Coronavirus

Italia a prelungit restricțiile impuse în pandemie. Ce trebuie să știe românii care urmează să călătorească în „Peninsulă”

Publicat: 08 sept. 2020
Italia anunță noi reguli de călătorie pentru cetățenii români și bulgari
Italia anunță noi reguli de călătorie pentru cetățenii români și bulgari

Italia a prelungit restricțiile impuse în pandemie. Pandemia de coronavirus continuă să restricționeze cetățenii. Autoritățile din Italia au hotărât să prelungească restricțiile care au fost impuse în perioada pandemiei de coronavirus. Ce trebuie să știe românii care doresc să călătorească acolo?

Ieri, 7 septembrie 2020, autoritățile italiene au aprobat un decret prin care măsurile adoptate pentru limitarea extinderii coronavirusului se prelungesc până la data de 7 octombrie. Așadar, se vor menține în continuare regulile care țin de obligativitatea purtării măștilor în spaţiile publice închise, precum magazine, restaurante şi transportul public.

Italienii au interzis pe stadioane

Cluburile rămân închise. De asemenea, publicul nu are permisiunea de a participa la marile evenimente sau pe stadioane. Aceste informații au fost confirmate de ministrul Sănătății, Roberto Speranza. În continuare, cele mai multe restricții de călătorie rămân în vigoare. Cetățenii au obligația de a realiza un test pentru SARS-CoV-2 la întoarcerea în Italia din state precum Spania, Malta, Grecia şi Croaţia. Testul trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Persoanele care vin din România și Bulgaria sunt obligate să intre în carantină. De asemenea interdicția este aplicată vizitaotrilor veniți din 17 țări (Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herţegovina, Columbia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Muntenegru şi Kosovo).

Câte cazuri au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică anunță numărul românilor infectați cu coronavirus. Informațiile sunt date publicității marți, 8 septembrie 2020. Până astăzi, 8 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 97.033 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.838 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.590 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.136 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 3.967 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 07.09.2020 (10:00) – 08.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (22 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Câte decese au fost înregistrate pe categorii de vârstă

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 41 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.199.

Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.966.290 de teste. Dintre acestea 20.552 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.455 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.097 la cerere. Pe teritoriul României, 10.257 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.171 de persoane se află în izolare instituționalizată.

 

Adauga un comentariu