Titlurile zilei

La Iași s-a judecat poate cel mai amuzant proces din istorie! Când au devenit judecători, cu siguranță nu s-au gândit că vor arbitra o bătaie dintre un cal și o iapă! Decizia a fost surprinzătoare! (Exclusiv)

Publicat: 12 apr. 2021
Mai mulți cai pe un câmp
Judecătorii au admis acțiunea unui ieșean, care cerea despăgubiri de la vecini după ce iapa lui a fost agresată

Judecătorii ieșeni i-au dat dreptate unui bărbat care a cerut despăgubiri după ce iapa lui a fost agresată de calul vecinilor. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Ionel Ajităriței și i-au obligat pe Ioan Bodron și Gabriela Jorovăț-Bodron la plata sumei de 600 de lei

Proces halucinant, pe rolul instanțelor ieșene! Un bărbat a cerut și a obținut despăgubiri, după ce iapa lui a fost agresată de calul vecinilor. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent acțiunea formulată de Ionel Ajităriței în contradictoriu cu Ioan Bodron și Gabriela Jorovăț-Bodron, din comuna Probota.

„Instanța admite cererea formulată de reclamantul Ionel Ajităriței în contradictoriu cu pârâții Gabriela Jorovâț-Bodron și Ioan Bodron, având ca obiect răspundere civilă delictuală. Obligă pârâții, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 600 de lei, reprezentând contravaloarea despăgubirilor civile, precum și la plata cheltuielilor de judecată, în sumă de 567 de lei”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Ionel Ajităriței i-a dat în judecată pe Ioan Bodron și Gabriela Jorovăț-Bodron din pricina calului

Procesul intentat de către ieșeanul Ionel Ajităriței celor doi vecini, Ioan Bodron și Gabriela Jorovăț-Bodron, a început pe 28 iulie 2020. Reclamantul a solicitat ca aceștia să fie obligați la plata sumei de 600 de lei, reprezentând contravaloarea despăgubirilor produse iepei sale de către armăsarul pârâților.

„Sunt proprietarul unei iepe, pe care o priponesc zilnic pe imașul comunal, loc în care pășunează și armăsarul pârâților. Pe 17 mai 2020, în jurul prânzului, am mers să adăp iapa și am observat că armăsarul pârâților era liber, având funia de pripon ruptă și agresând alte iepe, care erau priponite. Calul pârâților a mai fost găsit dezlegat și anterior, motiv pentru care atât eu, cât și alți consăteni le-am atras atenția pârâților asupra acestui fapt. Pârâții au recunoscut acest aspect, însă au afirmat că nu pot lua calul acasă deoarece acesta este agresiv și nu îl pot prinde. Doar fiul lor îl putea prinde, dar acesta se afla la locul de muncă”, a povestit proprietarul iepei.

Ieșeanul a făcut și o plângere la Poliție

Ieșeanul Ionel Ajităriței a mai relatat că, în seara aceleiași zile, soția sa a mers pentru a adăpa și muta iapa, care urma să înnopteze în alt loc.

„În momentul în care a ajuns la iapa noastră, soția mea a observat că armăsarul pârâților avea priponul rupt și încolăcit de priponul calului nostru. Iapa avea urme de agresiune de la armăsarul pârâților. Am mers la medicul veterinar, care s-a prezentat la fața locului și a văzut cele care s-au petrecut. Ulterior, acesta a prescris un tratament pentru vindecarea calului reclamantului, în cuantum de 600 de lei. Până în momentul introducerii acțiunii, iapa noastră nu era vindecată complet”, a adăugat Ionel Ajităriței.

Ieșeanul a mai spus că a făcut o plângere la Poliție și că vecinii săi au recunoscut că este vina lor, dar că, ulterior, s-au răzgândit, afirmând că acest cal nu este al lor, ci al băiatului lor. De cealaltă parte, vecinii au fost citați, dar nu s-au prezentat în fața judecătorilor și nici nu au depus vreo întâmpinare la dosar. În schimb, martorii chemați de Ionel Ajităriței au povestit că armăsarul respectiv este agresiv și că, de multe ori, scapă din pripon și le creează probleme celorlalți proprietari de cai.

Comentarii
  • Dna jurist international expert veterinar Evelyne Melanye, va invitam sa va pronuntati pe acest subiect. Nu ne dam seama unde e dreptatea. Va multumim.

Adauga un comentariu