Actualitate

Teapa uriasa data de un italian impreuna cu o ieseanca: Au furat 5 milioane de euro cu un depozit de la marginea Iasului

Publicat: 20 sept. 2017
1

@ O femeie de afaceri din Iasi impreuna cu un italian au reusit sa dea o teapa incredibila @ Cu ajutorul unui depozit aflat la marginea orasului, cei doi s-au folosit de o firma specializata in comertul cu materiale de constructii, iar in cele din urma au creat un prejudiciu de aproape 5 milioane de euro @ Furnizorii de materie prima, partenerii de afaceri si statul roman au ramas cu pierderi colosale in urma colaborarii cu firma ieseana, iar administratorii companiei au disparut la scurt timp dupa ce au ajuns in vizorul autoritatilor

Doi parteneri de afaceri au reusit sa creeze un prejudiciu de peste 20 milioane de lei printr-o serie de combinatii scandaloase facute prin intermediul firmei HIT RO SRL Iasi. Cu ajutorul unui depozit de mari dimensiuni, aflat in localitatea Uricani de la marginea Iasului, cetateanul italian impreuna cu ieseanca au imprumutat bani de la bancile comerciale si au vandut marfa primita de la furnizori, fara sa faca si returnarile de plati pentru aceste proceduri.
 
In prezent, firma care a acumulat datorii uriase a fost ruinata complet, depozitul societatii a fost parasit, iar administratorii nu sunt de gasit pentru a fi trasi la raspundere.

Citeste si : SOC in economia ieseana! Cea mai de succes firma a ultimilor ani, aproape de un faliment rasunator! Ce se ascunde aici?

Furnizorii de materiale si firmele colaboratoare au inceput sa nu-si mai primeasca banii in momentul in care a aparut un afacerist italian in firma ieseana. Gianina Aionoaie, in varsta de 47 ani, s-a asociat cu firma Individuala „Maurizio Edoardo Guarisco” cu sediul în Italia, localitatea San Fermo Della Battaglia, reprezentata legal de italianul cu acelasi nume. Odata cu aparitia italianului s-a facut recodificarea activitatilor din obiectul de activitate al societatii, care a devenit „Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare”.

La acel moment, HIT RO SRL a deschis un punct de lucru in Brasov, iar de atunci halele depozitului din Miroslava au inceput sa se goleasca. Acum, autoritatile incearca sa recupereze banii de la femeia de afaceri din Iasi, care nu este insa de gasit.

„Lichidatorul judiciar apreciaza ca sunt intrunite conditiile atragerii raspunderii personale a administratorului societatii, dna. Aionoaie Gianina, fiind identificat raportul de cauzalitate intre activitatea acesteia si ajungerea in stare de insolventa a societatii, sens in care lichidatorul judiciar urmeaza a formula actiune in atragerea raspunderii patrimoniale pentru pasivul societatii, ce va ramane neacoperit”, se arata intr-o cerere depusa la Tribunalul Iasi de administratorul judiciar Capital Insol SRPL.

Citeste si : Cum a reusit o asistenta medicala din Iasi sa invarta pe degete tot spitalul. I-a lasat fara grai pe toti

Au lasat contul bancar fara niciun leu

Pentru a scapa cu fata curata, la scurt timp dupa ce ANAF a inceput procedurile de recuperare a banilor de la HIT RO SRL, administratorii societatii au comunicat existenta unor sume de bani intr-un cont deschis la Alpha Bank, insa creditorii aveau sa afle mai apoi ca aceste date erau false.

Peste 80 la suta dintre firmele care au de incasat bani de la societatea HIT RO SRL au sediul in Italia. Printre acestea se numara Serpelloni Sec SRL, Ponteggi Edil Ponte, Officine Villalta – S.P.A, GPrandina SRL, Società Tecno SRL.

In urma au ramas mai multe stocuri de marfuri ramase nevalorificate, dar si mai multe terenuri cumparate cu diverse ocazii prin intermediul firmei iesene. Acestea au fost puse acum sub sechestru de Autoritatea Fiscala si se incearca vanzarea lor pentru plata bancilor si a partenerilor de afaceri.

Este vorba despre terenul situat in Miroslava cu o suprafata de 695 mp, asupra acestui bun imobil fiind instituit sechestru de catre ANAF. Totodata, un teren intravilan in suprafata de 3.562 mp si hala de 998,52 mp, situate in Miroslava, au fost ipotecate in favoarea Alpha Bank. ANAF are impusa ipoteca inclusiv pe un teren in suprafata de 3.000 mp situat in intravilanul municipiului Iasi.

Un conflict a fost starnit de existenta unui teren in suprafata de 9.000 mp, situat in intravilanul comunei Feldioara, jud. Brasov, si pe care cei doi administratori incearca sa-l ascunda de ochii organelor fiscale pentru a nu fi executat silit.

Citeste si : BOMBA! Lovitura crunta pentru unul dintre cei mai bogati ieseni! Ultima mare afacere a intrat în faliment

HIT RO SRL are obligatii catre bugetul de stat ce insumeaza 4.053.821 de lei. Din obligatiile restante la bugetul de stat, impozitul pe profit inregistrat de depozitul din Uricani este de 281.697 de lei, TVA de 1.456.171 de lei, impozit pe venit din salarii in jur de 266.000 de lei, iar dobanzile si penalitatile au ajuns la 1.806.320 de lei.

Comentarii
  • Un angajat important in firma, Ionel Gavril, nimeni altul decit fostul sot al Laurei Gavril, inspector la finante. Si voi ce va inchipuiti, a avut firma controale de la fisc sau a fost protejata…

  • Ma miram cum a ajuns la o suma asa de mare datorii la stat. Acum merg agentii pe teren controale la punct si virgula ,recupereaza deficitul de la oameni care nu mai au putere nici macar sa riposteze. Stim procedura , ei aplica sanctiune si spun da-ma in judecata ca daca vei castiga eu nu raspund, ba mai mult primesc si comision din valoarea pocesului verbal si multe aprecieri. Falimentele mari si returnarile ilegale de tva s-au facut cu sprijinul din interior al finantelor , facandu-ma sa cred asta intucat vad ca au parghii bine puse la punct cand e vorba de sume mici pentru care blocheaza conturile si activitatea unor firme fara protectie.

Adauga un comentariu