Prima pagină » Sanatate » La ce folosește Tramadolul. Cum să ameliorezi durerea într-un timp scurt

La ce folosește Tramadolul. Cum să ameliorezi durerea într-un timp scurt

23 nov. 2022, 16:00,
BZI.ro, în Sanatate

Nu există aproape nicio persoană care să nu fie familiarizată cu la ce folosește Tramadolul. Grecii antici obișnuiau să spună că „durerea este câinele de pază al sănătății”. Într-adevăr, durerea este cea care avertizează organismul de un pericol iminent. Astăzi, piața farmaceutică oferă un număr mare de analgezice, atât din producția internă, cât și din cea străină. Printre acestea se numără și Tramadolul.

Tramadolul este produs utilizând o substanță importată, clorhidrat de tramadol. Tramadolul este un analgezic non-narcotic foarte eficient cu acțiune centrală, destinat administrării orale în durerea acută sau cronică de diferite etiologii. Tramadol aparține clasei de medicamente moderat toxice și are o bună tolerabilitate. Fiind un agonist-antagonist al receptorilor de opiacee, medicamentul are o activitate analgezică pronunțată. Efectul său apare la 20 de minute după administrare și durează până la 5 ore.

mai multe pastile pe o masa

Pacienții cu funcție hepatică sau renală afectată trebuie să înceapă tratamentul cu doza minimă

La ce folosește Tramadolul. În ce situații acest medicament este indicat spre administrare

Produsul elimină eficient un sindrom de durere moderat pronunțată în perioada postoperatorie, în timpul leziunilor, colicilor biliare, infarctului miocardic, în timpul procedurilor de diagnosticare dureroase. În plus, Tramadol are un efect antitusiv. Tramadolul este considerat mai sigur decât morfina și are un risc mai mic de a provoca dependența.

Atunci când este administrat în doze terapeutice, medicamentul nu determină depresie respiratorie și nu afectează funcția motorie intestinală. Medicamentul este produs în capsule de gelatină de 0,05 g. Adulților și copiilor cu vârsta peste 14 ani li se prescrie 1 capsulă cu o cantitate mică de lichid.

persoana care tine in mana mai multe pastile

În timpul tratamentului cu Tramadol, trebuie respectate unele precauții

În timpul tratamentului cu Tramadol, trebuie respectate unele precauții. Printre acestea se numără abținerea de la conducerea unui vehicul și de la efectuarea de activități potențial periculoase care necesită o atenție sporită sau reacții mentale și motorii rapide.

Ce persoane trebuie să administreze medicamentul cu precauție?

Pacienții cu funcție hepatică sau renală afectată trebuie să înceapă tratamentul cu doza minimă. Trebuie manifestată o precauție deosebită atunci când se administrează Tramadol la pacienții cu dependență de droguri sau alcool.

Mai mult de 20 de ani de experiență clinică de utilizare a Tramadol în străinătate și în clinicile locale indică faptul că acest preparat respectă cerințele moderne pentru un medicament eficient și sigur pentru eliminarea sindromului durerii.  Este bine să știi că la intrarea în fluxul sanguin, ingredientele active din Tramadol induc o stare de euforie plăcută. Astfel, persoana devine receptivă emoțional, se simte puternică și energică și se simte liberă și eliberată.

mai multe pastile pe o masa

Tramadolul este produs utilizând o substanță importată, clorhidrat de tramadol

Tramadolul este un analgezic opioid de sinteză cu efecte la nivel central și al măduvei spinării, favorizează deschiderea canalelor K+ și Ca2+, determină hiperpolarizarea membranei și inhibă conducerea impulsurilor dureroase. De asemenea, medicamentul potențează efectele sedativelor.

Atunci când te gândești la ce folosește Tramadolul trebuie să știi că acesta este indicat pentru utilizare la adulți și copii cu vârsta peste 14 ani pentru tratamentul durerii moderate până la severe. În cazul în care efectul analgezic este insuficient sau dacă nu există niciun efect analgezic, se administrează din nou 50 mg de tramadol după 30-60 de minute. Pentru dureri severe, o singură doză de 100 mg de tramadol. Efectul analgezic durează de obicei 4-8 ore. Doza zilnică maximă este de 400 mg.

mai multe pastile si medicamente pe o masa

Pacienții cu funcție hepatică sau renală afectată trebuie să înceapă tratamentul cu doza minimă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *