Local

Italian, acuzat că organiza pariuri ilegale, prins că a tras un tun de peste 1 milion de lei la Iași! Bărbatul, obligat să achite prejudiciul considerabil către Fisc!

Publicat: 03 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Italian acuzat că organiza pariuri ilegale prins că a tras un tun de peste 1 milion de lei la Iași Bărbatul obligat să achite prejudiciul considerabil către Fisc

Italian acuzat că organiza pariuri ilegale, pedepsit la Iași pentru că a tras un tun de peste 1 milion de lei! La finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Massimiliano Susino la 4 ani de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală. În plus, bărbatul a fost obligat să achite prejudiciul considerabil către Fisc.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală. Îl obligă pe inculpatul Massimiliano Susino la plata sumei de 1.478.701 lei. Dispune luarea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale inculpatului, prin instituirea unui sechestru asupra acestora, în vederea recuperării despăgubirilor civile acordate în cauză”, au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Massimiliano Susino, acuzat de evaziune fiscală de peste 1 milion de lei

Procesul lui Massimiliano Susino a început în urmă cu aproximativ 5 ani. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a italianului în vârstă de 40 de ani. Atunci, anchetatorii l-au acuzat pe italian de evaziune fiscală, respectiv omisiunea înregistrării în evidența contabilă a operațiunilor comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

„În calitatea sa de administrator de drept al societății Expert Line SRL Iași, inculpatul nu a înregistrat în evidența contabilă (balanțe lunare de verificare, jurnale de vânzări) și nu a declarat la organele fiscale livrările efectuate în perioada iunie 2008 – iunie 2009 și veniturile aferente, în cuantum de 5.027.583 de lei, către diverse firme. Astfel, acesta a sustras societatea de la plata către bugetul de stat a impozitului pe profit, în cuantum de 675.977,68 lei, și a TVA-ului, în cuantum de 802.723,38 lei, cauzând astfel un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului de 1.478.701,06 lei”, au afirmat procurorii ieșeni.

Anchetatorii au mai spus că, pe parcursul cercetărilor, au aflat de la autoritățile italiene că Massimiliano Susino este cunoscut cu antecedente penale pentru pariuri ilegale în anul 2010. Mai mult, deși inițial a fost citat, acesta nu s-ar fi prezentat la audieri.

Scandalul a izbucnit după un control al Fiscului

Pe 4 iunie 2010, Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași a înaintat o sesizare penală împotriva reprezentanților SC Exper Line SRL Iași, printre cei vizați fiind și Massimiliano Susino, pentru evaziune fiscală.

„În urma inspecției fiscale s-a constatat faptul că SC Expert Line SRL Iași, în perioada iunie 2008 – iunie 2009, s–a sustras de la plata taxelor și impozitelor prin neînregistrarea veniturilor obținute în urma relațiilor comerciale derulate cu firme din Sibiu și Focșani, cauzând astfel un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului (prin diminuarea bazei impozabile) în valoare totală de 3.562.859 de lei. Astfel, a fost vorba despre 1.193.586 de lei – diferență debit impozit pe profit și 2.369.273 – diferență debit TVA”, au afirmat reprezentanții Fiscului.

În urma verificărilor efectuate de finanțiști, aceștia au constatat că firma reprezentată de italianul acuzat de organizarea de pariuri ilegale în 2010 ar fi cumpărat diverse bunuri de la alte companii din România, printre care și motorină. Numai că, au spus cei de la Fisc, nu toate tranzacțiile erau trecute în documentele firmei ieșene. Procesul a durat atât de mult deoarece dosarul s-a plimbat pe la instanțele ieșene. Italianul a afirmat într-un final că el nu a avut cunoștință de existența dosarului de evaziune fiscală. Astfel, Curtea de Apel Iași a decis la un moment dat rejudecarea cazului. Mai mult, italianul Massimiliano Susino a menționat că nu este vinovat de comiterea infracțiunii respective.

Adauga un comentariu