National

Ioan Niculae va rămâne în penitenciar, cererea de liberare condiționată i-a fost respinsă

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ioan Niculae va rămâne în penitenciar cererea de liberare condiționată i-a fost respinsă
Omul de afaceri Ioan Niculae, nu va fi eliberat Sursă foto: OCTAV GANEA / MEDIAFAX

Omul de afaceri Ioan Niculae va rămâne în continuare în penitenciar, după ce magistrații din cadrul Tribunalului Constanța i-au respins cererea de liberare condiționată. Totuşi, în urmă cu două luni, Judecătorii Medgidia au admis cererea omului de afaceri.

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Ioan Niculae era în Italia când judecătorii au pronunțat decizia dar a revenit în țară.

Ioan Niculae rămâne în penitenciar pentru că cererea de liberare condiționată i-a fost respinsă

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îi respingă, în mod definitiv, cererea de liberare condiționată pe care Ioan Niculae a făcut-o. Iniţial, omul de afaceri avusese undă verde de la judecătorii de la Judecătoria Medgidia. Totuşi, procurorii care au instrumentat dosarul au depus o contestație la această primă decizie:

„Admite contestaţia declarată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.2420/10.11.2021, pronunţata în dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi, soluţionând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Niculae Ioan. Stabileşte termen de 3 luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile de admitere a propunerii de liberare condiţionata şi de punere în libertate a condamnatului”, se arată în minuta instanţei.

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Vă aducem aminte faptul că omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat, pe data de 18 februarie 2021, de către magistrații de la Curtea de Apel București la 5 ani de închisoare cu executare. Omul de afaceri este acuzat de faptul că a cumpărat influență, a instigat la evaziune fiscală dar și la spălare de bani.  Tot în același dosar au mai fost condamnată și soția acestuia, magistrații acordând 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate. De altfel, Gheorge Stancu, fost președinte al CJ Brăila a fost achitat pentru trafic de influență.

De altfel la pronunțarea sentinței, omul de afaceri era plecat în Italia .

„Sunt în Italia! Până acum câteva ore eram internat la o clinică, trebuia să ies, probabil, duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea și încerc să mă pregătesc să vin în țară. Mâine (n.r. – vineri) sunt în țară! Nu am găsit niciun avion din zona Milano, va trebuie să mă deplasez, probabil, cât mai departe de Milano ca să pot găsi un avion. Nici nu credeam că se va da o sentință astăzi (n.r. – joi), având în vedere votul de ieri al CCR-ului, pe o lege de care și eu ar fi trebuit să beneficiez, ca oricare din România“, a explicat la data aflării sentinței.

 

Adauga un comentariu