Actualitate

Klaus Iohannis, prima reacţie după izbucnirea incendiului de la Spitalul de Psihiatrie din Slatina: „Am primit o veste tristă” – FOTO, VIDEO

Publicat: 21 apr. 2021
incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Slatina
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Slatina. Peste 30 de pacienți au fost evacuați

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a făcut o serie de declarații după vizita la centrul mobil de vaccinare împotriva noului coronavirus din comună Afumați, județul Ilfov.

Şeful statului a transmis miercuri, 21 aprilie 2021, faptul că „înainte să ajung aici la centru, am primit o veste tristă. Între timp, cât m-ați așteptat, am fost pe telefon să am ultimele date. Există un incendiu la un spital de Psihiatrie din Slatina”.

Klaus Iohannis, despre spitalele din România: „E nevoie de reformă”

Klaus Iohannis a menţionat vis a vis de incendiul care s-a produs la o unitate medicală din Slatina ca datele ce i-au fost redirecţionate arata că nu sunt persoane grav rănite. Pacienţii au fost evacuaţi, iar situaţia finală va fi prezentată de autorităţile locale.

„Datele de până acum însă ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care se aflau în incintă au fost evacuate și pompierii abia intră acolo să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Situația definitivă va fi prezentată de cei care sunt acolo, dar deocamdată, din fericire, nu este așa de grav cum ar fi putut să pară la început”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele României a menţionat că „semnalul de alarmă este clar, e nevoie de reformă. Trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure și despre aceste lucruri voi vorbi probabil în această seară”.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Slatina. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi

Miercuri, 21 aprilie 2021, a izbucnit un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Slatina. Se aflau internaţi nu mai puţin de 37 de pacienţi, dintre care 29 cu afecțiuni acute şi 9 cu afeciune cronice.

Dan Stana, managerul spitalului a declarat faptul că incendiu a fost produs de un pacient intrat în sevraj.

„La Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, care se află într-o locație exterioară SJU Slatina, am avut internați 37 de pacienți, dintre care 29 acuți și 8 pacienți cronici. Unul dintre pacienții cronici, intrat în sevraj, a fost izolat într-o cameră special amenajată a secției și se pare că acesta a provocat incendiul în acel izolator, dar fumul s-a împrăștiat în toată clădirea”, a transmis Dan Stana, managerul Spitalului de Psihiatrie din Slatina.

Din fericire, focul a fost lichidat.

În aceste momente sunt 7 persoane rănite care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe. Totuşi, potrivit declarației directorului medical al spitalului, cele 7 persoane sunt în afara oricărui pericol.

„Incendiul a fost lichidat. În total, 7 pacienţi au fost transferaţi la UPU pentru mai multe investigaţii. Nu sunt probleme grave. Starea de sănătate a pacienţilor este în afara oricărui pericol”, a menționat Radu Ene, director medical la Spitalul Slatina.

Tot mai multe incendii la spitalele din România

În ultimele luni, în spitalele din România au fost localizate tot mai multe incendii.

Discutăm despre faptul că, în total, în ultimele luni au murit zeci de pacienți în spitalele din România. Cel mai grav incendiu s-a produs în județul Neamț unde, în noiembrie 2020, zeci de pacienți care erau la Secția de Terapie Intenivă au fost intoxicați cu fum, iar mai mulți dintre ei au decedat.

Adauga un comentariu