Sanatate

Analgezice pentru durerea de rinichi. De ce trebuie să ții cont atunci când vrei să administrezi un medicament

Publicat: 27 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Analgezice pentru durerea de rinichi. De ce trebuie să ții cont atunci când vrei să administrezi un medicament
Cauzele obișnuite ale durerii de rinichi sunt în principal infecțiile tractului urinar, afectarea rinichilor și pietrele tractului urinar

De cele mai multe ori, oamenii folosesc analgezice pentru durerea de rinichi. Dacă rinichii sunt afectați, una dintre cele mai izbitoare manifestări poate fi durerea. Pentru a face față stării de rău, trebuie să alegeți cele mai bune pastile pentru durerile de rinichi și să le utilizați corect, strict sub supravegherea unui medic.

Funcția principală a rinichilor este eliminarea excesului de lichid și a produselor metabolice solubile din organism. Rinichii sunt localizați în partea superioară a abdomenului sub coaste, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a corpului. Durerea de rinichi sau de spate poate fi dificil de distins, leziunile renale tind să fie resimțite mai adânc și mai sus în spate și sub coaste, în timp ce durerile musculare de la o leziune normală a spatelui tind să fie mai joase, iradiind în partea inferioară a spatelui și în sacru.

barbat care se tine de spate din cauza durerilor de rinichi
Când vine vorba de colica renală, la unele persoane, piatra la rinichi poate trece spontan, ceea ce elimină durerile de rinichi chiar și fără medicație

Cauze frecvente care provoacă manifestarea acestui simptom neplăcut

Cauzele obișnuite ale durerii de rinichi sunt în principal infecțiile tractului urinar, afectarea rinichilor și pietrele tractului urinar. Cu toate acestea, există multe alte cauze ale durerii de rinichi, inclusiv traume penetrante și contondente care pot rupe rinichiul sau vasele de sânge ale acestuia. Pe lângă durerea la rinichi, pot apărea simptome suplimentare de patologii, precum boli ale sistemului digestiv. De asemenea, acest simptom neplăcut este însoțit de scăderea saturației de oxigen din sânge.

Afecțiunea este însoțită de urinare dureroasă, durere în lateral, greaţă și vărsături. Durerea de rinichi poate fi pe stânga, pe dreapta sau pe ambele părți. Cauzele durerilor de rinichi sunt diagnosticate după analiza istoricului medical al pacientului, examenul fizic și analizele de laborator, inclusiv analize de sânge, analize de urină. Se poate solicita o ecografie, raze X, tomografie computerizată sau RMN al abdomenului și pelvisului.

barbat care se tine de spate din cauza durerilor de rinichi
Tratamentul pentru cauza durerii de rinichi depinde de cauza de bază, dar, în general, antispasticele, medicamentele nesteroidiene și analgezicele sunt utilizate pentru ameliorarea durerii

Tratamentul pentru cauza durerii de rinichi depinde de cauza de bază, dar, în general, antispasticele, medicamentele nesteroidiene și analgezicele sunt utilizate pentru ameliorarea durerii. Antibioticele sunt de obicei necesare dacă cauza de bază este o infecție bacteriană.

Când vine vorba de colica renală, la unele persoane, piatra la rinichi poate trece spontan, ceea ce elimină durerile de rinichi chiar și fără medicație. Cu toate acestea, mulți oameni pot necesita o intervenție chirurgicală. Durerile de rinichi pot fi prevenite prin evitarea acelor situații care sunt principalele cauze ale infecției renale sau afectării rinichilor.

Analgezice pentru durerea de rinichi. Cele mai eficiente pastile pentru a ameliora disconfortul

Desigur, în cazul oricăror senzații dureroase, este necesar să consultați un medic și să fiți tratat sub îndrumarea acestuia. Dar uneori există situații în care trebuie să atenuați starea, așteptând o întâlnire cu un specialist sau oportunitatea de a ajunge imediat la medic. În aceste cazuri, pastilele pentru durerea rinichilor pot ameliora starea.

Medicamentul Baralgin este cunoscut de mult timp, este utilizat pentru ameliorarea durerii de diferite localizări. Este disponibil sub formă de tablete și forme injectabile. Acestea din urmă se eliberează pe bază de rețetă. Principalul ingredient activ este metamizolul de sodiu. Acest medicament nu trebuie administrat împreună cu preparate pentru afecțiunile pulmonare precum este dexametazonul.

femeie care se tine de spate din cauza durerilor
Afecțiunea este însoțită de urinare dureroasă, durere în lateral, greaţă și vărsături

Medicamentul este utilizat la adulți, cu excepția femeilor însărcinate și a mamelor care alăptează. Are un efect analgezic pronunțat, efectele antipiretice și antiinflamatorii sunt mai puțin pronunțate. Este absorbit rapid în sânge și intră în rinichi, efectul apare după aproximativ 15-20 de minute și durează până la 4-6 ore.

Noșpa este disponibil sub formă de tablete și fiole cu soluție injectabilă. Se vinde in farmacii fără rețetă. Principalul ingredient activ este clorhidrat de drotaverină, aparține categoriei de antispastice miotrope, ameliorează spasmul celulelor musculare netede ale ureterelor și vezicii urinare, îmbunătățește efectul analgezicelor. Medicamentul este utilizat pentru a calma durerile la rinichi cauzate de urolitiază și trecerea pietrelor. De asemenea, poți pregăti sucuri naturale pentru a ameliora simptomul.

Papaverină reprezintă unul dintre cele mai eficiente analgezice pentru durerea de rinichi. Medicamentul este disponibil sub formă de pastile, supozitoare rectale și soluție injectabilă. Se eliberează din farmacii fără prescripție medicală. Substanța activă este clorhidratul de papaverină, medicament antispastic, antihipertensiv. Reduce tonusul vascular, relaxează mușchii netezi din tractul genito-urinar. La doze mari, reduce activitatea mușchiului inimii. Iar pentru a crește activitatea inimii poți să administrezi arginină.

grafica femeie care se tine de spate din cauza durerilor de rinichi
Funcția principală a rinichilor este eliminarea excesului de lichid și a produselor metabolice solubile din organism
Adauga un comentariu