National

Ion Florescu, fost parlamentar PSD şi prefect de Gorj, a murit

Publicat: 21 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ion Florescu fost parlamentar PSD şi prefect de Gorj a murit
Este doliu în lumea politică din ţară după ce Ion Florescu, fost parlamentar PSD şi prefect de Gorj, a murit

Este doliu în lumea politică din ţară după ce Ion Florescu, fost parlamentar PSD şi prefect de Gorj, a murit. Fostul parlamentar fusese internat în spital din cauza unor probleme cardiace. Ion Florescu ar fi împlinit în martie 71 de ani.

Chiar dacă de mulţi ani s-a retras de pe scenă politică din România, colegii de partid din PSD Gorj regretă trecerea în nefiinţă a lui Ion Florescu.

Ion Florescu a murit

Ion Florescu, fost parlamentar PSD şi prefect de Gorj, a murit miercuri. El fusese internat într-un spital din Braşov, cu probleme cardiace.

Din acest motiv se afla, de altfel, internat, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale pe cord. Din nefericire, fostul parlamentar a decedat înainte să facă operaţia.

Colegii de partid din PSD Gorj regreta trecerea în nefiinţă a lui Ion Florescu, chiar dacă acesta s-a retras de ani buni de pe scenă politică. Ion Florescu ar fi împlinit în martie 71 de ani.

„Astăzi a plecat dintre noi, Ion Florescu. Începând de azi suntem lipsiţi de sfaturile bune, de zâmbetul sau care ne dădea încredere că putem birui, pentru dreptate şi pentru adevăr. Îi voi mulţumi toată viaţa pentru tot ceea ce a făcut pentru mine şi pentru toţi care i-au fost alături. Ion Florescu a făcut ca lumea să fie mai bună. Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Florescu!“, a transmis Adrian Tudor, preşedintele Partidului Verde din Gorj şi fost vicepreşedinte al PSD Târgu Jiu.

Cine a fost Ion Florescu

Ion Florescu a preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere Gorj, între anii 1990-1995, după care, timp de un an, a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Gorj. Între 1996-2000, Ion Florescu a fost director Direcţia Administraţie Publică Locală a C.J. Gorj. Ion Florescu a fost ales deputat în legislatura 2000-2004 pe listele PDSR, care a devenit PSD în iunie 2001. În legislatura 2004-2008, a fost ales senator pe listele partidului PSD. În martie 2009, Ion Florescu a fost numit prefect de Gorj.

Dumitru Florea a murit. Care este cauza decesului

Acum o săptămână a fost doliu şi în lumea politică din Constanța, acolo unde Dumitru Florea a murit. Acesta a îndeplinit în trecut funcţia de consilier judeţean PSD. Politicianul avea 79 de ani şi este tatăl Adinei Florea, şefa Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Omul politic s-a stins din viaţa pe 14 ianuarie din cauza unui infarct, potrivit adevărul.ro. Acesta a fost unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Constanța, ocupând timp de 6 mandate şi funcţia de consilier judeţean.

“Suntem onoraţi că te-am cunoscut. Prietenii şi colegii tăi. Sincere condoleanţe familiei!” este mesajul transmis de colegii de la PSD Constanța.

Tatăl şefei Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost şi un agricultor de succes.

“Florea Dumitru… Un caracter puternic, o personalitate. Un om de iniţiativă, întreprinzător, om de familie şi cetăţean marcant al Dobrogei. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Suntem alături de familia îndoliată”, a scris Felix Stroe, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Constanța, pe o reţea de socializare.

“Cuvintele sunt de prisos! Profund îndurerat, mă alătur familiei şi tuturor celor care îl deplâng pe Dumitru Florea, consilier judeţean PSD, om implicat al judeţului nostru şi un înţelept de la care noi, cei mai tineri, am avut mereu ce învaţa. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Florica!” sunt rândurile aşternute pe Facebook de Marius Horia Tutuianu, fostul preşedinte al CJC.

Dumitru Florea a intrat în politica alături de sociali-democrati încă din anii ’90.

Adauga un comentariu