speciale. PÂNÂ CÂND.? Vorba poetului:
    Sa nu dea Dumnezeu Cel Sfant
    Sa vrem noi , sange nu pamant
    Hristoși sa fiti
    Nu veti scapa nici in mormant

  • O boare de vănt,vă apucă pe toți logoreea câteva ore și după aceea inapoi la somn.Reclamați ,faceți presiuni,scrieți organelor competente, nu vă văicăriți,vă meritați soarta dacă vă place să fiți spectatori!

  • N-au mai venit canadienii care erau interesati de cumparat copii? Facea un ban gramada, dar v-a stricat ziarista ploile. Oricum e cu ochii pe voi in continuare. Picati cat de curand.

Adauga un comentariu