Culinar

Julfă cu nucă. Un deliciu perfect pentru masa de Crăciun

Publicat: 24 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Julfă cu nucă. Un deliciu perfect pentru masa de Crăciun
Julfa cu nucă este gustoasă, aromată, fragedă și ideală de servit la masa de Crăciun.

La ceas de sărbătoare putem pregăti o julfă cu nucă. Acest desert este ideal în sezonul de iarnă, la mesele în familie. Pentru a pregăti julfă cu nucă avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un deliciu perfect pentru masa de Crăciun.

Julfă cu nucă

Când vine vorba de desertul pentru masa de Crăciun sau de Revelion, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi este gustoasa julfă cu nucă. Aceasta este fragedă, însiropată, aromată și merge de minune la mesele de sărbătoare în familie.

Pe lângă savuroasa julfă cu nucă, putem face pentru cei dragi și o tartă cu mere simplă. Aceasta are o textură aerată, este gustoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Tarta cu mere este ideală de servit la orice masă alături de alte deserturi savuroase.

De la masa de Crăciun nu trebuie să lipsească un cozonac pufos cu umplutură delicioasă. Acesta se face după rețeta tradițională a bunicii, iar succesul culinar va fi garantat.

Julfa cu nucă este pe placul tuturor și le vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Rețeta cu care vei pregăti un desert gustos și însiropat

Pentru delicioasele julfe cu nucă vom avea nevoie de 500 g de făină, 150 ml de apă și 1 linguriță de sare, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru sirop vom folosi 500 ml de apă, 50 g de zahăr, 1 esență de vanilie, 1 esență de rom, coajă rasă de portocală și coajă rasă de lămâie. Pentru umplutură vom avea nevoie de 500 g de nucă măcinară și 100 g de zahăr tos.

Într-un vas se pune făina împreună cu sarea. Se toarnă treptat apa apoi se amestecă ușor pentru a obține un aluat nelipicios. Din aluatul obținut se rup 10 bucățele și se întind pe masă pentru a obține niște foi circulare. Foile de aluat trebuie să fie foarte subțiri. Foile de aluat se coc pe plită sau într-o tigaie de clătite și se întorc pe ambele părți. După aceea se lasă foile de aluat la uscat pe o hârtie de copt până a doua zi.

După aceea se pregătește siropul aromat. Se pune apă la fiert într-o cratiță apoi se adaugă zahărul. Se adaugă și coaja rasă de lămâie și de portocală  apoi se amestecă totul foarte bine, iar după ce zahărul s-a topit se toarnă esențele. Se acoperă vasul cu capac și se lasă siropul la odihnit pentru a se infuza toate aromele.

Fiecare foaie de aluat uscat se dă prin sirop și se ține așa timp de 2 minute. Peste fiecare julfă se pune miez de nucă măcinat amestecat cu zahăr. Se așază turtele de aluat însiropat unele peste altele, iar între ele se pune nuca. Se procedează așa până când toate ingredientele sunt gata.

Julfa cu nucă este gustoasă, aromată, fragedă și ideală de servit la masa de Crăciun. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Adauga un comentariu