Actualitate

Klaus Iohannis arată cine va fi vinovat în cazul în care un elev este infectat cu SARS-CoV-2

Publicat: 26 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis arată cine va fi vinovat în cazul în care un elev este infectat cu SARS-CoV-2
Klaus Iohannis arată cine va fi vinovat în cazul în care un elev este infectat cu SARS-CoV-2

Klaus Iohannis arată cine va fi vinovat în cazul în care un elev este infectat cu SARS-CoV-2. Președintele României este de părere că, în cazul în care un copil se îmbolnăvește la școală, vina se împarte între școală, părinți și alte instituții abilitate. Acesta nu crede că ar fi eficient ca pe numele cuiva să fie deschis dosar penal. Măsura de față vine în contextul în care Italia a introdus o măsură fără precedent, aceea că dacă elevii au coronavirus, directorii răspund penal.

„Fiecare țară are normele sale. Eu mă voi referi la cele care sunt valabile în România. Responsabilitatea se partajează: părinți, școală și alte instituții. Nu rezolvăm nimic dacă învinovățim pe cineva penal. Mă interesează ca elevii să meargă la școală și să învețe”, a declarat într-o conferință de presă Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a promulgat legea. Iată ce au voie să facă primăriile din toată ţara ca să te urmărească

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care primăriile din toată ţara au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii de iluminat public. Andrei Pop, deputat PSD, iniţiatorul legii, a argumentat că această măsură este foarte benefică pentru siguranţa cetăţenilor României.

Legea prin care primăriile au primit dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public a fost promulgată vinerea trecută de către preşedintele Iohannis, iar din data de 24 august a acestei luni aceasta a intrat în vigoare.

Klaus Iohannis a promulgat legea. ”O modificare simplă”

Legea nr. 191/2020 pentru completarea art. 4 din Legea serviciului de iluminat public nr. 230/2006, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 767 din 21 august 2020, prevede că:

”Unităţile administrativ-teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public, cu obligaţia respectării prevederilor Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), cu modificările ulterioare, fără obligaţia de plată către proprietarul sistemului de iluminat public.”

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul Partidului Social Democrat, Andrei Pop şi adoptat de Cameră Deputaţilor în 28 iulie, arata perol.ro.

Andrei Pop a declarat în plen că “Este o modificare simplă, dar foarte importantă pentru administraţiile locale. Unităţile administrativ-teritoriale vor avea dreptul de a monta echipamente video de supraveghere fără alte costuri către operatorul de iluminat public.

Primăriile implementează legea. Klaus Iohannis arată cine va fi vinovat

Reducem birocraţia, înlăturăm costuri şi aducem o reparaţie morală pentru că aceasta infrastructură asociată a fost cofinanţata sau finanţată sau cedata de către administraţiile locale. Sistemele de supraveghere video înseamnă mai multă securitate pentru cetăţeni.”

Conform Codului Administrativ teritoriul României este organizat, sub aspect administrativ, în unităţi administrativ-teritoriale, şi anume în comune, oraşe şi judeţe.

De asemenea sunt considerate unităţi administrativ-teritoriale de bază comunele şi oraşele, astfel încât primăriile vor putea fi cele care implementează această nouă lege adoptată.

Acestea vor putea instala echipamente de supraveghere care vor diminua rata infracţionalităţii şi vor spori siguranţă cetăţenilor.

Adauga un comentariu