Actualitate

Iulian Bulai, amendat de CNCD după ce a numit-o pe Fecioara Maria „mamă surogat”. Prima reacţie a deputatului USR

Publicat: 28 ian. 2021
Iulian Bulai, deputat USR, arătând cu mâna
Iulian Bulai, deputat USR-PLUS, face gafă după gafă

Deputatul Uniunii Salvați România, Iulian Bulai, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce a caracterizat-o pe Fecioara Maria ca fiind o mamă surogat. Pentru descrierea sa, care a revoltat creștinii ortodocși din România, Bulai s-a ales cu o amendă de nu mai puțin de 5.000 de lei.

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Copii traficați și dați spre adopție, în România

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007.

Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul. Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur. În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani.

Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor. Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului. Crăciun fericit tuturor!”, este mesajul integral postat de Iulian Bulai pe contul său de Facebook.

Rectia deputatului USR, după ce a fost amendat de CNCD

Iulian Bulai a reacționat de îndată ce a fost informat prin intermediul presei că a fost sancţionat de către CNCD pentru postarea despre Iisus. Acesta susține că nu i-a fost comunicată oficial, însă intenția sa nu a fost de a jigni pe cineva, ci doar a avut o formulare mai nefericită. Și-a cerut scuze la momentul respectiv și continuă să-i pară rău de interpretările care au luat naștere.

„Am aflat din presă despre o sancțiune primită de la CNCD. Până la acest moment, ea nu mi-a fost comunicată în mod oficial. Bănuiesc că sancțiunea privește o postare de acum mai bine de un an despre Fecioara Maria. Sunt un creștin catolic practicant, iar viața mea a fost și este puternic influențată de valorile credinței mele. Intențiile mele din acea postare nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva. Am înțeles, încă de pe atunci, că e posibil că formularea mea să nu fi fost cea mai fericită și mi-am cerut scuze la momentul respectiv și pentru formularea în cauză, și pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut da naștere.

Continuă să-mi pară rău. În același timp, însă, nu cred că există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora. Trebuie să ne putem trăi împreună și diferit credințele noastre. Și să-i iertăm pe cei care greșesc fără voie. Întrucât nu am primit o informare oficială cu privire la sancțiune, nu cunosc motivația CNCD. Din acest motiv, nu pot spune mai multe despre ea. Când voi fi informat pe cale oficială și voi afla mai multe detalii, voi reveni, dacă e nevoie, asupra acestui subiect. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și susținere”, a transmis Iulian Bulai pe Facebook.

Actorul Mugur Mihăescu a lansat un mesaj dur la adresa șefului Comisiei de Cultură din Parlament, deputatul USR Iulian Bulai pentru că are apucături naziste într-un partid progresist.

Comentarii
  • Ce idiot si pagan USR- ist. baaaaaaai nemernicule bai bastardule cum poti sa faci asemenea afirmatii cretin revolti pe toata lumea. USR COMUNIST, FASCIST, NEOMARXIST, PAGAN, CARE NE VINDE TARA LA BUCATA, ASTA E USR. Acum mai votati USR prostime? Sper ca v-ati lamurit macar dupa ce ati distrus tara, Dar cretinul asta USR-IST mananca de la noi 200 mii lei pe luna. E plin Parlamentul de hoti puscariasi, prosti, debili, putori care nu muncesc si etc

  • hai du-te-n mata paganule oligofrenule si gunoiule USR-ist care esti prost dar ne mananci banii nostri . Observ clar ca usr-istii sunt comunisti pentru ca sunt pagani, or fi niste sectanti educati de Soros extremistul maghiar pentru ca si in comunism nu auzeai de la comunisti atata denigrare si improscare cu noroi in religie

  • ,,Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.”

Adauga un comentariu