National

Kelemen Hunor, la finalul negocierilor coaliției: „Mă bucur că am ajuns la un consens în ceea ce priveşte continuarea guvernării”

Publicat: 20 apr. 2021
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

După ce confruntarea dintre liderii PNL şi USR PLUS a luat sfârșit, Kelemen Hunor s-a arătat mulțumit de modul în care s-a desfășurat ședința coaliției de marți, 20 aprilie.

„Această coaliţie nu are alternativă. Mă bucur că am ajuns la un consens în ceea ce priveşte continuarea guvernării. În acest act adiţional, nu există lucruri extraordinare extravagante, după cum veţi citi după această conferinţă de presă.

Sunt lucruri care vor asigura o funcţionare coerentă, decizii corerente în coaliţie, atât la nivel guvernamental, cât şi în Parlament şi câteva puncte accentuate, scoase din programul de guvernare, fără să adăugăm nimic la programul nostru de guvernare. Important este să căutăm şi să găsim acele soluţii, să luăm acele decizii prin care dăm şi întărim încrederea oamenilor în Guvern, în coaliţie şi vom duce programul de guvernare la îndeplinire.

Sunt deziderate importante, sigur, armonizarea în coaliţie necesită răbdare, echilibru şi bineînţeles, empatie. Nu este un lucru foarte uşor, nu trebuie să spunem că merge extraordinar de bine în fiecare clipă, dar important este că toate formaţiunile poltice din coaliţie sunt conştiente, că dacă împreună ne-am asumat guvernarea este responsabilitatea noastră să mergem înainte şi să căutăm soluţii pentru cetăţeni, pentru comunităţi. Cu acest gând am semnat acest act adiţonal, la acordul de guvernare şi vreau să cred, că este singurul act adiţional pe care l-am semnat şi nu va fi cazul să mai semnăm astfel de acorduri”, a declarat Kelemen Hunor, după semnarea noului acord al coaliției.

Ludovic Orban: „Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”

Ludovic Orban, liderul Partidului Național Liberal, a fost primul dintre liderii coaliției care a transmis că a fost nevoie de două zile de negocieri aprinse, pentru a parafa completarea acordului coaliției de guvernare.

„După două zile de discuții serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, una care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de funcționare a coaliției și, în mod evident, să crească performanța de guvernare.

Formațiunile politice care au constituit această coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura o bună guvernare României și a de a pune în practică programul de guvernare pentru care ne-am angajat în fața Parlamentului și de asemenea să urmărim atenția obiectivelor acestui program de guvernare.

Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii. Suntem o coaliție care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate și suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să ducă la o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor români”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu