Local

Jaf fără precedent în pădurile Iașului! O nouă lovitură dată de mafia lemnului în județ! Prinși la tăiat de arbori, indivizii au amenințat pădurarii! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 02 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jaf fără precedent în pădurile Iașului O nouă lovitură dată de mafia lemnului în județ Prinși la tăiat de arbori indivizii au amenințat pădurarii GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis în judecată patru indivizi: acuzațiile aduse de anchetatori cuprind atât tăierea ilegală de arbori, cât și ultrajul

Patru indivizi vor fi nevoiți să dea explicații în instanță după un jaf comis în pădurile din județul Iași. Astfel, procurorii ieșeni i-au trimis în judecată pe Ilie Romulus Ursei, Gheorghe Ursei, Cătălin Lupău și Petru Ursei. Acuzațiile aduse în acest caz: tăiere ilegală de arbori și ultraj. Întreg scandalul a izbucnit după ce indivizii au fost prinși la tăiat de arbori de către pădurari

Jaf fără precedent în pădurile din județul Iași! Patru indivizi, prinși la tăiat de copaci, au amenințat pădurarii! Întreg scandalul a izbucnit în încercarea de a recupera căruța și caii abandonați la locul faptei! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Ilie Romulus Ursei, Gheorghe Ursei, Cătălin Lupău și Petru Ursei. Acuzațiile aduse de anchetatori: tăiere ilegală de arbori și ultraj. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ilie Romulus Ursei, Gheorghe Ursei, Cătălin Lupău și Petru Ursei, participanți la un scandal cu pădurarii

Anchetatorii ieșeni spun că, la finele lunii mai 2020, cei patru indivizi au intrat în vizorul lor. Acum, Petru Ursei este acuzat de ultraj, Gheorghe Ursei și Cătălin Lupău – de ultraj și tăiere ilegală de arbori, în vreme ce Ilie Romulus Ursei este acuzat de ultraj, tăiere ilegală de arbori și tâlhărie.

„În fapt, s-a reținut că, în cursul nopții de 30 spre 31 mai 2020, inculpații I.R.U, G.U. și C.L. s-au deplasat în Pădurea Oproaia, de pe raza Cantonului 4 Țibana, din județul Iași, pentru a tăia și sustrage arbori. Aceștia au tăiat arbori de esență cireș, stejar și carpen, în volum de 4,045 metri cubi și o valoare 2.858,32 lei, cu TVA, care depășește de cinci ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior (de 164 de lei)”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșenii au vrut să-și recupereze căruța și caii: amenințări cu moartea!

Procurorii ieșeni au adăugat că indivizii au lăsat o parte din lemne la locul de tăiere. Mai mult, aceștia ar fi revenit a doua zi, pentru a lua marfa rămasă la locul faptei.

„O parte din materialul lemnos a fost lăsat la locul de tăiere. Inculpații au revenit în dimineața zilei de 31 mai, pentru a lua restul din lemnul tăiat. Fiind surprinși de doi pădurari, inculpații au fugit de la fața locului, în ciuda somațiilor acestora. Astfel, ei au abandonat căruța, caii și uneltele de tăiere. Cei trei inculpați, cărora li s-a alăturat inculpatul P.U., au revenit la scurt timp la fața locului și, sub amenințarea cu moartea și acte de violență adresate unuia dintre pădurari, au recuperat bunurile abandonate și au fugit. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu