Lanțul românesc de restaurante Spartan, fondat de Ștefan Mandachi, a fost vândut

Lanțul românesc de restaurante Spartan, fondat de Ștefan Mandachi, a fost vândut

14 feb. 2023, 21:40,
BZI.ro, în Actualitate

Lanțul românesc de restaurante Spartan, fondat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, a fost vândut, potrivit unui comunicat emis, marți, de firmă, care a dezvăluit și suma tranzacției.

Ștefan Mandachi a ieșit din industria HoReCa, deoarece are de gând să investească în educația online.

A vândut compania pentru 20,3 milioane euro

Mandachi a vândut compania Strong MND Corporation, care operează business-ul HoReCa, precum și marca Spartan, pentru 20,3 milioane euro.

Cumpărătorii companiei Strong MND Corporation, inclusiv ai francizei și brandului Spartan, sunt antreprenori care operau deja restaurante Spartan ca francizați.

Astfel, cei mai mari francizați ai lanțului de restaurante Spartan devin, începând din februarie 2023, principalii acționari ai companiei Strong MND Corporation. Noii acționari majoritari preiau operațiunile rețelei, formate din 75 de restaurante, din care 43 se aflau deja în franciză.

Procesul de transfer a fost inițiat încă din luna mai a anului 2022, odată cu începerea procedurilor oficiale de evaluare în vederea vânzării, raport in urma căruia s-a stabilit suma de 15,5 milioane euro pentru compania Strong MND Corporation si 4,53 milioane euro pentru marca Spartan. Transferul părților sociale a fost finalizat în ianuarie 2023, tranzacțiile însumând 20,3 milioane euro.

Compania are peste 670 de angajați și a ajuns în anul 2022 la o cifră de afaceri de peste 30 de milioane euro, din care 2,12 milioane euro reprezintă suma direcționată către bugetul de stat sub formă de taxe.

În prezent, în lanțul Spartan funcționează 75 de restaurante în Bucureşti şi în alte 44 de localităţi din principalele oraşe ale ţării. În Europa, funcționează la ora actuală două restaurante Spartan la Barcelona și Castellon.

Grupul de companii Strong MND Corporation se prezintă drept „cel mai mare contributor la bugetul de stat din industria HoReCa în judeţul Suceava, Spartan fiind şi unul dintre cei mai mari angajatori la nivel naţional, potrivit startupcafe.ro.

Ștefan Mandachi lasă restaurantele pentru educația online

Stefan Mandachi spune că a vandut companiile din HoReCa, dar și imobiliare. Antreprenorul anunță că vrea să investească doar în educația online de care este pasionat.

„Am vândut companiile din HoReCa și Real Estate (imobiliare), care operau francizele Spartan, Hercule și Hollywood Villas, inclusiv francizele BumBumBox, BIOtransylvania și Regatto. Voi investi doar în industria educației online și în tehnologie pentru că mă pasionează, este mult mai predictibilă și e în plină expansiune. Am bugetat 1,3 milioane euro pentru aplicația de e-learning MentorMag și îmi propun sa finanțez încă 5 start-upuri în 2023 unde vom investi aproximativ 2 milioane de euro”, precizează Ștefan Mandachi, fondatorul brandului Spartan.

Comentarii
  • La ce produse de cacat facea in ultimul timp, ma mir ca a luat atatia bani. Asa e cand ajung pe mana unui meltean o gramada de bani si crede ca „brand”-ul este doar numele „spartan” deschis in cat mai multe locatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *