Local

Iulian Dascălu împreună cu Iulius Group propune cea mai mare investiţie mixtă din Europa! Miliarde de euro investiţi în Romexpo – GALERIE FOTO

Publicat: 02 iun. 2020
Iulian Dascălu împreună cu Iulius Group investeste in Romexpo

Camera de Comerț și Industrie a României a anunţat faptul că Iulian Dascălu împreună cu Iulius Group va propune cea mai mare investiţie mixtă din Europa. Compania Iulius Group care a pornit de la Iaşi urmează să investească miliarde de euro în zona Romexpo din Bucureşti.

Investiţia este una unică în istoria României şi nu are grad de comparaţie.

Camera de Comerţ şi Industrie a României anunţa că este cea mai mare dezvoltare mixtă din Europa

Camera de Comerţ şi Industrie a României anunţa pe propriul site faptul că aceasta investiţie este una unică şi este cea mai mare dezvoltare mixtă din Europa. Conform datelor preliminarii, investiţia se ridica la aproximativ 2,87 Miliarde de Euro. Conform site-ului, investiţia urmează să aibă loc în Bucureşti, în zona Romexpo. Aceştia explica faptul că este un proiect unic care îmbina atracţii artistice dar şi culturale şi sociale cu funcţiuni de susţinere antreprenorială:

”Camera de Comerț și Industrie a României și compania IULIUS propun un proiect amplu de dezvoltare pentru țară, reprezentativ la nivel internațional. Bazat pe un concept mixed – use unic, care îmbină atracții artistice, culturale și sociale cu funcțiuni de susținere antreprenorială, proiectul presupune transformarea Centrului Expozițional Romexpo într-un catalizator economic cu beneficii majore pentru comunitate. ”

Cifre ameţitoare pentru cel mai mare proiect din istoria României

Iulius Group propune o investiţie de 2.87 de miliarde de euro, o investiţie care va avea loc în mai multe etape. Cifrele sunt ameţitoare şi reprezintă un etalon în investiţiile din Românie. Complexul de la Romexpo va beneficia de muzee, săli multifuncţionale pentru evenimente, un nou parc şi mai multe conexiuni urbane vezi. Iulian Dascălu, prin Iulius Group propune soluţii de fluidizare a traficului şi peste 30.000 de mii de noi locuri de munca dar şi 12.000 de locuri de parcare. Complexul va fi centrat şi pe retail şi lifestyle, dar va avea şi facilităţi pentru antreprenorii locali.

Identitate culturală autentic românească

Conceptul este unul autentic românesc. Va fi adus un omagiu artiştilor romani

Complexul va avea identitatea autentic românească şi va avea componente culturale dominante. În acest fel, iniţiatorii proiectului susţin că va fi adus un omagiu marilor valori autohtone. În complexul Romexpo va fi primul Muzeu de Artă din România dedicat exclusiv sculptorului Constantin Brâncuşi.

Totodată, pavilionul central va fi reconfigurat în Sala multifuncțională „George Enescu”, oferind Capitalei un spațiu artistic la standarde internaționale, care să stimuleze potențialul mediului cultural contemporan și care, prin evenimentele găzduite, să devină o atracție pentru publicul de entertainment inclusiv din afara țării.

Proiectul integreză pavilioanele expoziționale Romexpo, pe care le reconfigurează și modernizează într-un Centru de Conferințe și Congrese de anvergură, adaptat nevoilor unei capitale Europene. Pus în valoare de funcțiunile culturale, sociale și economice dezvoltate în jurul său, care asigură infrastructura necesară pentru organizarea evenimentelor de amploare, acesta va fi o destinație europeană în sine.

Un nou parc, soluții de fluidizare a traficului, conectivitate urbană

O emblemă pentru proiectele mixed-use realizate până acum de IULIUS, parcul va reprezenta și aici o ancoră pentru viața urbană a Capitalei. Centrul Expozițional Romexpo se va deschide spre comunitate, prin intermediul unei succesiuni de atracții publice: parc central, grădini înierbate, arbori maturi și vegetație luxuriantă, alei de promenadă, esplanadă și piațete. Noul parc, care va ocupa 30% din suprafața proiectului, va face o legătură directă cu Parcul Regele Mihai I al României și va realiza o conexiune verde de la Piața Charles de Gaulle până în inima proiectului.

Dezvoltarea presupune ample investiții în noi soluții pentru modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale și creșterea conectivității urbane. Proiectul pentru fluizarea traficului este realizat în colaborare cu una dintre cele mai mari companii specializate din Europa, incluzând crearea de noi artere rutiere și lărgirea unor benzi de circulație, dar și piste de bicicletă și facilități care contribuie la mobilitate urbană. Mai mult, va fi realizată și cea mai mare parcare din România, cu peste 12.000 de locuri, subterane și supraterane.

Nu este singura investiție pe care Iulian Dascălu o plănuiește

Comisia de Urbanism a avizat unul dintre cele mai importante proiecte ce aparține companiei Iulius Group SRL. Este vorba despre extinderea Iulius Mall din Tudor Vladimirescu, cu o clădire ce va avea un regim de înălțime de 2S+P+26E+Eth

A fost avizat unul dintre cele mai importante proiecte ce aparține companiei Iulius Group SRL. Este vorba despre extinderea Iulius Mall din Tudor Vladimirescu, cu o clădire ce va avea un regim de înălțime de 2S+P+26E+Eth. A fost studiată o suprafață de teren de 3,2 hectare. Clădirea nu va depăși lungimea de 120 metri. Imobilul va avea funcțiuni diverse, de birouri, servicii, comerț. Locurile de parcare vor fi amenajate în subsolul clădirii. În continuarea turnului va fi construită altă clădire cu 6 etaje, iar în zona parcării din fața mall-ului va fi construit un imobil cu 5 etaje. Proiectul prevede amenajarea a aproximativ 1.300 locuri de parcare. Proiectul a fost avizat la începutul acestui an, dar atunci s-a strecurat o eroare în ceea ce privește suprafața terenului.

Comentarii
 • Sa investeasca in Iasi?
  Intr un oras cu o populatie de 8 ori mai mica decat a Bucurestiului?
  :))))
  De ce sa nu „investeasca” in Vaslui?
  PS
  Mai ai loc de blocuri si supermarketuri in Iasi?

Adauga un comentariu