International

Johnson & Johnson vrea să-şi testeze vaccinul pe 60.000 de voluntari

Publicat: 23 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Johnson & Johnson vrea să-şi testeze vaccinul pe 60.000 de voluntari, acesta fiind un vaccin care se aplică într-o singură doză. Rezultatele vor fi prezentate în luna decembrie.

Johnson & Johnson începe faza a treia de testare pentru vaccinul experimental dezvoltat de companie. Planul e ambiţios, 60.000 de voluntari din toată lumea, vor fi testați, scrie mediafax.ro.

Este cel de-al patrulea program susţinut de Statele Unite pentru găsirea unui vaccin eficient împotriva COVID-19.

Johnson & Johnson vrea să-şi testeze vaccinul pe 60.000 de voluntari

Vaccinul Johnson & Johnson se alătură astfel vaccinurilor experimentale dezvoltate de Moderna, asocierea Pfizer şi BioNTech şi cea dintre AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Voluntarii sunt selectaţi din Statele Unite, Africa de Sud, Brazilia, Argentina, Columbia şi Chile.

Vaccinul de la Johnson & Johnson va fi aplicat într-o singură doză. Celelalte vaccinuri vor fi testate în două doze, cea de-a doua doză urmând a fi administrată la câteva săptămâni după prima.

Compania spune că rezultatele testului vor fi disponibile în decembrie, când se va afla dacă vaccinul funcţionează sau nu. Întârzierea prezentării rezultatelor e cauzată de studiul eventualelor efecte secundare.

Femeia injectată cu vaccinul anti-COVID-19 al Oxford – AstraZeneca a făcut mielită transversă

CNN a obținut un raport intern de siguranță al gigantului farmaceutic AstraZeneca, care face lumină asupra afectiunii neurologice suferite de unul dintre participanții la studiul clinic al vaccinului anti-COVID-19. Voluntara, o femeie în vârstă de 37 de ani, sănătoasă, a dezvoltat mielită transversă confirmată după ce a primit a doua doză de vaccin, ea fiind internată pe 5 septembrie.

Raportul obtinut de CNN detaliază modul în care voluntara studiului, o femeie în vârstă de 37 de ani, sănătoasă, a experimentat mielită transversă confirmată după ce a primit a doua doză de vaccin, ea fiind internată pe 5 septembrie.

Patru zile mai târziu, AstraZeneca a respins informatiile oferite de presa, potrivit carora participantul a fost confirmat cu o afecțiune neurologică rară, în care măduva spinării se inflamează.

Probleme cu mersul pe jos, slăbiciune, durere în brațe

Documentul, care este etichetat ca „raport inițial”, descrie modul în care participantul la studiu a avut probleme cu mersul pe jos, slăbiciune, durere în brațe și alte simptome.

Raportul intern de siguranță este datat pe 10 septembrie, iar pe 11 septembrie a fost trimis medicilor care conduc studiile clinice ale studiului.

Săptămâna trecută, AstraZeneca a anunțat o „boala inexplicabilă” a voluntarului din studiu și a spus că întrerupe în mod voluntar procesul la nivel mondial. Sâmbătă, procesul din Marea Britanie a fost reluat. Procesul nu a fost reluat în SUA.

Întrucât lumea urmărește îndeaproape procesul de dezvoltare al vaccinului, în speranța că va pune capăt unei pandemii mortale, unii oameni de știință spun că comunicările AstraZeneca despre starea pacientului nu au fost pe deplin transparente.

Într-un comunicat de presă de săptămâna trecută, gigantul farmaceutic a declarat că „suntem dedicați siguranței participanților noștri și celor mai înalte standarde de conduită în studiile noastre”.

La 14 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 al Oxford – AstraZeneca, femeia, care locuiește în Marea Britanie, „a prezentat mielită transversă confirmată”, cu simptome care includ probleme de mers, dureri și slăbiciune, se arată în raportul de siguranță.

Adauga un comentariu