Economic Local

Institutul de Psihiatrie „Socola”, afaceri cu o firmă care vinde de 18 milioane de euro! Trebuie să aducă peste 700.000 de pâini

Publicat: 18 sept. 2021
Sediul Institutului
Cantități impresionante de pâine vor fi furnizate Institutului de Psihiatrie "Socola"

Peste 700.000 de pâini cu și fără sare vor fi furnizate timp de 2 ani la Institutul de Psihiatrie „Socola”. La licitația organizată de autoritatea contractantă s-a prezentat o singură firmă, din Suceava. Oferta a intrat în etapa de evaluare

Noi licitații demarate de Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Recent, a fost declanșată procedura pentru furnizarea mai multor loturi de pâine. Valoarea estimată a contractului este de 640.116 lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată maximă de 24 de luni. La procedură s-a prezentat o singură societate: Mopan Suceava SA. Firma este deținută de Octavian Porumboiu, Aurelia Tocu, Arantxa Porumboiu Etcheverria, Constantin Daniel Radu. În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 86,1 milioane lei, aproape 18 milioane de euro, profit de 6,9 milioane lei, datorii de 38,5 milioane lei, cu un număr de 652 de angajați. Totodată, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de carne.

Autoritatea contractantă nu va plăti mai mult de 0.9 lei, fără TVA, pentru fiecare pâine

Institutul de Psihiatrie „Socola” a menționat că fiecare pâine feliată trebuie să cântărească 300 de grame. Conform necesarului, pe o perioadă de 2 ani, comanda înseamnă un număr de 522.600 de pâini cu sare și 188.640 de pâini fără sare (acloridă). Licitația va începe de la un preț de 0.9 lei, fără TVA/bucata.

„Recepția calitativă și cantitativă se va efectua la depozitele beneficiarului de către comisia de recepție a autorității contractante în prezența delegatului furnizorului. Ofertantul câștigător răspunde pentru calitatea produselor în termenul de garanție, persoana juridică fiind în drept să solicite în interiorul acestor termene, înlocuirea gratuită în maximum 8 ore a lotului necorespunzător. Expedierea produsului este în sarcina furnizorului și potrivit condiției de livrare, se va face cu mijloacele de transport ale furnizorului și în prezența delegatului acestuia”, se mai arată în documentația procedurii.

Institutul a organizat o licitație și pentru furnizarea loturilor de medicamente.

Echipamente de protecție în valoare de 500.000 de euro

Totodată, Institutul de Psihiatrie „Socola” a organizat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente de protecție. Recent, comisia de evaluare a stabilit câștigătorii. Achiziția are o valoare estimată de 2.437.620 lei, fără TVA, aproape 500.00 de euro. După analizarea ofertelor, contractul a ajuns la o valoare finală de 1.979.220 lei, fără TVA. Loturile vor fi furnizate de următoarele societăți: Crio – 2 SRL, Aurocom SRL, M.A. Cristina SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL, Adar Unic Solutions SRL. Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente, fiind vorba de cantități maxime: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 bucăți, mască chirurgicală de uz medical: 32.000 bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 bucăți etc. Autoritatea contractantă a organizat o licitație și pentru furnizarea loturilor de medicamente.

Adauga un comentariu