Local

Noua organigramă a CJ Iași va fi aprobată în februarie 2021. Toate direcțiile se vor schimba din temelii

Publicat: 28 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noua organigramă a CJ Iași va fi aprobată în februarie 2021. Toate direcțiile se vor schimba din temelii
Noua organigramă a CJ Iași va fi gata în prima parte a lunii februarie 2021

Noua organigramă a CJ Iași, cerută de conducerea instituției, ar urma să fie gata în prima parte din luna februarie 2021. Costel Alexe, președintele instituției, a cerut tuturor șefilor de direcții și servicii să finalizeze organigramele, pentru a le putea aviza la prima ședință de luna viitoare

Instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Iași se vor schimba din temelii. Conducerea județului Iași a precizat ieri, 27 ianuarie 2021, că a solicitat direcțiilor subordonate noile organigrame de funcții, în baza cărora se dorește eficientizarea acestora. Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a anunțat că documentele vor fi avizate în cel mai scurt timp.

„Îmi doresc să facem tot ce ne stă în putință pentru eficientizarea activității Consiliului Județean Iași. Am solicitat, atât aparatului propriu, cât și instituțiilor subordonate, ca până pe 8 februarie 2021, să ne parvină propunerea de organigrame. Vrem să reducem cheltuielile de personal și să eficientizăm activitatea instituțiilor”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Nu este pentru prima oară când Consiliul Județean Iași trece la disponibilizări în rândul funcționarilor.

Conducerea CJ Iași taie în carne vie

Costel Alexe a anunțat încă de acum câteva săptămâni că vrea să schimbe structurile din instituțiile publice ale județului Iași. Șeful CJ a precizat că vizate sunt ApaVital SA, Aeroportul Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC), dar și alte instituții ieșene. De asemenea, ar urma să se facă restructurări și la nivelul Consiliului Județean Iași odată cu instituțiile subordonate. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a arătat că, în prezent, în structurile județene sunt aproape 10.000 de angajați. Șeful CJ a precizat că pe parcursul anului 2021 se va trece la o restructurare masivă a posturilor de la nivelul instituțiilor gestionate de forul județean.

CJ a blocat salariile în Casa Pătrată

În plus, conducerea Consiliului Județean Iași a inițiat un proiect de hotărâre care a fost deja avizat de plenul CJ Iași, pentru blocarea salariilor la nivelul celor de la finalul lui 2020. Costel Alexe, președintele instituției, a precizat că decizia a fost luată pentru reducerea cheltuielilor cauzate de pandemia de SARS-CoV-2.

„În ședința ordinară a plenului Consiliului Județean Iași am luat decizia ca pentru anul 2021 salariile colegilor din aparatul propriu și a instituților subordonate să fie înghețate la nivelul lui decembrie 2020. În această perioadă, statul român și Consiliul Județean Iași au suficient de multe cheltuieli, cu tot ceea ce înseamnă trecerea prin această pandemie COVID-19”, a mai spus Costel Alexe.

Adauga un comentariu