Razboi în Ucraina

Kremlinul transmite că luptătorii străini din Ucraina „nu sunt acoperiți de Convenția de la Geneva”

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Kremlinul transmite că luptătorii străini din Ucraina nu sunt acoperiți de Convenția de la Geneva
Dmitri Peskov a declarat că bărbații reținuți nu sunt acoperiți de Convenția de la Geneva (privind tratamentul prizonierilor de război, n.r.), deoarece nu sunt trupe regulate

Kremlinul a transmis astăzi, 20 iunie, că toți americanii capturați în Ucraina sunt mercenari, care ar trebui să își asume responsabilitatea pentru crimele lor, după cum relatează Reuters.

Începând de astăzi, Departamentul de Stat al Statelor Unite al Americii a început să investigheze posibila capturare a doi americani, Alexander Drueke și Andy Tai Ngoc Huynh, care s-au oferit voluntari pentru a ajuta Ucraina în apărarea împotriva invadatorilor ruși. În urmă cu o săptămână, a apărut în spațiul online o fotografie care îi arată pe cei doi veterani în spatele unui camion militar, cu mâinile legate la spate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului afirmă că aceștia nu sunt acoperiți de Convenția de Geneva

Agenția de știri RIA l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a declarat că bărbații reținuți nu sunt acoperiți de Convenția de la Geneva (privind tratamentul prizonierilor de război, n.r.), deoarece nu sunt trupe regulate.

Alexander Drueke, în vârstă de 39 de ani, și Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani – ambii din Alabama – ar fi fost luați prizonieri în timpul unei lupte în apropiere de Harkov, în nord-estul Ucrainei. La 17 iunie, presa rusă a difuzat imagini și înregistrări video cu cei doi bărbați în detenție. Drueke și Huynh au fost dați dispăruți săptămâna trecută.

Săptămâna trecută, familia fostului ofițer al Corpului de Infanterie Marină, Grady Kurpasi, a dezvăluit că acesta a fost dat dispărut în zona Kherson de la sfârșitul lunii aprilie. Nu este clar dacă Departamentul de Stat investighează dacă Kurpasi a fost și el capturat.

Până în prezent, în conflict, un cetățean american a fost ucis luptând ca voluntar.

Joe Biden sfătuiește cetățenii țării sale să nu călătorească în Ucraina

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat vineri pentru CNN că oficialii americani „au văzut fotografiile și videoclipurile cu cei doi cetățeni americani capturați de forțele militare ruse în Ucraina” și că „monitorizează îndeaproape situația”: „Suntem în contact cu autoritățile ucrainene, cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii și cu familiile celor doii”.

De asemenea, președintele Joe Biden a declarat vineri că a fost informat cu privire la situația celor doi americani dispăruți în Ucraina, îndemnându-și concetățenii să nu călătorească în această țară aflată în război de la invazia rusă.

Comentarii
Adauga un comentariu