Local

Lansarea candidaților Pro România Iași pentru alegerile locale 2020. Victor Ponta, președintele partidului, participă la eveniment – LIVE VIDEO

Publicat: 08 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lansarea candidaților Pro România Iași pentru alegerile locale 2020. Victor Ponta președintele partidului participă la eveniment - LIVE VIDEO
Lansarea candidaților Pro România Iași pentru alegerile locale 2020.

La această oră, în cadrul Complexului Palas are loc un eveniment legat de lansarea candidaților Pro România Iași la alegerile locale 2020. La manifestare este prezent și fostul premier Victor Ponta, președintele formațiunii politice.

Filiala Pro România Iași își lansează candidații pentru alegerile din 27 septembrie 2020. La întâlnire vor participa Sorin Iacoban, președintele organizației județene și candidatul pentru Primăria Municipiului Iași și Bogdan Abalași, prim-vicepreședinte și candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

De asemenea vor fi prezenți candidații la primăriile din județul Iași și la consiliile locale ieșene.

Lansarea candidaților Pro România Iași pentru alegerile locale 2020

Filiala ieşeană a Partidului PRO România şi-a anunțat pe 18 august candidații la alegerile locale 2020, într-o conferință de presă. Lista pentru Consiliul Local Iaşi este deschisă de Sorin Iacoban, preşedintele organizației județene, cel care va candida şi la Primăria Iași. Pe locurile următoarele se află Emil Burcă, Dan Cojocaru, Ioan Manole, Lupascu Modest, Burlacu Corneliu.

Pentru Consiliul Județean Iași lista este deschisă de Bogdan Abalaşi, prim vicepreşedinte al filialei județene PRO România Iaşi. Următorii pe listă sunt medicul Răţoi Iuliana, Ghenghe Tudor, Corneliu Munteanu, Vasilica Botez şi Alin Cojocaru.

Listele de candidaturi a fost depusă pe 17 august 2020, la Biroul Electoral Municipal Iași, dar şi la Biroul Electoral Județean Iași.

Peste 13.700 de ieşeni au semnat pentru susţinerea candidaturii membrilor partidului la Consiliul Judeţean Iași.

Bogdan Abalași, prim-vicepreședinte PRO România Iaşi

Candidatul la Consiliul Judeţean Iaşi a precizat că Executivul Orban este preocupat doar de alegeri, într-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere.

„Școala este principalul pilon al unei societăți moderne. Haosul creat de actualii guvernanți, pune în pericol o generație de elevi prin lipsa de predictibilitate a programelor școlare și destabilizerea întregului corp didactic. Din păcate actualul guvern este interesat doar de alegeri, într-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere pentru România. Goana după voturi indiferent de consecințe a actualilor guvernanți, a aruncat sistemul de educație în cea mai profundă criză de la Spiru Haret până în prezent.

Așa zisa „descentralizare a deciziei” este o metodă învechită de a arunca mâța în brațele altuia, este metoda de a fugi de responsabilitate din cauza neputinței și a lipsei de soluții concrete. Liberalii știu să latre și doar atât. Când e vorba de a găsi soluții, fug de răspundere ca dracul de tămâie. Guvernul Orban ne-a demonstrat pragul maxim de incompetență, dar rămâne în continuare în funcție pentru ca PSD îl susține. PSD refuză să depună Moțiune de Cenzură.

PS: În această dimineață liderul PSD a anunțat că amână depunerea textului moțiunii pentru săptămâna viitoare.  Pe cât facem pariu că săptămâna viitoare va găsi un alt motiv de amânare?”, a transmis Bogdan Abalași, prim-vicepreședinte PRO România Iaşi și candidat la Consiliul Județean Iași.

Sorin Iacoban: „PNL-PSD au impus României restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale“

Președintele Pro România Iași, Sorin Iacoban, susține că România se află în fața dictaturii nulităților. De asemenea, coabitarea Partidului Național Liberal cu Partidul Social Democrat transformă țara noastră într-un habitat al demagogiei și falimentului.

„Rezultat al coabitării și jocului politicianist cabotin, PNL-PSD au impus României restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale sub masca inițială a necesității prelungirii stării de urgență, continuată astăzi prin adoptarea abominabilei și represive legi a carantinării.

Jucând rolul opoziției, conducerea centrală a PSD a impus votarea acestei legi neconstituționale care generează un precedent periculos, validându-se incalcarea principiului separatiei puterilor in stat, atâta timp cât initiațiva legislativă a aparținut executivului, iar legea fiind asezonată ulterior în Parlament“, spune Sorin Iacoban.

 

Adauga un comentariu