Călin Georgescu a discutat la BZI LIVE despre nevoia urgentă de a „naționaliza” resursele strategice ale României, de a recupera și investi în domenii precum sectorul energetic, al resurselor naționale, al infrastructurii, industriei alimentare și a capitalului autohton.
„Nu doresc să blamez pe cineva în mod special, dar asta s-a făcut cu bună ştiinţă a celui care se afla la conducere. I-a transformat în torţionari. Noi ne umilim în faţa străinilor. Nu este bine”, a spus Călin Georgescu.
Călin Georgescu la BZI LIVE
Invitatul BZI LIVE Călin Georgescu a discutat despre această nevoie de a naționaliza resursele strategice ale României, lucru extrem de important de vreme ce traversăm această situație geopolitică. Resurse avem, o știm cu toții. Dar din păcate nu aveam oameni capabili să o valorifice, nu avem oameni care să lupte pentru binele țării și al cetățenilor ei.
Toți cei care ajung pe scaunul puterii ajung să fie la mâna altor jucători politici externi. Scopul este doar bunăstarea personală, neținând cont de bunăstarea generală, a întregii populații și mai ales asigurarea unui viitor urmașilor noștri.
„Eu știu că atunci când plătesc factura la apă, banii nu se duc la instituţiile statului român ci la francezi. Statul neexistând practic şi fiind blocat în oligarhia care există nu poate să reprezinte cetăţenii. Una e să participi la corupţie şi alta e să faci acţiuni de rea credinţă împotriva poporului tău. Vorbim de lucruri esenţiale.
Statul dacă este puternic, el poate să îşi readministreze resursele şi unde statul are minim 51%. Orice investiţie este utilă atâta timp cât ca stat ai investiţii de 51%, pentru că asta e ţara ta. Moşii şi strămoşii noștri s-au luptat pentru acest pământ și noi avem datoria de a da mai departe intact moștenire copiilor noștri. Adică suntem sclavi fericiţi pentru că avem ce mânca, câteodată mai mult sau mai puţin.
Pentru că nimeni nu face un control la supermarketuri şi atunci situaţia Petrom, unde statul trebuie să îşi reintre în drepturi. Orice ar fi, există un contract categoric, care este evaluat, acolo au fost etape şi dacă nu au fost făcute evaluări, le faci tu, şi în funcţie de asta, iei deciziile”, a spus Călin Georgescu.
Călin Georgescu: „Pentru că ce este român, nu este bine”
Călin Georgescu a reamintit faptul că românul trebuie să își aducă aminte de istorie și tradiție, trebuie să fie mândru că este român, trebuie să învețe să fie naționalist și patriot. România a avut cele mai mari valori, personalități ce s-au tras din țăranul român autentic și au ajuns să fie recunoscute la nivel internațional. Doar compatrioții lor și statul totodată nu au știau să îi prețuiască.
„Pentru că ce este român, nu este bine. De ce credeţi că Brâncuşi a cerut să fie înmormântat la Paris? Noi nu am făcut pace nici cu Eminescu. Cine l-a înţeles pe Eminescu? A fost un foarte bun jurnalist şi fiecare jurnalist din România ar trebui să îl înveţe. Eminescu ne-a dus în veşnicie, dom’le. Şi el a înţeles această structură de netăgăduit care este, a fost mandată nu doar de România ci şi de întreaga naţiune, de protejarea mediului… că omul face legătura dintre om şi Dumnezeu. De asta Eminescu a spus magistral ‘de 2000 de ani ni se predică iubirea și noi nu am înţeles’.
Gândiţi-vă câţi tineri ucraineni, ruşi mor inutil. Sunteţi de acord cu mine? Nu mai vorbesc de alţi trimiși aiurea, plătiţi. Mă interesează că mor tineri inutil pentru nişte psihopaţi.Câte familii sunt distruse.,. păi în loc să transmitem iubire, transmitem violență.
La fel şi în România, de asta nimeni nu râde. Toată lumea stă în primatul pântecului, nu în primatul spiritului. Şi asta vine de la conducători. Pentru că noi de 33 de ani nu avem conducători, ci doar deţinători de putere. Conducătorul, spunea Eminescu, ‘împăratul ţăran iese pe prispă seara şi vorbeşte cu țara’. Câţi conducători aţi văzut că vorbesc cu poporul?
Bogăţia noastră constă în obceiuri şi tradiţii care sunt moştenite de la strămoşi. Noi nu avem un popor român de rezervă. Diaspora este setea românească pentru eternitate. Şi nu îţi poţi potoli setea cu apă de mare, trebuie să fie apă de izvor, limpede şi curată, să le potolească setea. Iar asta se face doar prin fapte. Cei de aici, trebuie să ne luăm țara înapoi şi să arătăm că se poate, şi atunci diaspora se va întoarce. Nimic nu poțo să faci până nu schimbi sistemul”, a conchis Călin Georgescu.