Titlurile zilei

Ioana a renunțat la postul pe care îl avea la Poliția Rutieră din Bacău, ca să intre în echipa de la Investigații Criminale din Iași. Povestea tinerei care și-a impresionat toți colegii în doar câteva zile!

Publicat: 03 oct. 2020
După ce a terminat Academia de Poliție a fost repartizată la Bacău, iar recent a ajuns în familia BIC Iași
Ioana de la Biroul de Investigații Criminale în fața Poliției Municipiului Iași

O polițistă care își desfășura activitatea la Bacău a ajuns, de curând, la Biroul de Investigații Criminale (BIC) din cadrul Poliției Municipiului Iași. Și-a dorit încă din adolescență să devină polițist, iar acum a ales Iașul pentru a performa. Deși este abia intrată în BIC, Ioana a reușit să pună mâna pe un hoț, iar colegii ei sunt încântați de activitatea pe care aceasta o desfășoară

Se spune că dorințele se îndeplinesc atât timp cât nu-ți scoți din minte ceea ce ți-ai propus. Ioana era o adolescentă cu multe visuri, care privea către o carieră de succes. Simțea că trebuie să facă totul pentru a deveni ceea ce își dorește. A vrut o meserie frumoasă, curată și demnă. A vrut să devină polițist. Era prin clasa a șaptea când a decis să-și aleagă drumul în viață. Anii au trecut, iar Ioana a ajuns să termine liceul. Imediat după ce a dat examenul maturității, s-a înscris la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. A terminat studiile cum nu se putea mai bine, fiind una dintre cele mai bune absolvente. Ioana a stat pe timpul studiilor în capitală, însă nu și-a luat niciodată gândul de la Moldova ei dragă. De loc din Botoșani, a ales să fie repartizată la Bacău, devenind în sfârșit polițist. La Bacău, Ioana a lucrat pe linie rutieră, însă a simțit că nu este acolo locul ei.

A ales Iașul, locul ei de suflet, pentru a fi alături de sora sa, viitor medic

Legată sentimental de Iași, Ioana și-a luat inima în dinți și a venit la Poliția Municipiului să-l caute pe șeful Biroului de Investigații Criminale (BIC). A bătut la ușa acestuia și i-a spus că vrea să se transfere de la Bacău la Iași.

„Povestea mea începe din momentul în care am bătut la ușa șefului (n.r cms. Florin Avatavului). I-am spus că vreau să mă transfer de la Bacău pentru că vreau să lucrez în domeniul acesta, să renunț la Rutieră. Am ales Iașul pentru că este orașul meu de suflet. Aici sora mea urmează să devină medic rezident și am vrut să fiu alături de ea”, a spus Ioana.

Reporterii BZI nu îi vor dezvălui identitatea pentru că tânăra polițistă ce are grad de subinspector este folosită în filaje. La Iași, Ioana spune că a găsit exact ceea ce căuta. Un șef înțelegător și o adevărată familie.

„Aici este o adevărată familie, mă simt foarte bine alături de colegi și alături de șeful nostru, care nu este doar un lider, ci este un mentor”, a completat Ioana.

La scurt timp după ce a intrat în BIC, a pus mâna pe un hoț

Intrată în familia Biroului de Investigații Criminale (BIC) de doar două săptămâni, Ioana a pus mână deja pe un hoț. Meseria i se potrivește mănușă, iar șeful și colegii ei sunt mândri de asta. Comisarul Florin Avatavului, șeful BIC, a primit-o cu brațele deschise.

„Nu pot să spun decât că sunt fericit că Ioana a ales să vină la noi, la BIC. Suntem alături de ea, o susținem și cu siguranță va deveni un bun profesionist”, a spus cms.

Florin Avatavului. La Biroul de Investigații Criminale (BIC) își desfășoară în prezent activitatea peste 30 de polițiști. Fiecare are rolul său. Unii polițiști se ocupă de furturile din buzunare, alții de furturile din locuințe, înșelăciuni sau de metoda accidentul. Ioana a fost primită cu brațele deschise de colegii de la Iași și cu siguranță va fi un polițist de succes.

Comentarii
 • Și la Bacău ai fost bătăioasa și ai descoperit autorii chiar și cu flerul polițistului începător. Te-am susținut și te voi susține… acum în calitate de colegă de investigații criminale. Felicitări, d-ra Ioana!

 • La noi prostia face casa buna cu fudulia!
  La noi exista poliția în care de fapt lucrează doar 20/100, restul freacă menta.
  Vă puteți da seama daca cei care lucreaza la prevenirea criminalității, investigații criminale de fapt sunt la mica infracționalitate…
  Ce mai urmează? Sa îi lăudăm pe cei de la D.I.I.C.O.T. că au prins pe unul care rupea florile dintr-un rond? Că cei din D.N.A. se laudă singuri cu cei anchetați pentru mită de 50 lei, două ciocolate, o punga cu cipsuri, etc!
  Exact ca în bancul cu femeia de serviciu sau secretara numite pompos, asistent manager sau mai știu eu cum !
  Investigații criminale trebuie sa se ocupe exact cum are și numele. Nu cu mica infracționalitate!
  Schema de personal din poliție este stufoasă și sunt mii de șefi și sefuleti de diverse birouri, care freacă pur și simplu menta, dar ies la pensie, iar cu pensie nemeritată, adică nu pe baza de contributivitate.
  Sunt foarte multe de spus despre poliția română, dar nu numai despre politie, ci si despre armată, justiție, popime, învățământ, sănătate, transporturi și mai ales frecangii din administrație, cu cireașa de pe tort ministerele!
  O Românie cu un aparat bugetar supradimensionat(nu produc nimic, ba mai distrug și pădurile, poluează foarte mult cu tușul de pe hartii) cu 90/100 venituri nemeritate. I-am exclus din start pe medici și educatori, învățători și profesori, care inca au venituri foarte mici!
  Și mai avem un obicei foarte prost. Îi lăudăm pe cei care sunt plătiți să facă această activitate din banii noștri. Medicii trebuie sa salveze vieți, învățătorii sa învețe copiii, pompierii sa salveze bunuri și vieți, polițiștii sa apere societatea de infractori. Cei de la criminalitate sa îi aducă în fața justiției pe criminali, iar cei de la mica infracționalitate pe borfașii de rând.
  Este un bun exemplu dat de marele Toma Caragiu in filmul Brigada Diverse!
  Dar nu s-a schimbat nimic încă de când se numea Miliție! Nu au evoluat. Cred că de fapt au involuat in acest domeniu. Cu chestori(generali) la 44 ani, cu grade acordate nemeritat (din banii noștri), cu multe alte probleme (Caracal este sugestiv pentru 90/100 din organizarea poliției actuale) suntem pământ de flori, dar unii își imagineaza că miros deja florile. Ei, vă spun că aia, trebuie internați la Hotelul cu tratament psihiatric de la Bucium!

 • d/le tudor, de ce sunteti rautacios si mizerabil in exprimare?aveti carente mari probabil siu in comportament,caci altfel nu se explica astfel de iesiri necontrolate si inoportune.oare ce se intimpadaca era fiica dvs?sunt copii care trebuiesc ajutati si incurajati in deciziile pe care la iau,caci sunt destui de maturi.fata aceasta v/a dat o lectie de viata.sa va fie rusine. balaban gheorghe din barlad

 • Domnule Balaban Gheorghe nici eu nu sunt de acord cu afirmațiile jignitoare ale individului „Tudor” , dar ele reflectă o realitate a zilelor noastre, in majoritatea funcțiilor publice, nu numai în Poliție.
  Este jignitor și eu consider ca trebui sancționat drastic faptul că a adresat aceste afirmații direct, unei domnișoare! Nu știu cum poate să facă afirmații unul care nici macar nu știe ce înseamnă să fii licențiat al Academiei de Poliție, pe merit! Orice licență obținută pe merit trebuie lăudată și nu tratata în derizoriu și jignita acea persoana!
  Putea, de exemplu, sa scrie că un polițist de la rutieră, transferat la investigații criminale este exact ca un medic generalist căruia îi dai bisturiul in mână și îl pui de a doua zi sa intre in sala de operatie, sa opereze, desigur! Că dacă medicul generalist merge întâi la o specializare în străinătate, face doi-trei ani de specializare, este ok.
  Nu specializare direct la locul de munca, cu practica pe cei pe care îi operează. La noi inca se mai utilizează sistemul comunist. Am să vă spun chiar eu că nu este nici o legătură între specializare politie rutiera și poliția investigații criminale. Poate așa înțelegeți de ce zac dosarele cu anii prin dulapuri și intervine prescripția, înainte de afla, macar, cine este faptuitorul!
  Poate că domnișoara chiar a făcut acea specializare și a omis ziaristul sa ne informeze. Este un aspect important, de luat in considerare!
  Dar dacă a trecut direct de la serviciul rutier la serviciul investigații criminale, doar daca este excelează in logica, criminologie, criminalistică, medicina legală, plus cunoștințe de drept penal și procesual penal (toate la un loc, plus încă câteva, stiute doar de cei din domeniul respectiv) fac ca un profesionist in aceasta specializare să treacă la activitate direct din a doua lună(că prima trebuie sa fie de acomodare).

 • Ei daa..mai oameni buni dar voi comparati Bacaul cu Iasul? Faptul ca acest politist a reusit transferul pe investigatii criminale si nu pe rutinera nu are absolut nici o importanta. Ce credeti ca daca ar fi obtinut transferul pe rutiera ar fi refuzat?!

 • da e clar ca buna ziua;iti lipsesccei 7 ani de acasa numitule tudor.nu am ce dialoga cu astfel de specimene care nu realizeaza situatia in care se expun,ba mai mult,folosind si un limbaj de mahala.sa/ti fie de bine tudorele draga si la revedere. acelas i balaban gheorghe

 • sunt politisti si in iasi care manca strada pe paine care stiu pe si borfasi de cand aveau muci la nas si invatau abc ul de la profesori.astia ar fi buni caai umblat printre ei

 • de ce nu postati toate comentariile????aici nu a fost vorba de ioana !!! eu sunt seful !!! eu am coordonat si eu am invatat o sa prindă hoțul!!!!

Adauga un comentariu