Local

Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași cheltuie 100.000 de euro pe servicii de spălătorie

Publicat: 07 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Institutul de Psihiatrie Socola Iași cheltuie 100.000 de euro pe servicii de spălătorie
Lenejeria de pat de la ”Socola” va fi spălată și dezinfectată

Aproximativ 100.000 de euro va cheltui Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași pe serviciile de spălătorie. Licitația va fi organizată la finalul lunii februarie 2022. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Noi achiziții sunt anunțate la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași. Pe data de 21.02.2022, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru furnizarea serviciilor de spălătorie și curățătorie uscată. Valoarea estimată a contractului este de 462.000 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

”Ofertantul va depune în oferta tehnică descrierea detaliată a metodologiei și a planului de lucru pentru prestarea serviciului (spălare, dezinfectare, apretare, uscare, călcare, ambalare, depozitare, transport), activitățile și serviciile concrete care vor fi încredințate personalului implicat în îndeplinirea contractului, precum și graficul de timp prevăzut pentru îndeplinirea activităților și a sarcinilor respective, declarație pe proprie răspundere prin care ofertantul își asumă obligația de a presta serviciul de spălare a inventarului moale de spital (lenjerie de pat și corp, echipamente personal) în deplină concordanță cu prevederile legislației în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

Timp de 2 ani, Institutul cheltuie 130.000 de euro numai pe necesarul de pâine.

Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași are nevoie de servicii de spălătorie pentru mai multe secții

Pe lângă Institut, serviciile de spălătorie vor fi asigurate și la secțiile exterioare Șipote și Bârnova. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu durata de 12 luni.

”Produsele impuse de autoritatea contractantă: detergent cu spumare redusă pentru spălarea țesăturilor în mașini de spălat automate: să nu fie toxic, să aibă un spectru larg de acțiune, să nu conțină aldehide, clor, fenoli, să aibă un conținut de enzime de minimum 1 la sută, să aibă un conținut de substanțe active de minimum 11 la sută, să aibă o compatibilitate cu majorarea țesăturilor. Produsele ofertantului trebuie să fie însoțite de următoarele acte: să prezinte fișa tehnică de la producător tradusă în limba română, să fie producător al produsului ofertat sau să aibă contract cu importatorul și certificate de la producător prin care să ateste valabilitatea contractului și recunoașterea ofertantului”, se mai arată în documentația procedurii.

Firma câștigătoare trebuie să aibă capacitatea de a spăla 1.000 kilograme/zi. Autoritatea contractantă a organizat o procedură și pentru furnizarea mai multor loturi de medicamente.

Institutul ”Socola” a cumpărat materiale de protecție

Totodată, în 2021, pe fondul pandemiei de COVID-19, Institutul de Psihiatrie ”Socola” a organizat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente de protecție. Recent, comisia de evaluare a stabilit câștigătorii. Achiziția are o valoare estimată de 2.437.620 lei, fără TVA, aproape 500.00 de euro. După analizarea ofertelor, contractul a ajuns la o valoare finală de 1.979.220 lei, fără TVA. Loturile vor fi furnizate de următoarele societăți: Crio – 2 SRL, Aurocom SRL, M.A. Cristina SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL și Adar Unic Solutions SRL.

Necesarul a constat în combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 bucăți, mască chirurgicală de uz medical: 32.000 bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 bucăți, vizieră de protecție cu burete – 650 bucăți, halate de unică folosință – 3.900 bucăți, pijamale de unică folosință – 1.500 bucăți, capeline – 3.000 bucăți, botoșei înalți de unică folosință – 1.000 bucăți, măști chirurgicale FFP1 – 1.200 bucăți, lenjerie de pat de unică folosință – 5.000 bucăți.

Rămâne de văzut daca vor fi ofertanții pentru serviciile de spălătorie cerute de Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași.

Adauga un comentariu