Titlurile zilei

Lovitură de proporții într-o mare instituție din Iași. Omul care l-a înfundat pe șeful CJ a fost scos la pensie (EXCLUSIV)

Publicat: 02 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură de proporții într-o mare instituție din Iași. Omul care l-a înfundat pe șeful CJ a fost scos la pensie EXCLUSIV
Cel care l-a turnat la DNA pe fostul șef al CJ Iași nu va mai lucra în Casa Pătrată după ce nu i s-a mai acordat o altă prelungire din cauza vârstei de pensionare

Mai mulți funcționari din Consiliul Județean Iași vor rămâne de săptămâna viitoare fără serviciu. Cei 5 angajați din instituția din Iași au depășit de mult vârsta de pensionare. Conducerea CJ a decis să nu le mai acorde nicio prelungire. Printre pensionarii din Casa Pătrată se numără și cel care l-a înfundat pe Cristian Adomniței, fostul șef al CJ Iași, condamnat în primă instanță la închisoare cu executare pentru corupție

Mai multe persoane care au depășit de mult vârsta de pensionare nu vor mai lucra de săptămâna viitoare în cadrul Consiliului Județean (CJ) Iași. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a decis să nu mai prelungească activitatea acestora după vârsta legală de pensionare. Este vorba despre 5 persoane din cadrul CJ Iași, persoane care au atins vârsta de pensie, dar care au fost lăsate să lucreze în continuare cu acceptul lui Maricel Popa, fostul șef al instituției. Angajații respectivi își vor înceta activitatea din Casa Pătrată începând cu data de 8 februarie 2021. Femeile au avut posibilitatea să iasă la pensie la 61 de ani, iar bărbații la 65 de ani, însă au fost lăsați în continuare la CJ.

Funcționarul care l-a înfundat pe Cristian Adomniței, primul pe lista de pensie

Printre cei care nu vor mai lucra în Casa Pătrată se numără și Fănel Constantinescu, șeful de la Serviciul de Audit Intern al Consiliului Județean Iași. Acesta a ajuns în Casa Pătrată pe vremea lui Constantin Simirad, fost președinte în perioada 2008-2012. De numele lui Fănel Constantinescu se leagă celebrul dosar „Albumul”, dosar în care Cristian Adomniței, fostul șef al CJ Iași, a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare în primă instanță.

Practic, este prima mare schimbare din instituția din Iași la nivelul funcționarilor. Fănel Constantinescu a fost cel care a ajuns la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și practic i-a înfundat pe Adomniței și pe celelalte funcționare din Casa Pătrată. Constantinescu, un om cu state vechi în CJ Iași, a încasat în decursul anului precedent aproape 102 mii de lei pe statul de plată. Însă, odată cu noua organigramă anunțată de conducerea CJ Iași, acesta va trebui să plece din funcție și să iasă definitiv la pensie.

Funcționar angajat după Revoluție, scos la pensie de noua conducere CJ Iași

Un alt nume cu state vechi în Consiliul Județean Iași este și Maria Poraico, șef serviciu în cadrul Direcției Juridice. Aceasta lucrează în instituție de decenii întregi, fiind angajată imediat după Revoluție. Anul trecut, aceasta a ridicat peste 111 mii lei salariu de la Consiliul Județean Iași. Femeia a prins toți șefii de CJ Iași după 1990. A fost în mijlocul unui scandal cu fostul vicepreședinte Romeo Olteanu, pe care l-a dat în judecată pentru afirmații defăimătoare. În vremea lui Constantin Simirad, Maria Poraico a dat în judecată CJ Iași pentru a obține o serie de stimulente financiare.

Lista noilor pensionari din Casa Pătrată

Un alt angajat din Casa Pătrată care va pleca acasă din 8 februarie 2021 este și Dorina Chișcă. Aceasta a fost secretara fostului șef al CJ Iași. Anul trecut, Dorina Chișcă a avut un venit de peste 109 mii lei de la Consiliul Județean Iași. Dorina Chișcă a venit la CJ pe vremea lui Constantin Simirad și a prins următorii șefi ai instituției fără prea multe probleme. Dorina Chișcă a fost șefa de cabinet a lui Constantin Simirad încă de când acesta era primar al municipiului Iași. Ulterior, a fost angajată la Direcția de Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Iași. Acum, prelungirea activității sale la CJ Iași semnată de Maricel Popa în cursul anului trecut va fi anulată de noua conducere a instituției.

Din 8 februarie 2021 va ieși la pensie și Aurica Blănaru, cea care a lucrat de asemenea cu Constantin Simirad ani la rând. Aurica Blănaru a avut anul trecut un venit de aproape 80 de mii de lei. Un alt nume aflat pe lista scurtă a pensionarilor este și Dan Cozbaru, angajat la Direcția Economică. Și acesta a venit la CJ Iași în perioada lui Constantin Simirad. Anul trecut a avut un venit de aproape 80 de mii de lei.

CJ Iași va schimba organigrama instituțiilor. Mii de funcționari tremură pentru funcțiile lor

Conducerea CJ Iași a dispus ca până pe 8 februarie, atât în aparatul propriu, cât și în instituțiile subordonate, să se facă schimbări la nivelul organigramelor. Practic, fiecare director va trebui să prezinte o nouă organigramă, posturile urmând a fi aprobate în viitoarea ședință de plen a CJ Iași.

„Încă de anul trecut am spus foarte clar că 2021 va arăta complet diferit față de 2020 din perspectiva eficientizării activității Consiliului Județean. Eficientizarea va fi cuvântul de bază, atât pentru activitatea aparatului propriu, cât și a instituțiilor din subordine. Ne dorim să facem transferul resurselor către investiții și dezvoltare. Pentru început, trebuie să ne asumăm responsabilitatea unor noi organigrame bazate pe distribuirea eficientă a resurselor umane pentru a genera productivitate și nu cheltuieli”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu