Sanatate

La ce folosim Aulin. Efectele neștiute ale medicamentului

Publicat: 09 aug. 2022
femeie care are mai multe pastile in palma
Aulin este un medicament antiinflamator nesteroidian din clasa sulfonamidelor

În ultima perioadă tot mai multe persoane se întreabă la ce folosim aulin. Aulin este un medicament antiinflamator nesteroidian din clasa sulfonamidelor. Are efecte antiinflamatorii, analgezice și antipiretice.

Pentru a reduce riscul de reacții adverse, este necesar să utilizați medicamentul în doza minimă eficientă cu cea mai scurtă durată. Dacă starea pacientului nu se îmbunătățește, tratamentul trebuie întrerupt. Este necesar să întrerupeți administrarea medicamentului în caz de febră sau de apariție a simptomelor asemănătoare gripei în timpul tratamentului. Dacă la pacienții care iau Aulin apar simptome care indică leziuni hepatice, de exemplu, anorexie, greață, vărsături, dureri abdominale, oboseală, urină întunecată, tratamentul  trebuie întrerupt. Astfel de pacienți nu li se recomandă să li se prescrie Aulin în viitor. De asemenea, în cazul utilizării medicamentului pentru mai mult de 2 săptămâni, este necesară monitorizarea indicatorilor funcției hepatice.

mai multe pastile pe o masa
Printre acestea se numără algomenoree, dureri de dinți, cefalee și lomboischialgie

La ce folosim Aulin. Care este doza zilnică recomandată pentru adulți și copii

Persoanele care suferă de sindromul dureros în boli ale aparatului locomotor, precum și sindromul durerii în leziuni ale sistemului musculo-scheletic administrează aulin. De asemenea, medicamentul este eficient în caz de sindrom articular cu exacerbare a gutei, artrita psoriazică și sindrom de durere de diverse origini. Printre acestea se numără algomenoree, dureri de dinți, cefalee și lomboischialgie.

Adulții și copii cu vârsta peste 12 ani trebuie să administreze un comprimat în greutate de 100 mg, de 2 ori pe zi. Doza zilnică maximă pentru adulți este de 200 mg. Pastilele se iau cu suficientă apă, de preferință după mese. În prezența bolilor tractului gastro-intestinal, este recomandabil să luați medicamentul la sfârșitul unei mese sau după masă.

femeie insarcinata care tine in mana mai multe pastile
De asemenea, medicamentul este eficient în caz de sindrom articular cu exacerbare a gutei, artrita psoriazică și sindrom de durere de diverse origini

Pacienții cu insuficiență renală cronică necesită o reducere a dozei zilnice la 100 mg. Cea mai mică doză eficientă trebuie utilizată pentru cel mai scurt curs posibil. Durata cursului de tratament nu este mai mare de 15 zile.

Reacții adverse provocate de aceste pastile. Când trebuie să apelezi la un medic

Dacă la administrarea medicamentului suferi de amețeli și ai o senzație de frică, nervozitate, coșmaruri, cefalee, somnolență, encefalopatie este bine să apelezi la un medic pentru a urma un control. Unele persoane care au probleme cu pielea pot să sufere de mâncărime, erupții cutanate, transpirație crescută, eritem, dermatită, urticarie, angioedem, umflare a feței după administrarea medicamentului.

femeie care isi toarna pastile in palma
Medicamentul are efecte antiinflamatorii, analgezice și antipiretice.

Medicamentul poate provocat probleme de sănătate la nivelul sistemului digestiv. Astfel, o persoană poate să sufere de diaree, greață, vărsături, constipație, flatulență, gastrită, dureri abdominale, stomatită și scaune gudronate. De asemenea, unele persoane pot observa și sângerări gastro-intestinale, ulcere sau perforații ale stomacului sau duodenului. În cazul ultimului diagnostic, administrarea medicamentului trebuie suspendată.

Există dovezi că Aulin poate reduce biodisponibilitatea furosemidei, poate concura cu fenofibratul, acidul salicilic, tolbutamida în legarea proteinelor plasmatice. Mai mult decât atât, Aulin poate înlocui acidul salicilic și furosemidul în proteinele plasmatice.

Atunci când te întrebi la ce folosim Aulin este bine să știi că acest medicament nu are efect asupra remediul care afectează concentrația de glucoză din sânge și toleranța la glucoză la pacienții diabetici tratați cu diferite medicamente care conțin derivați de sulfoniluree. Nu se recomandă administrarea de Aulin concomitent cu diureticele care au un efect dăunător asupra hemodinamicii renale.

femeie care isi toarna pastile in palma
Persoanele care suferă de sindromul dureros în boli ale aparatului locomotor, precum și sindromul durerii în leziuni ale sistemului musculo-scheletic administrează aulinAdauga un comentariu