Coronavirus

Istorisiri cutremurătoare ale copiilor care s-au vindecat de COVID-19! După luni de la vindecare, ei încă se simt rău

Publicat: 10 aug. 2020
copii cu gripa
Simptomele date de gripă şi cele date de COVID-19 sunt la fel la copii

Istorisiri cutremurătoare ale copiilor care s-au vindecat de COVID-19! După luni de la vindecare, ei încă se simt rău.

Este îngrijorător faptul că în cazul copiilor, infecția cu noul coronavirus se manifestă destul de ciudat. Chiar și după câteva luni de la vindecare, aceștia prezintă simptome și se simt rău. Cu toate că nu au trecut prin forme grave și majoritatea dintre ei s-au vindecat repede, este neliniștitor că aceștia încă mai pot prezenta simptome.

Povestea tristă a fetei dansatoare, Indiana Evans. Istorisiri cutremurătoare ale copiilor care s-au vindecat de COVID-19!

Un caz controversat este cel al unei fetițe, în vârstă de 14 ani din Regatul Unit, pe nume Indiana Evans. Aceasta s-a îmbolnăvit în luna martie, prezentând o tuse destul de supărătoare. De alte simptome nu a suferit, iar părinții au avut grijă să o izoleze timp de două săptămâni. După această perioadă, fata se simte rău încă și stilul ei de viață este afectat.

Visul ei este să devină dansatoare, iar înainte de a se îmbolnăvi, obișnuia să exerseze 16 ore pe săptămână. Din cauza bolii pe care a avut-o, ea obosește repede și nu mai poate să meargă nici măcar un drum scurt fără să i se facă rău.

După ce a avut tuse în prima săptămână, fata părea să se simtă mai bine. Din păcate, după 10 zile ea a început să se simtă din ce în ce mai obosită. După ce a făcut controale amănunțite, rezultatele au ieșit bune. Apoi ea a început să sufere de migrene și să vadă flash-uri de lumină în ochi.

„Fața și ochii i s-au umflat și a făcut o iritație pe piele, pe tot corpul”, a spus mama fetei.

Au urmat alte simptome: dureri în piept și palpitații cardiace. Din nou a făcut analize, dar fără niciun rezultat. A fost diagnosticată cu oboseală post-virală post-COVID.

Trei copii din Idaho, SUA. Probleme similare

Cu probleme similare s-a confruntat și o familie din Idaho, SUA. Cei trei copii ai lui Jen Stefanic, care locuiește într-o zonă rurală, spune că cei trei copii ai săi, un băiat și două fete, au trecut prin mai multe „valuri” de simptome.

Chiar dacă cei trei copii au fost mereu sănătoși și activi, după infectarea cu noul coronavirus au avut o multitudine de simptome. De la dureri de cap, febră ușoară, dureri ale articulațiilor, frisoane, iritații de piele, reflux gastric, diaree, insomnii, pierderea gustului și mirosului, tuse și până umflarea mâinilor și picioarelor, copiii au avut de suferit.

În momentul în care s-au îmbolnăvit cei trei copii, nu erau disponibile testele pentru coronavirus. Aceștia au aflat de la medicul de familie, care le-au confirmat simptomele.

Un copil are sângerări nazale în fiecare zi

În Anglia, un copil suferă de sângerări nazale zilnice după ce s-a vindecat de infecția cu noul coronavirus. Totodată, fratele său geamăn a avut stare de rău și diaree pe o perioadă de mai multe săptămâni.

De asemenea, a mai fost întâlnit un caz în sudul Angliei, unde un copil are simptome precum conjunctivită, stare generală proastă, febră și pierderea apetitului. Simptomele continuă să dispară și să reapară constant.

Adauga un comentariu