National

Ion Țiriac are un apartament imens în Băneasa. Patul din dormitor este tapiţat cu piele de elefant

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ion Țiriac are un apartament imens în Băneasa. Patul din dormitor este tapiţat cu piele de elefant
Ion Ţiriac este un nume puternic atât în România, cât şi în alte colţuri ale lumii

Ion Țiriac deține un apartament imens în Băneasa, mare cât zece terenuri de tenis, numai dormitorul având 100 de metri pătrați. Celebrul miliardar nu a făcut rabat de la calitate astfel că și-a amenajat această locuință după placul său. Oricum, nici nu-i de mirare la ce avere a reușit să acumuleze Ion Țiriac de-a lungul timpului.

Ion Ţiriac a construit un imperiu financiar diversificat, cu investiţii în diverse domenii, inclusiv în industria bancară, asigurări, imobiliare şi sport. Omul de afaceri este proprietarul unuia dintre cele mai importante turnee de tenis din lume: Mutua Madrid Open. Pe lângă aceste aspecte, miliardarul este cunoscut şi pentru colecţia sa impresionantă de maşini, fiind una dintre cele mai mari şi valoroase colecţii private din lume, potrivit Unica.

Ion Țiriac are un apartament imens în Băneasa

Ion Ţiriac este un nume puternic atât în România, cât şi în alte colţuri ale lumii. Miliardarul este un fost jucător de tenis şi hochei pe gheaţă, care a devenit ulterior un om de afaceri de succes cu o avere impresionantă. Astfel că locuinţa sa nu avea cum să nu arate pe măsură. Acesta are un apartament de lux în Băneasa care uimește prin dimensiune și decorațiuni.

Cu un asemenea palmares, Ion Ţiriac nu avea cum să nu locuiască într-o casă luxoasă şi opulentă. Fostul mare tenismen deţine un apartament de lux în zona Băneasa, care poate fi comparat cu uşurinţă cu un palat. Locuinţa face parte din complexul rezidenţial Stejari, din zona de nord a Capitalei, vecin cu acesta fiind chiar fiul lui.

Potrivit wall-street.ro, apartamentul este un penthouse de 2.460 de metri pătraţi, cu o baie de 250 de metri pătraţi, iar în dormitorul de 100 de metri pătraţi are un pat de 16 metri pătraţi tapiţat cu piele de elefant. Pe lângă încăperile menţionate, penthouse-ul mai are și alte camere ultra spaţioase, care beneficiază de climatizare centralizată și încălzire prin pardoseală.

Dat fiindcă penthouse-ul are 2.460 de metri pătraţi, iar un teren de tenis are o suprafaţă de 260 de metri pătraţi, la un simplu calcul matematic reiese că apartamentul deţinut de Ion Ţiriac este cât aproape 10 terenuri de tenis.

Ce avere are Ion Ţiriac

La începutul anului 2024, în cadrul unui material special făcut pe tema „miliardarilor necunoscuţi”, a fost menţionat şi Ion Ţiriac. Potrivit informaţiilor obţinute de jurnaliştii de la Daily Star, românul i-ar fi detronat pe Novak Djokovic, Roger Federer și Serena Williams.

Chiar dacă nu se bucură de atâtea premii precum cei menţionaţi mai sus, cea mai bună performanţă a sa fiind în sferturile de finală de la Roland Garros din 1968, afaceristul a reuşit să strângă o avere impresionantă de 1,5 miliarde lire sterline – fiind de 7 ori mai mare decât averea lui Novak Djokovic.

Cunoscut pentru afinitatea sa pentru maşinile de lux şi de epocă, Ion Ţiriac este singurul om de pe planetă care deţine nu una, ci două maşini Rolls-Royce Phantom IV, o „bijuterie” care a fost produsă în anii ‘50, în doar 18 exemplare.

Comentarii
Adauga un comentariu