National

Kelemen Hunor: „Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale”

Publicat: 01 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kelemen Hunor Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale
Președintele UDMR, Kelemen Hunor

Luni, 1 februarie 2021, vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, declară că formațiunea sa susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale.

„Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire. Altă variantă nu vom susţine”, a declarat Kelemen Hunor, la Parlament.

Fiind întrebat dacă susţine varianta USR referitoare la eliminarea pensiilor speciale ale demnitarilor, liderul UDMR a arătat că nu există un acord în coaliţie pe această temă.

„Asta este părerea lor, nu există un acord în coaliţie. Fiecare cetăţean este egal în faţa legii”, a spus Kelemen Hunor, care a completat că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile socio-profesionale.

Kelemen Hunor a precizat că nu există un acord în coaliţie nici în ceea ce privește îngheţarea pensiilor.

„Nu există niciun acord pe îngheţarea pensiilor. În programul de guvernare şi în discuţiile avute înainte de a forma Guvernul, noi ne-am luat un angajament că pensiile vor creşte în 4 ani de zile cu acel procent de 40 şi ceva, cum este în lege, nu într-un an. (…) În funcţie de posibilităţile bugetare, trebuie să existe şi în acest an o creştere”, a adăugat el.

Kelemen Hunor cere redeschiderea școlilor

Kelemen Hunor, președintele UDMR, cere redeschiderea școlilor începând cu data de 8 ianuarie. Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că autoritățile iau în calcul și scenariul ca elevii să revină fizic în bănci doar în anumite localități, unde există mai puține cazuri de COVID-19.

„După vacanța de iarnă, deci 8 februarie este data la care sper și vreau să cred că va fi posibil să deschidem școlile. Am avut astfel de discuții cu primul-ministru, cu vicepremierul Dan Barna, am discutat și cu președintele Iohannis și cu ministrul Educației, la ședința de Guvern, dacă sistemul de învățământ este pregătit, poate fi pregătit pentru 8 februarie și toată lumea este de acord, dacă situația epidemiologică permite, atunci să deschidem școlile, elevii să se întoarcă fizic la școli”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: „În localitățile unde rata de infectare nu este mare, elevii să se întoarcă la școală“

Vicepremierul este de părere că s-ar putea găsi o variantă ca măcar regional sau pe județe să se poată redeschide școlile.

„Sigur, dacă nu este posibil în toată țara, la nivel național, atunci trebuie văzut dacă se poate aborda, eu sunt convins că se poate aborda și regional și în acele județe, în acele localități unde rata de infectare nu este mare, acolo, elevii să se întoarcă la școală.

Kelemen Hunor a precizat că mai există o variantă. Aceea de a redeschide doar grădinițele, clasele primare, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, în prima etapă și după aceea să se întoarcă cu toții.

Există și varianta să meargă doar cu grădinițele, clasele primare, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, în prima etapă și după aceea să se întoarcă cu toții, dar din punctul nostru de vedere, din punctul meu de vedere, școlile trebuie redeschise pe 8 februarie. Nu se poate să pierdem încă un semestru și o generație întreagă”, a mai spus Kelemen Hunor, lider UDMR.

Adauga un comentariu