Actualitate

Ion Cristoiu: „Această negustorie făţişă a Guvernului a fost o capcană întinsă presei de PNL”

Publicat: 17 iul. 2020
ALT=«Jurnalistul Ion Cristoiu»
Jurnalistul Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că ordonanța de urgență prin care Executivul oferă bani presei, care a fost modificată și adoptată recent de Parlament, ar fi o capcană deoarece cetățenii își pierd încrederea în presă. De asemenea jurnalistul a menționat că Partidul Social Democrat a dat dovadă de naivitate în acest caz fiindcă consideră că votul din Parlament îl protejează.

„Cei de la PSD, nici Ciolacu nu au înţeles nimic. Nu au înţeles acest lucru: presa nu e a lor, este fie alcătuită din divizia presă, unităţi militare, fie cum spun eu, unităţi de lucru din restul presei independente. SRI nu are nevoie să aibă toate televiziunea, toată Antena 3, au acolo 2-3 puncte de lucru, 2-3 emisiuni prin care îşi rezolvă problemele.

Nu au avut curaj să respingă această ordonanţă de urgenţă, ba chiar au sporit această iluzie că dacă au fost de acord acum cu Guvernul PNL, presa, care a primit bani, va fi de treabă şi cu ei şi că dacă ar fi respins ordonanţa de urgenţă, atunci presa s-ar fi năpustit asupra lor. Asta ne confirmă ceea ce v-am spus de vreo două-trei ori până acum că, de fapt, nu avem opoziţie”, spune Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: «Deci aici avem o iluzie a PSD, şi doi, şi o iluzie a Guvernului»

Jurnalistul susține că Executivul nu a dorit să câștige presa de partea sa. De asemenea acesta a afirmat că Ordonanța trebuia contestată de Curtea Constituțională.

„Deci aici avem o iluzie a PSD, şi doi, şi o iluzie a Guvernului. Această negustorie cu presa de fapt nu a urmărit câştigarea presei de către PNL pentru ca în campanie electorală sau acum, în perioada gestionării pandemiei să fie de partea lor. Pentru că, dacă aţi observat, contractele constau în a publica un spot cu una cu mască. Din punctul acesta de vedere trebuia contestat din start la CCR pentru că nu e vorba de informare, e vorba de publicitate. Adică Guvernul putea să facă acelaşi lucru închiriind spaţiu la companiile de publicitate şi ele decideau ce şi cum”, a mai spus jurnalistul.

Ion Cristoiu a afirmat că efectul acestei „negustorii” va fi neîncrederea cetățenilor în presă, nu în Guvern.

„Această negustorie făţişă a Guvernului a fost o capcană întinsă presei de PNL şi în felul acesta opinia publică a devenit neîncrezătoare în presă, nu în campania Guvernului. Nu cred că am mai pomenit în istoria presei româneşti nişte nărozi aşa de mari. Sigur, au luat şi nişte bani. Ca mogulii, că mogulii au hotărât, banii în buzunarul lor se duc, nu sunt bani ai jurnaliştilor.

Cred că intenţia Guvernului a fost perfidă. Şi anume să compromită presa asta, că e cumpărată, pentru că dacă aţi observat cei mai mulţi bani s-au dus la presa aşa-zis pesedistă, antipenelistă şi atunci nimeni nu mai crede în presă pentru că, de fapt, ei au o altă parte importantă a presei care nu ascultă de contracte, ascultă de ordine”, a punctat Ion Cristoiu.

Comentarii
  • Probabil ca tu Cristoiu,nu ai participat la aceasta negustorie.altadata, poate.Numai ca
    presa,cainele democratiei, nu prea este credincios,precum cainele din ograda,ba musca din stanga,ba din drepta,din centru,dupa cum ii este foame.
    Nu criticati presa,justitia,medicii,profesorii, si alte,alte……..,sunt asa cum sunt,din timpuri stravechi.Este mai greu cu reformarea,sunt prea culti si plini de sine,unii dintre ei,posibil mult prea multi.

Adauga un comentariu