International

Israelul începe campania de vaccinare cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, pe fondul îngrijorărilor aduse de noua tulpină Omicron

Publicat: 22 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Israelul începe campania de vaccinare cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 pe fondul îngrijorărilor aduse de noua tulpină Omicron
În Israel a început campania de vaccinare cu a patra doză pe fondul îngrijorărilor aduse de apariția noii tulpini Omicron

Israelul va începe să lanseze o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 cu efect imediat pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, pentru lucrătorii medicali și pentru persoanele cu sistemul imunitar suprimat, a anunțat marți Biroul Primului Ministru, în urma unei recomandări din partea experților în coronavirus, pe fondul temerilor asupra noii variante Omicron.

Cei eligibili pentru a patra doză o pot primi cu condiția să fi trecut cel puțin patru luni de la cea de-a treia doză, se spune. În Israel, aproape toți cetățenii vaccinați au primit vaccinul Pfizer/BioNTech.

 

Israelul introduce a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 pe fondul temerii Omicron

Unul dintre membrii grupului de experți a declarat marți seară la radioul israelian că decizia de a recomanda o a patra doză nu a fost una ușoară, dar necesară pe fondul valului cauzat de varianta Omicron a COVI-19:

„Nu avem încă date despre nivelul de imunitate, așa cum am făcut atunci când ne-am hotărât asupra a treia doză, dar, pe de altă parte, există date cu adevărat înfricoșătoare în restul lumii. Într-o situație ca aceasta, dacă nu acționezi imediat, pierzi trenul ”, a spus profesorul Galia Rahav. .

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a salutat recomandarea și i-a încurajat pe cetățeni să facă doza cât de repede pot.

„Vești minunate, nu pierdeți timpul – mergeți să vă vaccinați”, a spus el într-o declarație de marți

Bennett a aplaudat, de asemenea, eforturile Israelului de a combate virusul până acum, spunând că țara continuă să „să fie în fruntea efortului global de a face față pandemiei”.

„Cetățenii Israelului au fost primii din lume care au primit cea de-a treia doză de vaccin Covid-19 și continuăm să fim de pionierat și cu cea de-a patra doză”, a spus el.

Israelul a fost în topul clasamentului mondial al vaccinării

Israelul a fost în fruntea lansărilor de vaccinare pentru adulți și adolescenți, a fost pionierul unui pașaport de vaccin și, în ultimele luni, a fost vârful de lance a utilizării vaccinurilor de rapel.

La sfârșitul lunii iulie, țara a început să ofere rapeluri ale vaccinului celor peste 60 de ani; de la sfârșitul lunii august, rapelurile au fost disponibile pentru oricine cu vârsta peste 16 ani, la cinci luni după a doua doză de vaccin, conform cnn.

În prezent, o persoană nu este considerată complet vaccinată în Israel până când nu a primit o a treia doză de vaccin – odată ce este eligibilă. Cu toate acestea, trei doze par să nu fie suficiente, anunțul de marți marcând chinurile unui al cincilea val. Între timp, coeficientul R al țării – numărul de persoane infectate de fiecare persoană cu Covid-19 – a crescut la 1,28, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii august, când Israelul se afla în apogeul celui de-al patrulea val.

Numărul total de cazuri noi de Covid în Israel a depășit 1.300 luni, o cifră care nu a fost atinsă de la jumătatea lunii octombrie.  Pe de altă parte și Brazilia, puternic lovită de COVID-19 a introdus a patra doză de vaccin. Aceste decizii sunt luate într-o perioadă în care multe țări din Uniunea Europeană au introdus deja restricţii.

 

Adauga un comentariu