Prima pagină » Titlurile zilei » Interviu fără cenzură! Costel Corduneanu a vorbit deschis, după eliberare, despre lunile petrecute în spatele gratiilor! „În pușcărie e foarte greu, cei slabi de înger sau cei fără recomandare au viață grea” (EXCLUSIV)

Interviu fără cenzură! Costel Corduneanu a vorbit deschis, după eliberare, despre lunile petrecute în spatele gratiilor! „În pușcărie e foarte greu, cei slabi de înger sau cei fără recomandare au viață grea” (EXCLUSIV)

19 sept. 2020, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Interviu în exclusivitate cu liderul clanului Corduneanu, Costel. Abia ieșit din spatele gratiilor, Costel Corduneanu a acceptat să vorbească despre perioada în care a stat închis. El spune că nu este șeful niciunui clan, susținând că este doar fratele mai mare. Totuși, acesta recunoaște că a făcut greșeli, dar spune că nu întotdeauna a fost judecat cum ar fi trebuit

Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu, așa cum este el cunoscut, a acceptat să vorbească deschis cu reporterii BZI despre o perioadă grea din viața sa. Costel Corduneanu a fost eliberat zilele trecute din penitenciar, după ce a stat închis câteva luni. Acesta spune că își asumă tot ce face și nu se ferește de trecut, dar, în același timp, susține că a ajuns la vârsta la care vrea să își supravegheze copii și să aibă grijă de nepoți. Pe 30 ianuarie 2020, Costel Corduneanu a mers la sediul Inspectoratului de Poliție Iași pentru a se preda. Acesta a fost încarcerat până pe 17 septembrie 2020, stând în penitenciar timp de 7 luni și jumătate. La finele lunii ianuarie, Costel Corduneanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu executare. În ultimele luni, acesta a formulat mai multe cereri de liberare condiționată, cele mai multe fiind respinse de instanțele din Cluj și Mehedinți. Totuși, în urmă cu trei zile, Tribunalul Mureș a admis contestația făcută de Costel Corduneanu.

„Instanța admite contestația formulată de petentul condamnat Corduneanu Costel, în prezent deținut în Penitenciarul Târgu Mureș. Dispune liberarea condiționată a condamnatului Corduneanu Costel. Definitivă”, au precizat judecătorii.

Costel Corduneanu: „Am 50 de ani, nu vreau să mai ajung la pușcărie”

Costel Corduneanu a spus că viața în penitenciar este foarte grea și nu vrea să mai ajungă în spatele gratiilor.

„Am ieșit din pușcărie unde am stat 23 din 24 de ore în celulă. Stare mea de sănătate nu mi-a permis să ies mai mult la activități. A fost o perioadă grea. La pușcărie nu este ușor. Pentru cei slabi de înger sau pentru cei care intră fără o recomandare e foarte greu. Eu nu mă plâng de pușcărie, a trecut. Vreau în schimb să nu mai ajung acolo. Am 50 de ani, vreau să am grijă de copii, de nepoți. Nu mai vreau să am probleme cu legea”, a spus Costel Corduneanu.

Chiar dacă a spus că nu-și dorește să mai ajungă în penitenciar, Costel a ținut să precizeze că niciodată nu trebuie să spui niciodată.

„Eu nu sunt un om agresiv, nu am omorât pe nimeni, nu am căutat scandal niciodată. Dacă vine unul la mine să-mi dea în cap, trebuie să mă apăr. De asta spun că nu vreau să mai ajung la pușcărie, dar nu știi niciodată ce va fi”, a completat Corduneanu.

Costel Corduneanu: „Am vrut tot timpul să fiu judecat pe drept și să răspund pentru greșelile mele”

Costel Corduneanu a spus, în nenumărate rânduri, că nu i s-a făcut dreptate.

„Eu nu am spus niciodată că nu am greșit. Mi-am recunoscut greșelile. Am vrut să fiu judecat pe drept. Am stat închis, iar după ce m-am eliberat, s-a demonstrat că fapta pentru care am stat închis nu există. Ce înseamnă asta? Înseamnă că am fost judecat pentru numele meu, pentru Corduneanu, nu pentru faptă”, a completat Costel Corduneanu.

Costel spune că el nu este interlop.

„Eu nu sunt interlop, nu am clan sau ce se mai spune. Eu sunt un fost sportiv, un campion care a reprezentat România în toată lumea. Am fost fratele mai mare, am avut grijă de familia mea și i-am învățat ce am considerat eu că este bine. Fiecare dintre frații mei au făcut pe urmă ce au considerat ei. Eu nu pot răspunde pentru faptele lor”, a completat Corduneanu.

„Noi nu facem parte din mafie”

Familia Corduneanu este cunoscută în toată țara drept clanul Corduneanu sau clanul Cordunenilor.

„Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie. Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr am reacționat și noi când am fost provocați, dar atât. Ne-am văzut de treaba noastră”, a spus Costel Corduneanu.

Deși cei care fac parte din familia Corduneanu sunt văzuți drept niște indivizi certați cu legea și extrem de violenți, Costel spune că nu este așa.

„Nu noi suntem problema, mafia este în altă parte. Că suntem noi pușcăriași? Acum au ajuns primari la pușcărie, medici și tot așa. S-a schimbat treaba”, a completat Costel Corduneanu.

„Am fost respectat în pușcărie”

Costel a mai spus că în perioada următoare vrea să se liniștească, să facă afaceri și să stea departe de probleme.

„Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns! Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic”, a mai spus Corduneanu.

Legat de modul în care a fost tratat în spatele gratiilor, Costel a spus că a fost respectat.

„Mă știe toată țara, cum să fiu tratat? Am avut același statul ca al colegilor de celulă. Am fost, însă, respectat atât de ei, cât și de gardieni. Nu am ce să spun. Ar trebui să fie schimbate condițiile din penitenciare, dar nu vreau să spun mai multe. Una peste alta, la pușcărie este greu”, a mai spus Costel Corduneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *