Cancan

Kaitlin Brooks a devenit anul trecut mamă a patru copii: două perechi de gemeni născuți la numai doi ani diferență

Publicat: 03 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kaitlin Brooks a devenit anul trecut mamă a patru copii două perechi de gemeni născuți la numai doi ani diferență
Kaitlin Brooks a reusit sa nasca doua perechi de gemeni

Kaitlin Brooks a uimit o lume întreagă cu povestea sa. Tanara, în vârstă de doar 22 de ani, a devenit anul trecut mamă a două perechi de gemeni născuți la numai doi ani diferență.

Aceasta susține că a doua oară când a rămas însărcinată lua pilule contraceptive și consideră sarcina un “miracol”. Deși dă toate detaliile despre cum a devenit mamă a două perechi de gemeni, femeia nu menționează deloc cine este tatăl copiilor.

Kaitlin Brooks a devenit anul trecut mamă a două perechi de gemeni

De origine din Arkansas, Kaitlin a născut prima oara în 2019, și apoi în 2021.

„Mulți oameni sunt șocați și  mă întreabă cum mă descurc. Eu le spun că nu prea am de ales, asta este viața mea. Nu plănuiesc să am alți copii ai mei. Dar  mă gândeam să fiu mamă-surogat pentru că știu că există o mulțime de femei care nu pot face copii”, spune Kaitlin.

Mama celor patru copii susține că probabil va concepe gemeni de fiecare dată când  va rămâne însărcinată, deoarece eliberează două ovule în timpul ovulației – un proces cunoscut sub numele de hiperovulație.

Cum să ai gemeni: Iată cum îți crești șansele de a avea o sarcină gemelară

O sarcină gemelară există atunci când două ovule separate sunt fertilizate în uter sau atunci când un singur ovul fertilizat se divide în doi embrioni. Potrivit studiilor, sarcinile gemelare aproape s-au dublat în ultimii 40 de ani, ceea ce înseamnă că șansele de a avea gemeni sunt mai mari acum decât în trecut.

Este bine cunoscut faptul că femeile au șanse mai mari să aibă gemeni, dacă rămân însărcinate în urma tratamentelor pentru fertilitate sau dacă trec de vârsta de 35 de ani.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat că o femeie poate să conceapă gemeni dacă: există un istoric familial de astfel de sarcini, au fost făcute tratamente pentru fertilitate, ai peste 35 de ani, ești înaltă și greutatea ta corporală este mai mare, ești de culoare albă sau dacă rămâi însărcinată în anotimpurile cu zile lungi.

Se spune că dacă ai un istoric familial de sarcini gemelare, șansele de a avea gemeni cresc. Un istoric familial de gemeni din partea mamei măreşte probabilitatea mai mult decât un istoric familial din partea tatălui. Acest lucru se aplică doar în cazul în care concepția are loc fără a folosi tratamente pentru fertilizare.

Unele persoane sunt de părere că apariția unei sarcini gemelare poate sări peste generații. Astfel că, poți avea gemeni dacă unul dintre bunici are un frate geamăn. Chiar și așa, nu există foarte multe dovezi care să suțină acest fapt.

Adauga un comentariu