International

Jumătate dintre adulții din SUA au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jumătate dintre adulții din SUA au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19
Vaccin

SUA a atins un prag important în campania de vaccinare. Astfel, Statele Unite ale Americii au vaccinat peste jumătate din adulţii din SUA. Aceştia au primit, conform specialiştilor, minim o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Anunţul a fost făcut de oficialii guvernamentali care incă de la început au interprins o amplă campanie de vaccinare. Americanii au lansat centre de vaccinare dar populaţia a putut să se vaccineze chiar din mașină.

Jumătate din adulţii din SUA au primit minim o doză de vaccin împotriva COVID-19

Jumătate din toți adulții din SUA au primit cel puțin o doză Covid-19, a anunțat guvernul duminică, marcând o altă etapă importantă în cea mai mare campanie de vaccinare a națiunii, dar lăsând mai mult de lucru pentru a convinge americanii sceptici să se imunizeze.

Aproape 130 de milioane de persoane cu vârsta peste 18 ani au primit cel puțin o doză de vaccin, sau 50,4 la sută din totalul populației adulte, a raportat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Aproape 84 de milioane de adulți, sau aproximativ 32,5% din populație, au fost complet vaccinați.

SUA au eliminat marja de 50% la doar o zi după ce numărul total de morți raportat la coronavirus a depășit 3 milioane, conform totalurilor compilate de Universitatea Johns Hopkins, deși numărul real este considerat a fi semnificativ mai mare.

Rata de vaccinare este una foarte mare în SUA

Rata de vaccinare a țării, la 61,6 doze administrate la 100 de persoane, se situează în prezent în spatele Israelului, care conduce printre țările cu cel puțin 5 milioane de persoane cu o rată de 119,2. SUA urmăresc, de asemenea, Emiratele Arabe Unite, Chile și Regatul Unit, care vaccinează cu o rată de 62 de doze la 100 de persoane, potrivit site-ului nostru de cercetare online, World Our în Data.

Campania de vaccinuri a oferit speranță în locuri precum Nashville, Tennessee, unde Music City Center a fost animat duminică cu persoanele care caută vaccin Amanda Grimsley, care a primit a doua lovitură, a declarat că este gata să-și vadă bunica în vârstă de 96 de ani, care locuiește în Alabama

„Este puțin emoționant. Nu am mai putut să-mi văd bunica de aproape un an și jumătate ”, a spus Grimsley, în vârstă de 35 de ani.„ Și acesta este cel mai lung timp în care toată familia mea a trecut fără să o vadă. Și o vom vedea acum la mijlocul lunii mai. ”

SUA a fost cea mai afectată țară din lume

SUA a fost cea mai afectată tară din lume atât ca număr de persoane infectate cât și număr de persoane decedate. Până la ora transmiterii ştirii, în SUA au fost infectate 31,7 milioane de persoane și s-au înregistrat 567.000 de decese (au fost înregistrate 352 de decese în ultimele 24 de ore. Anunțul a venit la câteva zile după ce autoritățile americane au suspendat vaccinarea cu vaccinul Johnson&Johnson.

**Graficul COVID-19 oferit de Google pentru SUA arată faptul că vaccinarea în masă a dus la o scădere a cazurilor de infectări cu COVID-19

În altă ordine de idei, după cum se poate vedea, în SUA pandemia de COVID-19 este în scădere. De altfel, acest lucru s-a observat în toate țările care  au dus o campanie mai agresivă de vaccinare. Cazul Israelului este cel mai cunoscut. Micul stat a reușit să își imunizeze total armata iar populația este vaccinată într-un procent atât de mare încât statul a decis să renunțe  la multe restricții.

Adauga un comentariu