International

Jojo, un cerșetor român, a devenit erou în Franța pentru a doua oară în doar câteva luni. Ce a făcut bărbatul

Publicat: 18 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jojo un cerșetor român a devenit erou în Franța pentru a doua oară în doar câteva luni. Ce a făcut bărbatul
Jojo, un cerșetor român, a devenit erou în Franța pentru a doua oară în doar câteva luni

O nouă întâmplare care a înduioșat întreg Hexagonul. Jojo, un cerșetor român, a devenit erou în Franța pentru a doua oară în doar câteva luni. Dacă anul trecut acesta şi-a donat toţi banii făcuți din cerșetorie celor care au avut de suferit de pe urmă indunatiilor masive din Franţa, de această dată bărbatul a imobilizat un hoț care i-a furat telefonul unei femei.

Jojo, este un cerșetor român din Nisa care a devenit un fel de vedetă anul trecut după un gest caritabil. După această întâmplare, autoritățile aveau să-i dea o mană de ajutor și i-au oferit un loc de muncă și un acoperiș deasupra capului.

Jojo, un cerșetor român, a devenit erou în Franța

Ion-Nelu Gioroiu, cunoscut sub numele Jojo, a devenit erou în Franța pentru a doua oară în doar câteva luni.

Jojo locuiește în Nisa. Până nu demult, el stăatea pe străzi și cerșea. În toamna anului trecut, o furtună puternică a lovit Coasta de Azur, furtuna Alex. Mai mulți oameni și-au pierdut viața, iar altora le-au fost inundate casele.

Locuitorii s-au ajutat între ei și au strâns bani pentru cei aflați în nevoie. Jojo, din puținele sale economii, a donat la rândul său 150 de euro pentru sinistrați. Iar gestul său a fost răsplătit chiar de primarul orașului.

La câteva luni distanță, Jojo a făcut o altă faptă nobilă. Bărbatul a imobilizat un hoț care i-a furat telefonul unei femei. Astfel, a devenit de două ori erou în Franța. Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a împărtășit povestea cu final fericit pe contul său de Facebook.

„Gestul e remarcat de cineva, ajunge în presa locală, primarul îl apreciază și îi oferă lui Jojo de lucru; agent de curățenie al orașului. Un final frumos…dar povestea continuă: ieri după amiază, Jojo vede că un hoț tocmai furase telefonul unei doamne, care era atentă la un bebeluș de câteva luni. Nu ezită, fuge după hoț, îl prinde, și după o scurtă încăierare, recuperează telefonul. Îl restituie doamnei și pleacă.

Dar cineva îl recunoaște pe Jojo și azi avem din nou un articol în ziarul local. Iar revista presei se încheie optimist (cum nu se prea întâmplă des în această perioadă): Jojo, un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalți”, a scris Luca Niculescu pe Facebook.

Jojo a fost abandonat la naşterea în Craiova. A crescut într-un orfelinat pe timpul lui Ceauşescu. După Revoluţie, a plecat în Italia, unde a continuat să lucreze fără contract de muncă, înainte de de a sosi în Franţa în 2017. În Franţa, bărbatul de 52 de ani a lucrat ca grădinar în case particulare.

Un om al străzii din București a împărțit flori la doamne și domnișoare, chiar dacă nu are ce mânca

O vorbă spune că în spatele fiecărui om al străzii se ascunde o poveste de viață. Unii au fost norocoși, au avut familii la un moment dat, dar din cauza unor lucruri, au ajuns să piardă totul. Alții și-au făcut-o cu mâna lor. Alții…au ajuns așa din vina altora, însă nimeni nu este mai presus de cineva, pentru a judeca.

Un om al străzii din București a impresionat o țară întreagă, iar imaginile cu el au devenit virale. Pe 1 martie, bătrânul cu haine ponosite și cu chipul brăzdat de prea multe încercări ale vieții a împărțit flori la doamne și domnișoare, din respect pentru ziua Mărțișorului.

O tânără l-a fotografiat și l-a postat pe un grup de Facebook, iar inițiativa lui a fost lăudată de numeroase persoane care au rămas impresionate de faptul că, deși nu are nimic pe lume, împarte bucurie celorlalți.

Cu toate acestea, au existat anumite persoane care au spus, în comentarii, că omul străzii a adunat florile din cimitire și le-a dăruit mai departe, în timp ce alții, din tabăra lui de susținere, au spus că multe florării și depozite aruncă flori, în această perioadă, iar omul străzii cu siguranță le-a adunat și le-a strâns într-un buchet, pentru a împărți zâmbete.

Deseori vorbim / scriem despre « oamenii mari », care fac « lucruri mari ». Azi dimineața însă, în revista presei a lui…

Posted by Luca Niculescu on Wednesday, 17 March 2021

Adauga un comentariu