Actualitate

Liviu Dragnea, despre abuzurile din închisoare: „Nouă luni de zile am văzut foarte rar lumina zilei”

Publicat: 20 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liviu Dragnea despre abuzurile din închisoare Nouă luni de zile am văzut foarte rar lumina zilei
Decizia CAB vine după de Liviu Dragnea a fost învins la CEDO

Fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a avut o primă apariţie publică duminică, 19 septembrie 2021, la un post de televiziune.

Pentru prima dată după ce a ieşit din închisoarea Rahova, Liviu Dragnea a făcut extrem de multe afirmaţii care au uimit întreaga audienţă. Moderatoarea emisiunii, Anca Alexandrescu, a întrebat în repetate rânduri dacă fostul lider social democrat are dovezi. Dragnea a oferit ca răspuns „sursele” sale.

Liviu Dragnea, prima apariţie publică: „Au fost o serie întreagă de abuzuri împotriva mea”

Având dreptul la libera exprimare, Liviu Dragnea şi-a transmis, ieri, la Realitatea Plus, toate gândurile sale, spunând că timp de 9 luni nu a trăit în condiții bune și a stat ”practic, la izolare”. De asemenea, în această perioadă de detenție nu ar fi văzut foarte des lumina zilei.

„Au fost o serie întreagă de abuzuri împotriva mea. (…) Se tot vorbea că am regim preferenţial, că am jacuzzi în cameră că am tabletă, nici vorbă! (…) Nouă luni de zile am stat, practic, la izolare, închis într-o celulă. (…) Practic, eu nouă luni de zile, am văzut foarte, foarte rar lumina zilei”, a spus Liviu Dragnea, la Realitatea Plus.

Fostul președinte al PSD a mai transmis că ”nu e supărat pe niciun judecător” dintre cei care l-au condamnat, afirmând că nu știe ”ce s-ar fi făcut dacă era în locul lor” și ar fi fost supus ”unor asemenea presiuni”. Fostul șef PSD a mai adus în discuție faptul că ar fi auzit ”cu urechile lui” cum Florian Coldea vorbea cu judectori și procurori.

Liviu Dragnea, atac la Klaus Iohannis

În continuarea dialogului sau, Liviu Dragnea a atacat mai mulţi foști șefi din SRI, George Maior și Florian Coldea, afirmând că cel din urmă se afla la conducerea serviciului de informații, De asemenea, nu au scăpat de atacuri nici Klaus Iohannis și Lucian Pahonțu, șeful Serviciului de Protecție și Pază:

”Problema nu sunt judecătorii și procurorii, ci această structură nenorocită condusă și azi de Pahonțu în numele lui Iohannis”, a mai spus Dragnea.

Fostul lider PSD a fondat partidul Alianţa pentru Patrie

De precizat este faptul că Liviu Dragnea a anunțat și fondarea partidului Alianța pentru Patrie, la inițiativa lui Codrin Ștefănescu.

”Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea. Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început la înființarea lui, ca să nu se blocheze. Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie (…) Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”.

Adauga un comentariu