Local

Jaf fără precedent în pădurile Iașului! O nouă lovitură dată de mafia lemnului în județ! Prinși la tăiat de arbori, indivizii au amenințat pădurarii! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 02 apr. 2021
Percheziții efectuate de polițiști la suspecți de furt de lemne
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis în judecată patru indivizi: acuzațiile aduse de anchetatori cuprind atât tăierea ilegală de arbori, cât și ultrajul

Patru indivizi vor fi nevoiți să dea explicații în instanță după un jaf comis în pădurile din județul Iași. Astfel, procurorii ieșeni i-au trimis în judecată pe Ilie Romulus Ursei, Gheorghe Ursei, Cătălin Lupău și Petru Ursei. Acuzațiile aduse în acest caz: tăiere ilegală de arbori și ultraj. Întreg scandalul a izbucnit după ce indivizii au fost prinși la tăiat de arbori de către pădurari

Jaf fără precedent în pădurile din județul Iași! Patru indivizi, prinși la tăiat de copaci, au amenințat pădurarii! Întreg scandalul a izbucnit în încercarea de a recupera căruța și caii abandonați la locul faptei! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Ilie Romulus Ursei, Gheorghe Ursei, Cătălin Lupău și Petru Ursei. Acuzațiile aduse de anchetatori: tăiere ilegală de arbori și ultraj. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ilie Romulus Ursei, Gheorghe Ursei, Cătălin Lupău și Petru Ursei, participanți la un scandal cu pădurarii

Anchetatorii ieșeni spun că, la finele lunii mai 2020, cei patru indivizi au intrat în vizorul lor. Acum, Petru Ursei este acuzat de ultraj, Gheorghe Ursei și Cătălin Lupău – de ultraj și tăiere ilegală de arbori, în vreme ce Ilie Romulus Ursei este acuzat de ultraj, tăiere ilegală de arbori și tâlhărie.

„În fapt, s-a reținut că, în cursul nopții de 30 spre 31 mai 2020, inculpații I.R.U, G.U. și C.L. s-au deplasat în Pădurea Oproaia, de pe raza Cantonului 4 Țibana, din județul Iași, pentru a tăia și sustrage arbori. Aceștia au tăiat arbori de esență cireș, stejar și carpen, în volum de 4,045 metri cubi și o valoare 2.858,32 lei, cu TVA, care depășește de cinci ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior (de 164 de lei)”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșenii au vrut să-și recupereze căruța și caii: amenințări cu moartea!

Procurorii ieșeni au adăugat că indivizii au lăsat o parte din lemne la locul de tăiere. Mai mult, aceștia ar fi revenit a doua zi, pentru a lua marfa rămasă la locul faptei.

„O parte din materialul lemnos a fost lăsat la locul de tăiere. Inculpații au revenit în dimineața zilei de 31 mai, pentru a lua restul din lemnul tăiat. Fiind surprinși de doi pădurari, inculpații au fugit de la fața locului, în ciuda somațiilor acestora. Astfel, ei au abandonat căruța, caii și uneltele de tăiere. Cei trei inculpați, cărora li s-a alăturat inculpatul P.U., au revenit la scurt timp la fața locului și, sub amenințarea cu moartea și acte de violență adresate unuia dintre pădurari, au recuperat bunurile abandonate și au fugit. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Comentarii
  • Primarul UAT Tibana, Gheorghe Rotaru, este din grupul infracțional al hoților de lemne. Toate amenzile date hoților de lemne, primarul nu le-a dat in debit insusidan-si banutii.

  • Cum se face că pădurari nu la-u surprins și pe kostel bam–bam de sculeni cînd făcea vizite de lucru pe la dobrovăț——-

  • Ce vremuri traim! Prinsi la furat si vorbim de prezumtie de nevinovatie. Sunteti tampiti? Pedeapsa ar trebui sa fie plantarea a 10 ha puieti. Justitie si legi de cacat! Johanis, Alexe si alti politruci se pozeaza cum planteaza copaci, iar in restbde fura ca in codru….

  • Aloo Politia Iasi , nu cojocaru de la Tibana, veniti si in ograda la Andreea Marineata si Elisei Cristina de la Garbesti sa vada cati copaci au in ograda, grosi de nu cuprinzi unu in brate. Nu le intreaba nimeni nimc ca le protejeaza Rotaru si Mihalceanu. Stiu ei de ce. Stiu si canadienii de ce-i platesc.

  • Cine trebuie fura cu camioanele si vagoanele ,dar voi va dati eroi cu astia de fura o caruta. Cat au stat eroii aia sa vada ce si cum cu caruta , pe drum …. caravanele , caravanele…. Bam Bam Bam.

  • Hotu e hot , fie ca fura o caruta sau un camion. Important e sa fie prins. Ca sunt prinsi mai repede cei cu caruta asta nu-i scuteste de pedeapsa. Astia sunt copaci de vanzare , nu de facut focu la copii acasa. La copii duc creanga.Si mai sar si la bataie. Ca daca ar avea minte si n-ar fi talhari ar putea spune: tine nene padurar banii pe ce am taiat si lasa-ma in pace sa nu ma duc la parnaie. Dar ei nu si nu, isi arata muschii. Sa-si mai arate si acu la tuhaus.

Adauga un comentariu