National

Locul din România care îi fascinează pe turiștii străini. Iată care este ,,destinaţia anului 2024”

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Locul din România care îi fascinează pe turiștii străini. Iată care este destinaţia anului 2024
Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale.

Iată locul din România care îi fascinează pe turiștii străini. Este vorba de Sibiu, cu gastronomia din zonă, istoria, dar și cultura spectaculoasă. Orașul este considerat în sine ca fiind un muzeu. Nu e de mirare de ce Sibiul a fost desemnat și capitala culturală europeană. Iată ce spun turiștii despre Sibiu, ,,destinaţia anului 2024.”

Locul din România care îi fascinează pe turiștii străini

Un loc din România considerat un adevărat paradis a fost desemnat ,,Destinația anului 2024.” Este vorba de Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. Turismul este într-o continuă dezvoltare în Sibiu anul acesta.

„Întotdeauna a fost cu un pas înainte. A fost trendsetterul care a deschis turismul în România. Am fost primii care am practicat turismul de experienţă, am fost primii care am fost capitală culturală europeană din România. Credem că Sibiul bifează toate căsuţele.”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Dincolo de ,,Destinația anului 2024” din România, în cadrul aceluiași concurs a mai fost ales și ,,satul de poveste.” Biertan a câștigat acest titlu. Autoritățile au semnat recent un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.

Cea mai frumoasă cale ferată din țară

Un alt loc fascinant pentru turiști este traseul străbătut de calea ferată Oravița-Anina. Românii se pot mândri cu prima cale ferată de munte din România. Calea ferată Oravița-Anina este o perlă ascunsă a țării, adorată de turiștii pasionați de natură și de trasee spectaculoase. Traseul feroviar este atrăgător și străbate păduri dese, râuri sălbatice, stânci masive și panorame de basm. Cea mai frumoasă cale ferată din România străbate nu mai puțin de 14 tuneluri și 10 viaducte.

În plin val de scumpiri chiar și în domeniul turismului, românii nu renunță la vacanțe și sunt atrași de ofertele all inclusive și ultra all inclusive. Potrivit unor statistici ale agențiilor de turism, vacanțele peste hotare au fost la mare căutare în anul 2023, iar lucrurile vor fi la fel și în acest an.

Românii și-au rezervat cazarea de vacanță încă de la sfârșitul anului trecut. Pe lista preferințelor se află Bulgaria, Turcia, Grecia, dar și litoralul românesc. În ceea ce priveşte topul staţiunilor preferate de români, Eforie Nord ocupă prima poziţie, urmată de Mamaia. Pachetele all inclusive din Bulgaria i-au atras pe cei mai mulți români.

Reprezentanți agențiilor de voiaj au anunțat că pachetele de vacanță pentru destinațiile preferate de români, în țări precum Bulgaria, Grecia sau Turcia, costă cu câteva sute de euro mai mult decât în anii precedenți. Majoritatea turiștilor și-au rezervat vacanțe pentru jumătatea lunii iunie. Pachetele de vacanță ale agențiilor de turism s-au scumpit încă din iarnă. Cei mai norocoși sunt cei care își pot programa vacanțe din timp și călătoresc în extra-sezon.

Adauga un comentariu